Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hep aldınız, biraz da satın


BY RETRO: İstiklal Caddesi’ndeki Suriye Pasajı’nda yer alan By Retro’ya her türlü giysinizi götürebilirsiniz. Mağaza görevlileri, getirdiklerinizi inceleyerek ve satılma potansiyeli olanları hemen alacaktır. Buranın en güzel yanı, illa da vintage olsun diye tutturmamaları ve her türlü ikinci eli değerlendirmeleri. Adres: İstiklal Caddesi Suriye Pasajı 166/C Beyoğlu - Tel: 0212 245 64 20

Evinizde ve gardırobunuzda yer açın! Yenilerini almak için eskilerini satın ve biraz para kazanın. İnanın bana, doğru adresi bulduğunuzda satmak da almak kadar zevkli olabilir


Bugüne kadar hep yiyeceğiniz, içeceğiniz ve alacağınız şeyleri önerdim. Bugünse satmanızı öneriyorum. Evet, hadi satın! Hani o çok beğenerek aldığınız, ama sadece üç kez giydiğiniz pardösü var ya? Hah, işte ondan başlayın mesela. Sonra “Bir gün nasılsa yine moda olur” diye sakladığınız o anneannem işi eteklerden kurtulun. “Zayıflayınca giyerim” diye aldığınız ama içine bir kez bile giremediğiniz pantolonlardan da vazgeçin. Özellikle de en son 1900’lü yıllarda giydiğiniz ve onun içinde çekilmiş fotoğraflarınıza her baktığınızda utandığınız o abiyelere veda edin. Hatta hazır eliniz değmişken neden aldığınızı hatırlamadığınız ve evinizde boşuna yer kaplayan tüm o eşyalardan da kurtulun.
Hadi durmayın hem evinizde ve gardırobunuzda yer açın, hem de yenilerini almak için biraz para kazanın. İnanın bana, doğru adresi bulduğunuzda satmak da almak kadar zevkli olabilir... Ve eğer satmak isterseniz aradığınız adres aşağıdakilerden biri çıkabilir!

Haberin Devamı

Sahibinden.com
Bu sitede aynı Gittigidiyor’da olan mantık var. Tek farkı, buradan isterseniz evinizi bile satabilirsiniz! Mesela Pamuk, geçen aylarda arabasını sattı. Bense eski bilgisayarımı... İşlemler yukarıda yazdıklarımla aynı. Sonra gelsin paralar, gitsin eskiler!
www.sahibinden.com

SECOND CHANCE
Bebek Yokuşu’nda hizmet veren Second Chance’de vintage değeri taşıdığını düşündüğünüz giysilerinizi satabilirsiniz. Malum son yıllarda hem vintage satın alanların hem de satanların sayısı bir hayli arttı. Ama vintage satan mağazaların çoğu öyle her önüne gelenden ürün almıyor. Second Chance onlardan biri değil. Burası kim olduğunuza değil ne getirdiğinize bakıyor.
Küçük Bebek Caddesi Bebek Bostanı Sokak No: 15 Bebek
Tel: 0212 265 07 51

Gittigidiyor.com
Ne satmak isterseniz isteyin Gittigidiyor sayesinde tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve bir fotoğraf makinesi. Satmak istediğiniz şey her neyse fotoğrafını çekiyor, ister açık artırmayla, isterseniz de belirlediğiniz fiyatla satışa çıkartıyorsunuz. Bir hesap açıp, kişisel ve banka bilgilerinizi girdikten ve 3-5 TL arasında değişen satış görüntüleme ücretini ödüyor ve beklemeye başlıyorsunuz.
Biri ürününüze talip olunca onu alıcıya yolluyorsunuz. Eğer ürün söz verdiğiniz ve gibiyse alıcı ödeme onayı veriyor ve paranız hemen hesabınıza geçiyor.
www.gittigidiyor.com

Haberin Devamı

Müstamel Eşya Evi
Galatasaray’daki Müsatamel Eşya Evi’nde eşyalarınızı satabilmeniz için antika olmasına gerek yok. İyi durumda ve alınabilir olmaları yeterli. Eğer kolay taşınabilir bir şey değilse satmak istediğinizin bir fotoğrafını çekip mağaza görevlilerine mail atmanız yeterli. Onlar size uygun fiyatı hemen söylüyor.
Turnacıbaşı Cad.No:38/1 Galatasaray,Beyoğlu
Tel: 0212 245 21 00

Haberin Devamı

LEYLA SEYHANLI
Çukurcuma’daki Leyla Seyhanlı’da aslında çoğunlukla Osmanlı tekstili alınıyor ve satılıyor. Yani büyük büyük ninenizden kalan, atmaya kıyamadığınız ama evinizde durmasından da hoşlanmadığınızı bir şeyler varsa, burası onları güvenle götürebileceğiniz bir yer. İster giysi ister de ev tekstili olsun. Burada hepsi değerli.Altıpatlar Sokak No:10, Beyoğlu Tel: 0212 293 74 1