Cadde Sitare Akbaş: Ne için dünyaya geldiğimi anladığım anlardan biriydi!

Sitare Akbaş: Ne için dünyaya geldiğimi anladığım anlardan biriydi!

10.06.2023 - 14:59 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan, 'Akasya Durağı'nın Zeyno’su olarak tanınan Sitare Akbaş, lise yıllarında katıldığı tiyatro kulübüyle hayatının dönüm noktasını yaşadı.

Sitare Akbaş: Ne için dünyaya geldiğimi anladığım anlardan biriydi

Sitare Akbaş, MAG dergisi haziran sayısına röportaj verdi. 34 yaşındaki oyuncu, "Lise ikinci sınıfa giderken bir arkadaşım, 'Tiyatro kulübü açılıyormuş, ona girelim' dedi. Ben de 'Ne işim var, ben yapamam' demiştim. Sonra bana 'Prova oluyor diye derslerden kaçarız ' deyince hop kendimi tiyatro kulübünde buldum. Sonrası kocaman bir macera. O kadar sevdim ki, ne için dünyaya geldiğimi anladığım anlardan biriydi" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sitare Akbaş, sözlerine şöyle sürdürdü:

Tiyatronun benim için anlamı; insanın sanatsal açıdan kendini, var oluşu, evreni, davranış biçimlerini, geleceğe ve öze bakış açısını derinleştirecek gerçekle derinden yüzleşmesini sağlayabilecek bir laboratuvar alanı olması.

"EDEBİYAT BÜYÜK AŞKIM"

Tiyatro dışında ilgilendiği sanat dalları hakkında da konuşan oyuncu, "Edebiyat da büyük aşkım. Şiir yazmayı, şarkı sözü yazmayı, beste yapmayı çok seviyorum. Aranjesinden klibine, albümün kapak tasarımına kadar çok heyecanla çalıştığım bir bölüm olarak müzik de var hayatımda. Aynı zamanda müzik yapımcılığı da yapıyorum. Bunun yanı sıra iki tane senaryom var. İleride ne olur hiç bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Sitare Akbaş: Ne için dünyaya geldiğimi anladığım anlardan biriydi