Cadde Sonbahara özel yoğun bakım

Sonbahara özel yoğun bakım

26.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni mevsimi fiziksel ve ruhsal olarak daha sağlıklı, zinde ve güzel karşılamanın sırlarını sizler için karşıladık.

Sonbahara özel yoğun bakım

LALE DANIŞMAN - Yaz mevsiminin ciltte bıraktığı hasarların başında ölü hücre birikimiyle oluşan matlık, derinleşen kırışıklık, leke, nemsizlik geliyor. Tatil moduyla da kendini rahatlatan vücudunuza yapacağınız esneme egzersizleriyle güne daha zinde başlayabilirsiniz. İşte tüyolar:Nem dopingi

Haberin Devamı

Özellikle cildiniz ve tırnaklarınıza yoğun bir nem yüklemesi yapmalısınız. Bronzlaşan teninizin rengini korumak için duş alırken yumuşak duş jellerini tercih edin. Banyo sonrası vücudunuzu havluyla silerek değil, tampon hareketleriyle kurulayın. Vücudunuz henüz nemliyken yoğun yağ içeren losyonu masaj hareketleriyle tüm vücudunuza uygulayarak tamamlayın.

Ölü hücreden arının

Tırnaklarınızdaki kırılmalardan şikayetçiyseniz demir eksikliğiniz olup olmadığını araştırabilirsiniz. Piyasada el ve ayak bakımınız için satılan peeling ürünlerini bir süreliğine oje kullanmaktan kaçınarak uygulamanız işe yarayacaktır.

Egzersiz şart

Gün içinde yarım saatinizi ayırarak kendinize çok yüklenmeden,daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz. Düzenli olarak vücudunuzu esneten ve rahatlatan egzersizler yapmak, rahatlama hissi sağlar. Tüm bu fiziksel faydalar, zihinsel sağlığınız üzerinde de olumlu etkiler sağlar. Bedeninizi iyi hissettiğinizde daha olumlu bir ruh haline sahip olduğunuzu fark edersiniz.Dolap detoksu

Haberin Devamı

Sonbaharda kıyafetlerinizle ilgili yapacağınız değişiklikler ve revizyon ruhunuza iyi gelebilir. Gardrobunuzdaki giysileri elden geçirip, giymediklerinizi ayırmanız, kalanlarla yapılabilecek kombinasyonları belirlemeniz ve eksik listesi çıkarabilirsiniz. Alışverişe çıkarken listenizi çantanızın bir köşesinde bulundurun ve önceliği acil ihtiyaçlara verin.

Su, olmazsa olmaz!

Geride bıraktığımız sezonda nem kaybeden cildinizi krem gibi takviyelerin yanı sıra bol su tüketimiyle desteklemek önemli. Yeterli miktarda içeceğiniz su, cildin kaybolan parlaklığını, pürüzsüzlüğünü ve tazeliğini yeniden kazandıracak, sorunu içten çözmenizi sağlayacaktır.

Probiyotik maske

Tıpkı sindirim sistemimizdeki gibi, cildimizi koruyan dost bakteriler var. Makyaj, makyaj temizleme jel ve serumları, sıcak su ve şampuanlar cilde zarar verebilir. Aşağıda vereceğimiz doğal tarifi evinizde rahatça uygulayabilirsiniz.

Yüzünüzü tuz sabunu ile nazikçe yıkayın ve durulayın.

Eczaneden alacağınız bir saşe probiyotik tozu 8-10 damla suda eritin ve gözünüze kaçırmadan tüm yüzünüze sürün.

Haberin Devamı

45 dakika bekleyin. Cildinizde hafif bir gerginlik hissedeceksiniz. Sonrasında su ile durulayın. Maskeyi hafta bir tekrarlayabilirsiniz.

Çatlayan dudaklara!

Havaların soğumasıyla kurumaya ve çatlamaya yüz tutan dudaklarınızın imdadına esansiyel yağlar yetişebilir. Bu aşamada, cildi yeniden canlandırabilir ve yaraların iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, dudak iltihaplarını iyileştirmede çok etkiliyken, zeytinyağı, shea yağı, dudaklarınızı doğal olarak nemlendirmede iyidir.

Buhur esansiyel yağı ise çatlamış dudakların tahriş ve iltihaplarını yatıştırır ve nemlendirirken nemlendirme özelliğiyle önemli fayda sağlıyor.

Ak düşen saçlara!

Genetik, stres, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan saç beyazları boyalarla kapatılmaya çalışılıyor. Ancak saçı boyadıktan sonra sürekli olarak dibinin gelmesi can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca saç boyalarının içerisinde bulunan kimyasallar sağlık için tehdit oluşturuyor. Bu nedenle saç beyazlamasını engellemek ve azaltmak için doğal çözüm önerileri aranıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, patates kabuğunun saç beyazları için etkili olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Bir kap içerisinde soymuş olduğunuz patates kabuklarını koyun ve üzerine suyu ekleyin. Ağzı kapalı şekilde 25 dakika kaynatın. Ardından suyunu süzün ve tamamen soğumasını sağlayın. Temiz bir şişe veya bitmiş şampuan şişesinin içine doldurun. Her duştan sonra duştan çıkmadan saçınıza kürden biraz dökün ve masaj yaparak saçlarınızın her tarafına yayılmasını sağlayın. Kürü saçlarınıza uyguladıktan sonra saçınızı yıkamayın ve havluyu  sarın. Haftada 2-3 kez duştan sonra uygulamanız yeterli olacaktır. Sonuç alabilmek için bir süre düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir.