Cadde 'Şarkılarımın hepsini evladım olarak görüyorum'

'Şarkılarımın hepsini evladım olarak görüyorum'

01.12.2017 - 08:33 | Son Güncellenme:

NTV Radyo Öykü Özdoğan'ın hazırlayıp sunduğu '20 Dakika' programı, Türk müziğinin usta isimlerinden Selami Şahin’i konuk etti.

Şarkılarımın hepsini evladım olarak görüyorum

"MÜZİK AŞKI BENDE HİÇ BİTMİYOR"

Haberin Devamı

Türk müziğinin duayeni olarak kabul edilen ve nesilden nesile şarkılarıyla herkesin kalbine dokunan Selami Şahin, başarısının sırrını anlatarak sohbete başladı.

Usta sanatçı, “Bir insan ne ekerse onu biçer’ sözü çok doğru. Bütün mesleklerde bir yere gelmek kolay, ama orada kalmak zor. Türkiye’de sanatçıların yüzde 90’ından fazlası şarkılarımı okudu. Yaptığım şarkılar yıllar geçse de unutulmuyor ve insanlar bu şarkıları benimle birlikte okuyor. Müzik hayatına daha yeni başlamış gibi bir heyecan duyuyorum ve bu aşk bende hiç bitmiyor” sözleriyle mutluluğunu paylaştı.

"SEYİRCİYİ SÜRPRİZLER BEKLİYOR"

1 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Eskimeyen Şarkılar” konserinde hayranlarıyla bir araya geleceğini söyleyen usta sanatçı, “Şimdiden o heyecanı hissediyorum. Çok farklı bir gece olacak. Büyük sürprizler var. Birçok sanatçı gelecek ve onlara verdiğim şarkıları söyleyeceğiz. Bana renk katacaklar” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ALBÜM GELİYOR

Usta sanatçı, on şarkıdan oluşan bir albüm yapmayı planladığını anlatarak 2018’in ilk aylarında albümü çıkarmayı düşündüğünü ve bir şarkıda sürpriz bir isimle düet yapacağını belirtti.

Şahin, 'Notalar' isminde bir kitap çıkaracağını ve bu kitapta şarkıların tarihi, hikayesi ve sözlerine yer vereceğini de ekledi.

"EMİN ELLERDEYİM"

Çocuklarıyla birlikte çalıştığını anlatan usta sanatçı, onların onaylamadığı bir şeyi yapmayı tercih etmediğini dikle getirerek, "Gerçekten iki elin sesi var. Ben şarkılarımı söylüyorum, büyük oğlum müzik işlerimi yürütüyor, küçük oğlum da menajerliğimi yapıyor. Emin ellerdeyim" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ESER YAPMAK HÜNER DEĞİL"

Bugüne kadar 400’e yakın şarkı bestelediğini ve bunlar arasında 200’ünün hit olduğunu belirten usta sanatçı, “Çok eser yapmak hüner değil. Eser sözcüğü ‘kalıcı’ demektir. Benim şarkılarımı yıllar sonra küçücük çocuklar da benimle birlikte okuyorsa, bu şarkılar nesilden nesile aktarılıyorsa eser benim için o demektir” şeklinde konuştu.

Şarkılarının hepsini evladı olarak gördüğünü belirten Şahin, “Ama bazı şarkılar var ki; ‘Ben bunu nasıl bestelemişim’ diyorum” dedi.

Haberin Devamı

"BÜNET ERSOY BAŞKA BİR SES, BAŞKA BİR RENK"

Her türlü beste yaptığını anlatan usta sanatçı, Bülent Ersoy’dan Zeki Müren’e kadar Türk müziğinin divaları tarafından şarkılarının yorumlandığını da sözlerine ekledi. Söz ve müziği kendisine ait olan ve Bülent Ersoy’un yorumladığı “Sefam olsun” şarkısıyla ilgili “Ona bu şarkıyı verdim ve kasedi üç milyon sattı. Bülent Ersoy başka bir ses, başka bir renk” dedi.
Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.

Yazarlar