Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde magazin sayfalarında bir Türk politikacı vardı. Hayır çapkınlık yaparken yakalanmamıştı. Uygunsuz bir halde de fotoğraflanmamıştı. O sadece evlenmişti. Evet Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in magazin sayfalarına konu olmak için yaptığı tek şey Esra Kara ile dünya evine girmesiydi. Ve biz bu haberi ilgiyle okuduk. Çünkü bizim siyasetçilerimiz öyle kolay kolay magazin sayfalarına konu olmazlardı. Çünkü bizde ne cumhurbaşkanlığından çok çapkınlığı konuşulan Sarkozy gibi bir siyasetçi vardı ne de Clinton gibi tarihi bir seks skandalına imza atan biri. Bizde politikacılar siyaset sayfalarına manşet olur sadece. Öyle değil mi? Değil! Aslında az da olsa bizim de siyasi aşk hikayelerimiz var. Az da olsa bizde de çapkınlar, eşlerini aldatanlar, aldattıktan sonra da yakalananlar var.

1-Adnan Menderes ve Ayhan Aydan
Can Dündar’ın da dediği gibi “Tanıştıklarında Menderes 50 yaşındaydı; Aydan 25... Başbakan 20 yıldır evliydi; Aydan 6... Menderes’in üç oğlu vardı, Aydan’ın bir...” Ama bu, onların tutkulu bir aşk yaşamasına engel olmadı. Adnan Menderes’in çapkınlığı siyaseti kadar olmasa da o dönemde de bir hayli konuşulurmuş. Ayhan Aydan’ın Menderes’in karısını aldattığı ilk kadın olmadığı pek de iyi bilinirmiş. Yassıada’ya hapsinden sonra Menderes’in, Ayhan Aydan ile yaşadığı aşk tüm Türkiye’ye ifşa edildi. Ama ülke, bu aşktan çok, bu aşkın doğumdan sonra ölen meyvesinin skandallaştırılmasını izledi.



2- Hasan Fehmi Güneş ve Aynur Aydan
Dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in Aynur Aydan’la yaşadığı gizli aşk ortaya çıktığında ülke şaşırmıştı. Çünkü bu gizli aşk ifşa olunca, Güneş beklenen inkar aksiyonları yerine beklenmeyeni yapmış, derhal görevinden istifa etmişti. Söylediklerine göre bir daha da Aydan’ı hiç görmemiş eşi Yurdacan Güneş’ten af dilemiş ve evliliğinde mutlu olmaya çalışmış. Bakan, sadece Aynur Aydan’ın kapısını çalarken yakalanmasına, belki birkaç usta yalanla bu olaydan sıyrılabilecek olmasına rağmen dürüstlüğü seçmiş. Kariyerine veda etmiş ve bugün o hatayı en büyük pişmanlığı olarak kabul etmiş.

3- Mehmet Ali Yılmaz ve Sibel Bilgiç

TÜRK POLiTiKACILARIN ALDATMA KARNESi


Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yapan, dönemin Trabzon Milletvekili ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Ali Yılmaz Sibel Bilgiç ile yıllarca aşk yaşadı. Evli ve beş çocuk babası olan Yılmaz, hiçbir zaman bu yasak aşkını saklama gereği duymadı.

4- Yaşar Nuri Öztürk ve Şahane Sultan Müftüoğlu
TÜRK POLiTiKACILARIN ALDATMA KARNESi

Ünlü ilahiyatçı ve Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk de adı aşk skandalına karışan siyasetçilerden olmuştu. Önce danışmanı Şahane Sultan Müftüoğlu ile aşk yaşadığı dedikoduları patlak vermiş, sonra eşi Canan Öztürk bunu doğrulayıp onları bastığını anlatmıştı. Ama ardından boşanma davası açmadığı gibi olayların bir kısmını da yalanlamıştı Canan Hanım. Tüm bunların üstüne de HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan’ın, Yaşar Nuri Öztürk’ün aşk dedikoduları nedeniyle partiden istifa ettiğini açıklaması tuz biber olmuştu.

5- Kamer Genç ve Çiçekleri
TÜRK POLiTiKACILARIN ALDATMA KARNESi

Kamer Genç, DYP milletvekiliyken oğlunun evinden genç oryantal Hayal ile arka arkaya çıkarken görüntülenmişti. Kameraları görünce çok şaşıran Genç’in “Çiçekleri sulamak için eve geldiğini” söylemesi, gündemi uzun bir süre meşgul etmişti. Meclis’te bile çiçekleri suladığı için dalga konusu olan Genç, ‘Olacak O Kadar’ gibi pek çok eğlence programına da malzeme oldu. Hâlâ ‘Türk Siyasi Aşk Skandalları Tarihi’nin en çok hatırlanan açıklaması budur herhalde.

DÜNYADA EN UNUTULMAZ AŞK SKANDALLARI
1- Roma İmparatorluğu: Siyasete aşk skandallarının karışması Kleopatra’nın Sezar’ı aldatmasıyla başlamış olabilir. Sezar’ı kendine aşık ettikten sonra Marcus Antonius ile aşk yaşayıp, üç çocuk sahibi olan Kleopatra, günümüzde yaşasa magazin sayfalarının Süreyya Yalçın’ı olurdu herhalde!
2- ABD: Bill Clinton Oval Ofis’in göbeğinde Monica Lewinsky tarafından tatmin edilmemiş olsaydı, bugün hâlâ Amerika’nın en büyük politik aşk skandalı unvanı ABD’nin üçüncü başkanı Thomas Jefferson’ın elinde olacaktı. Ama hizmetçi kölesinden altı çocuğu olduğu kanıtlanan Jefferson bu titri, tüm dünyada yankılanan Oval Ofis skandalıyla Clinton’a devretti. Tabii bu iki büyük skandal varken Marilyn Monroe ile aşk yaşayan J. F. Kennedy’nin pabucu dama atıldı.
3- Fransa: Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy demek skandal demek. Aşk mektuplarından, seksi fotoğraflara, açıklamalara, elle tacizden aldatmalara kadar ne ararsanız Sarkozy’de var. Eşi Carla Bruni’nin ise ondan aşağı kalır yanı yok. Gerçi Fransa’nın da buna aldırır gibi bir hali yok.
4- İtalya: Skandallarıyla ünlü bir başka siyasetçi de İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi. Ne kırmadığı pot kaldı, ne flört etmediği seksi kadın. Defalarca karısını aldatırken yakalandı. Berlusconi eşi Veronica Lario Berlusconi tarafından birçok kez terk edildi.
5- İngiltere: İngiltere’nin ise skandallar yaratan bir ismi yok. Onlar skandallara kabinece imza atıyor. Siz deyin karısını iki yıldan beri sekreteri ile aldatan Başbakan Yardımcısı John Prescott, ben diyeyim İngiltere Başbakanı Brown’ın karısını ABBA’nın üyelerinden Frida ile aldatan anti-terör şefi Sir Alan West. Tabii John Profumo’yu da unutmamak gerek. Ne yapsınlar 16’ncı yüzyıldaki İngiltere Kralı 8’inci Henry’nin altı evliliği ve 8’inci Edward’ın Wallis Simpson ile yaşadığı aşk genlerine işlemiş.