Cadde ‘Savaşın bile bir ahlakı var’

‘Savaşın bile bir ahlakı var’

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi vurmasına, “Savaşın bile bir ahlakı var” diyerek, ateş püskürdü.

‘Savaşın bile bir ahlakı var’

Sanatçılar, 7 Ekim’den beri aralıksık Gazze’yi bombalayan ve binlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail’e ateş püskürmeye devam ediyor. Ünlü isimler, İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi vurmasından sonra ülkemizde ilan edilen üç günlük ulusal yas nedeniyle etkinliklerini ertelemeye devam ederken, sosyal medya hesaplarından tepkilerini gösterdi. Tanınmış simalar, “Savaşın bile bir ahlakı var” yazarak, İsrail’i sert bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

Gazze Belediye Başkanı’yla görüştü

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, Gazze’ye yardım için görüşmelere başladı. Şarkıcı, Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ve yetkililerle görüntülü toplantı gerçekleştirdi. O anları sosyal medya hesaplarından yayınlayan Levent, “Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şu anda insani yardımların gelmediğini ve bugün konvoyların bir bölümüne izin verilmesinin beklendiğini belirtti. Gazze’de elektirik ve su kesintisi olduğunu, halkının çok zor durumda olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı. 

Ünlü isimlerden tepkiler  

Pınar Altuğ: Din, dil, ırk, gözetmeksizin çocuklar öldürülemez. Hastaneyi vurmak, masumları öldürmek kabul edilemez. Savaşın bile bir ahlakı vardır. 

Haberin Devamı

Funda Arar: Savaşın kazananı olmaz. Lanet olsun kirliliğinizi koruyun. 

Seda Sayan: Hastaneye saldırmak, masum insanları öldürmek... Hele çocukların gözyaşları... Yeter artık durun, bu insanlık suçu! 

Ajda Pekkan: Arap-İsrail savaşları ile başlayıp yarım asırdır devam eden, artık barış huzur gelsin diye umut ederken daha da dozu artan şiddete, katliama lanet olsun diyorum çaresizce... Çok üzgünüm, haberleri izlerken kalbim sıkışıyor, üzülmekten yorgun düşer ya insan işte tam böyle hissediyorum. Filistin’de yaşananlar kabul edilemez. 

Derya Uluğ: Günlerdir süren korkunç savaşın yıkıcı boyutları devam ederken, elimizden bir şey gelmeden sadece dua ederek izlemek bizlere yeterince üzüntü veriyor. 

Soner Olgun: Savaşın da bir ahlakı olur diyenler yanılıyorsunuz... Savaş en ahlaksız insan faaliyetidir. 

İptaller:

Candan Erçetin, dünkü Antalya Açıkhava konserini, 1 Kasım’a erteledi. Kenan Doğulu, bugün Bursa konserini 25 Mayıs’a, yarınki İzmir sahnesini 24 Mayıs’a aldı. Bayhan Müzik, 19-20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerini erteledi. Selda Bağcan, yarınki Efes Antik’teki konserini erteleyerek, 25 Mayıs’ta izleyici karşısına çıkacak. Ece Seçkin, yarın gerçekleşmesi planlanan Turkcell Vadi Açıkhava konserini ileri bir tarihe aldı. Dün Ankara’da seyirciyle buluşacak olan ‘Şaşırt Beni’ oyunu başka bir tarihe alındı. Edis, yarın Ankara’daki konserinin 5 Kasım’da gerçekle-şeceğini duyurdu.