Cadde SERiNKANLI EVA

SERiNKANLI EVA

09.08.2011 - 23:03 | Son Güncellenme:

Kocasından ayrılmak, yeni bir restoran açmak veya yemek kitabı yazmak... Karşı karşıya kaldığı durumlar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, Eva Longoria, ‘cool’ tarzını koruyarak hepsinin üstesinden gelebiliyor. Peki, bunu nasıl başarıyor?

SERiNKANLI EVA

Eva Longoria, ister arkadaşlarıyla Cabo San Lucas, Meksika’ya, ister Başkan Obama ile Latin konularını görüşmek üzere Beyaz Saray’a gitsin, yanında mutlaka iki elektronik cihaz taşıyor. Biri mor kılıflı bir iPhone, diğeriyse pembe kılıflı bir iPad. “12 yaşında küçük bir kız gibi görünüyorum” diyor, Desperate Housewives dizisinin yıldızı. Kumral güzelin, ergenlik öncesi kızlarla ortak noktası sadece bunlar değil. “Diş teli kullanıyorum” diye itiraf ediyor.
Yakın zamanda gösterime girecek filmi ‘Cristiada’dan bir fotoğrafı çıkartıp bize gösteriyor ve gülüyor, “Alt dişlerimin ne kadar yamuk olduğuna bakın... Hiç haberim yoktu” diyor. Dişlerinin yamuk olması, anında farkına varabileceğiniz bir özelliği değil. Longoria nasıl olsa L’Oréal Paris’in, kozmetik ürünlerini temsil etmek üzere seçtiği güzel yüzünü herhangi birinin incelemesi için oturduğu yerde yeteri kadar sakin durmuyor. Doğuştan aktif olan ve şöhretin ona sunduğu tüm fırsatları değerlendirmekten mutluluk duyan Longoria, eğer yemek pişirmek eğlenceliyse, restoran sahibi olmanın da (Hollywood ve Los Angeles’teki Beso) ve yemek kitabı yazmanın da (Eva’s Kitchen) eğlenceli olacağını düşünen hırslı insanlardan.
Bugün, Longoria’nın yedinci sezonu çekilen hit şovunun setindeyiz. Longoria, üzerinde canlı pembe renkli Marchesa mini elbisesiyle giyinmek için kullandığı karavanının halı kaplı zemininde otururken, bir yandan da biftek ve karnabahardan oluşan yemeğine çatalını batırıyor. “Evet, et yiyorum ve eti ellerimle parçalıyorum” diyor kahkaha atıp, kolasından bir yudum alarak.

Haberin Devamı

10 parmağında 10 marifetKafeine ihtiyacı olsa gerek. Wisteria Lane’deki oyunculuğunun yanı sıra; o bir iş kadını, yapımcı, hayırsever ve Kaliforniya’daki bir üniversitenin (hangisi olduğunu söylemiyor) Chicano ve siyaset bilimleri dallarında yüksek lisans öğrenci adayı. “Eva, çan eğrisini herkes için mahvediyor!” diyor, Housewives’dan rol arkadaşı Felicity Huffman. “Eğer bu kadar mükemmel bir insan olmasaydı, herhalde onu öldürmeniz gerekirdi.”
Kendine yetme arzusu ve hırs, dört kız çocuğunun en küçüğü ve aralarındaki tek kumral olduğu için sade ve gösterişsiz olduğu düşünülen Longoria için doğal şeyler. Daha 14 yaşındayken, quinceanera partisinin, yani 15’inci doğum günü partisinin masraflarını karşılayabilmek için Wendy’s’de işe girmiş. Partinin yapılacağı mekânı da bulup tutmuş. Bu iş etiği bozulmamış. “Şimdi artık kariyerinin zirvesinde olsa da hiç değişmedi” diyor, Housewives’dan bir diğer rol arkadaşı Marcia Cross. “Eva, hâlâ yedi yıl önce tanıştığım kız. Sevimli, eğlenceli ve tatlı. Evliliği ve boşanmasıyla başından geçenlere rağmen fırtına karşısında sakin kalabiliyor, direnç gösteriyor ve hayatına devam ediyor.”

Haberin Devamı

Hayatım sürüyorCross, Longoria’nın NBA yıldızı Tony Parker ile 2007’nin temmuzunda Paris’te yaptığı evlilikten ve geçen kasımda yaşadığı ayrılıktan bahsediyor (Parker’ın ihanet ettiği öne sürülüyor). Boşanma davaları, ocakta sonuçlandı ve Longoria’nın ismi şimdilerde Penelope Cruz’un erkek kardeşi Eduardo’yla anılıyor. Ancak Parker’la ayrılığı üzerine nasıl konuşmak istemiyorsa, bu ilişkiyi de masaya yatırmak konusunda o kadar çekimser davranıyor. “Evliliğimin sona erdiğini, hayatımın ise devam ettiğini hep söylüyorum” diye açıklıyor. “Boşanmamdan daha ilginç bir insanım aslında.”

KiRPiKLERiN GÜCÜLongoria, takma kirpiklere bayılıyor. “Gözlerinizin gerçekten ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Arabada bile takabiliyorum!”

NE KULLANIYOR?
“En ucuz marka takma kirpikler bile işinizi görecektir” diyor, tek bir uzun kirpik şeridinden ziyade, daha küçük parçaları tercih eden Longoria. “Gözlerimin doğal görünmelerini isterim. Hacim daha önemli, yani uzunluk değil de dolgunluk.”

NASIL UYGULUYOR?
Takma kirpikleri doğru uygulamanın sırrı; yapıştırıcıyı elinize sıkmak ve kıvamın kaygan değil de yapışkan olması için yaklaşık 30 saniye bekletmek. “Sonra takma kirpiklere makyaj fırçanızın sapını kullanarak yapıştırıcı sürün ve kirpik diplerinize yapıştırın” diye anlatıyor.

HAYRANLARINI YANITLADI

Longoria’nın InStyle okurlarının gönderdiği soruları cevaplarken sergilediği özgüveni gördüğünüzde, gerçekten de öyle olduğunu fark ediyorsunuz.

Haberin Devamı

* Sizin gibi başarılı bir yıldız neden ev arkadaşlarıyla yaşıyor? BAYLA W. BETHESDA, Md.
“Hadi, kirayı paylaşalım” dediğimiz standart ev arkadaşlarından bahsetmiyorum. Onlar, benim LA’deki ailem gibiler. Büyük bir evim var ve kız arkadaşlarımdan biri yanıma taşındı. Hem böylece ben seyahatteyken eve ve köpeklerime de bakabilir. Bir başka arkadaşımsa altı yıl önce erkek arkadaşından ayrılmıştı ve bir geçiş dönemindeydi. Hâlâ benimle yaşıyor. Evden taşınmalarına asla izin vermem. Los Angeles’e geldiğimde ilk tanıştığım kızlar onlardı ve ikisi de oyuncu değiller. Onların normal vatandaşlar, ofislerde çalışan normal insanlar... Günümüz, ev ödevlerimiz, hayat, ailelerimiz ve bazen erkekler hakkında konuşuruz- tabii ortada hakkında konuşabileceğimiz erkek varsa!

* Bir kadının en iyi dostu pırlantadır. Peki, minyon bir kadının en iyi dostu nedir? KATHERINE A., New York
Yüksek topuklu ayakkabılar! Tasarımcı ayakkabılarına bayılıyorum. Mesela gardırobumda Versace’den 20 cm topuklu bir çift ayakkabım var, inanılmaz yüksekler! Bir gün ayakkabılarımı saymaya kalkıştım. Daha yeni 60 çift ayakkabı bağışladım...

* Formunuzu nasıl koruyabiliyorsunuz? SUSAN B., Austin T
Kardiyo, ağırlık ve kalp ritmini hızlandıran antremanlar yapıyorum. Kendi kilomu ve dengemi kullanarak da çalışıyorum. Haftada üç gün, birer saat spor yapıyorum. Kişisel eğitmenim olmadığı zamanlarda ise eliptik cihazı kullanıyorum. Kalçalarımın güzel görünmesi için çılgınlar gibi spor yapmam.

* Jessica Alba ve Victoria Beckham ile akşam dışarı çıktığınızda genelde neler yaparsınız? HANNAH K, San Francisco
Kız kıza çıktığımız gecelerde yanımda mutlaka ünlü isimler olmuyor. Ama öyle olduğu zamanlarda da paparazzilerin başımıza üşüşmeyeceğini bildiğimiz sakin restoranlarda yemek yiyoruz. Birçok insan, fotoğraflarının çekilmesini istediği için dışarı çıkıyor. Benim için ve arkadaşlarım için tam tersi söz konusu. Giyinip kuşanmak ve makyaj yapmak istemiyoruz.

* Misafir geldiğinde neler yapıyorsunuz? DIANA W., Boston

Yemekten sonra genelde oyun oynarız. Pictionary hep hazırdadır. Shanghai ve The Werewolves of Miller’s Hollow oynarız. Yalan söylemek ve oyunculuk üzerine kurulu bir oyun; kim olduğunuzu saklıyorsunuz ve herkes birbirine karşı oynuyor.

Yazının tamamını InStyle’da okuyabilirsiniz.