Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her kim şarkıcı, aktör, aktris ya da manken olmak istiyorsa, eninde sonunda mümkün olduğunca ünlenip zengin olmak için bu hayali kuruyor. Çünkü biliyorlar ki eğer yeterince yetenekleri varsa (doktorlar mühendisler gibi) yıllarca eğitim almadan ya da çalışmadan kolay yoldan zengin olmanın yolu buradan geçiyor. İşte bu yüzden de çocukların ve gençlerin büyük kısmı ya topçu ya da popçu olma hayalleriyle büyüyor. Ve böylece 'Yeteneksizsiniz'ler veya 'Popstar'lar bu kadar çok başvuru alıyor. Ama Amerika’nın en çok takip edilen magazin kanalı ve portalı E! Entertainment’ın haberine göre artık yeni nesil bundan daha kolay yoldan zengin olmanın yolunu ve umudunu bulmuş: Magazin programı sunucusu olmak!

Haberin Devamı

Ünlüleri sunarak ünlü ve zengin olmak isteyenler
Biraz estetik biraz diksiyon
Bugün bu kanalın ve dünyanın en çok kazanan magazin programı sunucusu Ryan Seacrest’in işi için E! Entertainment’e günde yüzlerce başvuru oluyormuş.
Haklılar çünkü bu, ünlülerin geçtiği yollardan geçmeden onların üstünden para kazanmanın ve en az onlar kadar zengin olmanın daha kolay bir yolu. Şaka değil, garanti iş. Yeter ki yüksek reytingli ulusal bir kanalda başlayın işe. Biraz estetik, biraz diksiyon, biraz da kabiliyetiniz varsa bir bakmışsınız çok geçmeden Müge Anlı gibi çok kazandıran bir kariyer ve hatta Hollywood’un en ünlü magazin sunucusu Ryan Seacrest gibi milyon dolarların sahibi olmuşsunuz. Hem de elinizi taşın altına hiç sokmadan. Hiç o şöhret dünyasının kirli yüzüne bulaşmadan ama tam da o kirli yüzü milyonlara sunarak.
Düşünsenize üç yıl için 45 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atan yakışıklı sunucu Ryan Seacrest, E! Entertainment’daki göreviyle sadece bugüne kadar en çok kazanan magazin sunucusu değil aynı zamanda en çok kazananlar listesinde de.
Ayrıca o kadar olmasa da ülkemizde de bu sektörün ekmeğini hatta pastasını yiyen kişi az değil. Mesela Pazar Magazin, Dobra Dobra ve Tatlı Sert programlarından tanıdığımız gazeteci/sunucu Müge Anlı apayrı bir ekol. O, sadece güzelliğiyle değil çalışkanlığıyla da sektörün aranan isimlerinden ve en iyi kazananlarından.
Spor muhabirliği ve sunuculuğu asıl vasıflarından olsa da yıllarca sunduğu Televole programıyla asıl ün ve zenginliğe kavuşan bir başka isimse Melih Gümüşbıçak. Sunduğu diğer programlar bir yana Özel Hat’ın vazgeçilmez ismi olan Vatan Şaşmaz’a ne demeli? Mankenlik geçmişi bir yana VIP Suare’ adlı magazin programını sunarken daha yakından ilgimizi çeken Demet Şener’i de unutmamak gerek. Ve tabii Cumartesi Süprizi ve Pazar Sürprizi adlı programları sunan Mert Öğün de listede.
Her ne kadar E! Entertainment ünlü olmak için çırpınmak yerine ünlülerin dedikodusuyla para kazanmanın daha kolay ve akıllıca olduğunu savunsa da, unutulmaması gereken bir Türkiye gerçeği var: Bizde ünlü olmak sunucu olmaktan daha kolay. Bu yüzden de bir televizyona sunucu olmak için başvuruda bulunmaktansa, 'Yetenek- sizsiniz' veya 'Popstar' yarışmalarına katılmak en azından bir süre için daha yurdum insanı için daha karlı olabilir.