Cadde Senin cilt tipin hangisi?

Senin cilt tipin hangisi?

31.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her cildin yapısı ve ihtiyaçlarının birbirinden farklı olduğunu belirten uzmanlar, cilt bakım rutinleri hakkında bilgi verdi.

Senin cilt tipin hangisi

Cilt bakım rutini düzenli ve doğru şekilde uygulanmadığı takdirde, cildin doğal yağ ve nem dengesini bozuyor. Bu durum, beraberinde çeşitli cilt sorunlarını getirir. Uzmanlar, farklı cilt tiplerinin bakım rutinleri hakkında şu tüyoları verdi:

Haberin Devamı

Normal cilt: Genellikle görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilttir. Hafif bakımla doğal güzelliğini korur. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.

Karma cilt: Burun, alın ve çene yağlıdır. Yani yüzde T şeklinde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Gözenekler ise kapalıdır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresine uygun krem.

Kuru cilt: Son derece ince bir üst deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt. Ancak yağ salgılanması normalin altında olduğu için görünümü mattır ve pullanma görülür. Cilt çabuk kırışır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ ve su içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maske.

Haberin Devamı

Yağlı cilt: Yağlı, parlak gözenekleri açık cilt tipi. Genellikle gözeneklerin içi dolu, siyah noktalı ve sivilcelidir. Oluşabilecek akne problemini önlemek için dikkatli günlük temizlik programı uygulanmalı. Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maske.