Cadde ŞİFA DOLU ÇORBA

ŞİFA DOLU ÇORBA

06.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

ŞİFA DOLU ÇORBA


ŞİFA DOLU ÇORBA
Michele, Gabriella, Daniela ve Elia Cedolin’den oluşan ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, Milliyet Cadde okuyucuları için bugün Minestrone, Pesto Soslu Linguine ve tiramisu tarifi verdi. Minestrone (Sebze çorbası), menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Lezzetine doyamayacağınız pratik tarifler, sofralarınıza renk katacak

Haberin Devamı

Minestrone (Sebze Çorbası)

Malzemeler:

- 1 adet havuç
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 1 orta boy kabak
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 dal kereviz sapı
- 350 gr. salkım domates
- 250 gr. temizlenmiş bal kabağı
- 50 gr. sızma zeytinyağı
- 200 gr. bezelye
- 1 dal biberiye
- 2 yaprak defne

Hazırlanışı: Patatesleri soyun ve sebzelerle birlikte küp küp doğrayın, domatesleri de aynı şekilde küp haline getirin. Soğanları jülyen doğrayın. Aromatik bir demet oluşturmak için biberiye dallarını ve defne yapraklarını iple bağlayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını dökün. Havuç, kereviz ve soğanı tavaya ekleyin, sık sık karıştırarak 10 dakika soteleyin. Sotelenen sebzeler yumuşadığında aromatik demeti ekleyin. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Kaynadıktan iki dakika sonra bal kabaklarını ve aynı şekilde tekrar su ekleyin. Kaynadıktan iki dakika sonra patateslere aynı işlemi uygulayın. Kapağını kapatın, kaynadıktan 25 dakika sonra kabak, bezelye, domates, tuz, karabiber ve biraz daha su ekleyebilirsiniz. Tekrar kaynamaya başlayınca
2-3 dakika pişirin. Aromatik demeti çıkartın. İsteğe göre içerisine haşlanmış makarna ekleyebilir, üzerine zeytinyağı ve öğütülmüş bir tutam karabiberle süsleyip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Buon appetito! 

Haberin Devamı

Pesto Soslu Linguine

Malzemeler:

- 320 gr. linguine makarna
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kaya tuzu
- 100 gr. zeytinyağı
- 50 gr. fesleğen
- 30 gr. Pecorino peyniri
- 15 gr. dolmalık fıstık
- 70 gr. rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı: Fesleğen yapraklarını soğuk su dolu bir kâsenin içerisinde yıkayın. Soyulmuş sarımsağı, kaya tuzu ile havanda krema kıvamına gelecek şekilde dövün. Fesleğen yapraklarını ekleyin ve havanın duvarına sürterek, yeşil sıvı çıkmayana kadar çevirin. Dolmalık fıstıkları ekleyin ve tekrarkrema kıvamına gelene kadar dövmeye başlayın. Yavaşça peynirleri ekleyin (pecorino yoksa parmesan kullanabilirsiniz) ve son olarak havanı karıştırmaya devam ederken, azar azar zeytinyağını ekleyin. Homojen bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın. Bol tuzlu bir su hazırlayın ve seçtiğiniz makarna türünü (linguine, spaghetti, tagliatelle) haşlayın. Haşladıktan sonra derin bir tava alın ve hazırladığınız pesto sosunu, makarnanızı ve makarnanın nişastalı suyundan 1.5 kepçe olacak şekilde tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin ve servis edin.

Haberin Devamı

ŞİFA DOLU ÇORBA

Tiramisu (8 Kişilik)

Malzemeler:
- 300 gr. kedidili bisküvisi
- 4 yumurta
- 500 gr. mascarpone peyniri
- 100 gr. şeker
- 300 ml. espresso
- 1 tutam tuz
- Kakao

 

Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını özenle ayıralım. Sarısını şekerin yarısıyla çırpın. Kabarık hale gelir gelmez, azar azar mascarpone peynirini ekleyin. Tüm peynir dahil edildikten sonra kalın ve kompakt bir krema elde etmiş olacaksınız ve bunu bir kenara ayırın. Ayrı bir kâsede yumurta beyazlarını çırpın. Köpürmeye başladığında tuzu ilave edin ve ardından kalan şekeri azar azar ekleyin. Yoğun bir kıvam aldığında istediğimizi elde etmişiz demektir. Beyazını yumurta sarılı karışıma bir kaşık ilave edip, spatula ile dıştan içe doğru kapatarak, karıştırın. Yumurta beyazının kalanını aynı şekilde azar azar karışıma ekleyin. Hazır olduktan sonra 30x20 cm. boyutundaki bir pişirme kalıbının dibine bu karışımdan sürün ve kedidillerini önceden soğumaya bıraktığınız espressoya daldırın ve ıslatın. Kedidillerini tek bir katman olacak şekilde, tek yönde krema üzerine yerleştirin, devamında bir katman krema daha sürün, her bir yüzeye eşit şekilde sürdüğünüzden emin olun. Tekrar kedidillerini aynı şekilde katmana ekleyin ve üzerine kalan kremayı yayın ve üzerine kakao tozunu serpin. Buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Tiramisunuz hazır.