Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’da elimizde kalan en güzel müzik vahalarından Harbiye Açıkhava’da Pera Event’in organize ettiği ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ hafta içi Zaz’la başladı, Candan Erçetin’in müzikte 20. yılını kutladığı iki konserle devam etti. Hep iyi müziğin mücadelesini veren Erçetin’le 20 yıldan geriye kalan o güzel şarkılarda buluşmak heyecan vericiydi.

İlk kez daha çok anlattı

Konserinde art arda ‘Söz Vermiştin’den ‘Olmaz’a, ‘Elbette’den ‘Git’e unutulmaz şarkılarını söyleyen Erçetin, “az konuşma” kuralını ilk kez bozdu ve şarkılarıyla ilgili hoş anekdotlar da paylaştı. “Bizim bir iç meselemizdi. Biz genelde suçu hep karşı tarafa atmaya meyilliyizdir ama suçunu kabul eden bu kadar çok insan olmamız beni şaşırttı” itirafıyla söylediği ‘Onlar Yanlış Biliyor’dan “Sahnede ilk kez söylediğimde cılız bir alkış almıştı. Yıllardır hep birlikte söylüyoruz” dediği ‘Yalan’a; birçok şarkısıyla ilgili anlattıkları, konseri daha da anlamlı kıldı. ‘Kırık Kalpler Durağı’nın klibinde oynayan üç yakın dostunu yıllar içinde kaybettiğini ilk kez dinleyicileriyle paylaşırken gözleri bulutlandı. O klipte yer alan, benim de hayatıma dokunan İpet Altınay’a bu vesileyle ben de özlem dolu bir selam gönderiyorum.

Haberin Devamı

YakındaTSM albümü geliyor

Mor perdelerden oluşan sade ama şık dekorun altında gece mavisi elbisesi ve yeşil ayakkabılarıyla son derece zarif görünen Erçetin, ilk yarının sonuna doğru 20’nci yıl için hazırladığı sonbaharda çıkacak TSM albümünden de örnekler verdi.

TSM, POP MÜZİĞE CAN SİMİDİ OLDU

Farkındayım bu aralar pop müzikte Ajda Pekkan’dan Sertab Erener’e, Işın Karaca’dan Funda Arar’a TSM albümü yapmayan da kalmadı neredeyse. Yalın ve Nilüfer de geçen hafta NTV’de Gece Gündüz’de bir gün TSM albümü yapmayı arzu ettiklerini açıkladı.
Tarkan da yıllar önce böyle bir albüm hazırlamış, hayranlarından yeni albüm baskısı gelince bitmiş albümünü süresiz rafa kaldırmıştı.
Bir yandan Türk sanat müziğinin böyle projelerle yaşatılmaya devam etmesi, yeni nesle aktarılması önemli ama bir yandan da bugünlerde yeni şarkı üretiminde çıkmaza girenlerin TSM’ye can simidi gibi sarılması, müziğin geleceği adına düşündürücü.
Candan Erçetin’in ilk konsept albümü değil bu. Daha önce de kariyerinin 5, 10 ve 15’inci yıllarında böyle özel albümler yapmıştı. Her albümüne çok özen gösterdiğini düşünürsek onun TSM albümü farklı bir yerde duracaktır diye düşünüyor, Erçetin’le bir 20 yıla daha gönülden varım, diyorum.
MEHMET ERDEM’LE İZNİKTE...
Mehmet Erdem’le geçen hafta Jolly Joker’lerin sahibi İbrahim Sayın’ın İznik Gölü kıyısında açtığı, İstanbul’dan bunalanlara şiddetle tavsiye edebileceğim ‘bir tatlı huzur’ mekanı Askania’da karşılaştık. Erdem’den yeni albümünün sonbaharda çıkacağını öğrendim. Albümde ağırlıklı olarak yeni şarkılar olacağını da... Sanatçının bir sürprizi de “çalgıcı olarak başladığım grup” dediği Kardeş Türküler’le, eylül ayında Kıbrıs’ta ilk kez birlikte konser verecek olması. Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandığı 1997 yılında keşfettiği Kardeş Türküler’de; 99 itibarıyla 8 yıl bağlama, ud ve cümbüş çalmış Erdem. Bu ortak konserde hem grubun hem Mehmet’in şarkıları olacak.