Cadde Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı! 'Gurur duydum'

Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı! 'Gurur duydum'

07.02.2023 - 07:47 | Son Güncellenme:

Dün Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, öğlen 13.24 sıralarında 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin ardından yapılan kan bağışı çağrısı için Kızılay'ın bir AVM'de kurduğu alana giden ünlü şarkıcı Soner Arıca, bağışta bulunmak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların fotoğrafını paylaşarak; "Gurur duydum" diye yazdı.

Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı Gurur duydum

6 Şubat saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı.

Haberin Devamı

AFAD, 13.24 sıralarında 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olduğu açıklandı.

Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı Gurur duydum

CAN KAYBI 2 BİN 921'E YÜKSELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “Can kaybı sayısı an itibarıyla 2 bin 921’e yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 15 bin 834” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ"

Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak; "Bölge kan bankalarımızda ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarımız mevcuttur. Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye'de kan bağışına davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı Gurur duydum

"GURUR DUYDUM"

57 yaşındaki ünlü şarkıcı Soner Arıca, bunun ardından Kızılay'ın kan bağışı aldığı bir AVM'ye gitti. Birçok vatandaşın Kınık'tan gelen çağrıya kayıtısız kalmayarak uzun kuyruklar oluşturduğu anın fotoğrafını paylaşan Arıca, şu ifadeleri kullandı:

Kan vermeye geldim ama çok sıra olduğu için geceye kadar süre yetmez diye form dağıtmayı durdurdular. Doğal olarak yarın sabaha kaldım... Bu yoğunluğu oluşturanlarla gurur duydum.

Soner Arıca kan bağışı kuyruğunu paylaştı Gurur duydum

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK AÇIKLAMA YAPTI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, gece saatlerinde CNN TÜRK'e bağlanıp tekrar açıklama yaparak; "Gerek arama kurtarma faaliyetleri, gerekse barınma gibi ihtiyaçlardan dolayı milli kapasitemizi seferber etmiş durumdayız. Marmara Depremini iki kere yaşadık gibi bir durum var. Kış ve çok ağır şartlarda yaşadığımızı düşününce çok ciddi şartlarla karşı karşıyayız. Kan bağışı talebimiz devam ediyor. 40 bin ünite civarında kan bağışı aldık. Yarın öğleye doğru kan alma işlemlerine yeniden başlıyoruz. Vatandaşlarımızdan randevu alarak gelmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.