Cadde Suç duyurusu gündem olmuştu! Gökhan Türkmen'den Elif Perinçek açıklaması

Suç duyurusu gündem olmuştu! Gökhan Türkmen'den Elif Perinçek açıklaması

03.11.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

İzmir depreminde yıkılan binanın enkazından 65 saat sonra çıkarılan ve depremin simge isimlerinden biri haline gelen Elif Perinçek'in ailesinin, depremle ilgili bestenin tanıtımı ve konserde kızlarının görüntülerinin izinsiz kullanıldığı iddiasıyla Gökhan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü şarkıcı, Kuruçeşme Açıkhava konseri öncesi çok konuşulan olaya dair açıklama yaptı.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması

Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda ve Poll Production by Polat Yağcı organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri’nde sahne sırası önceki akşam Gökhan Türkmen’deydi.

Haberin Devamı

Yaz boyunca Paraf Kuruçeşme sahnesinde hayranlarıyla iki kere buluşan ünlü şarkıcı, sezonun son konserini muhteşem bir kapanış konseriyle gerçekleştirdi.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması

'ELİF'İN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZİNSİZ KULLANDI' İDDİASI!

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminde yıkılan binanın enkazından 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek'in ailesinin, depremle ilgili yaptığı enstrümantal bestenin tanıtımı ve konserlerde kızlarının görüntülerinin izinsiz kullanıldığı iddiasıyla şarkıcı Gökhan Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edilmişti.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması

"İKİ KIZ BABASIYIM ÜZÜLÜYORUM"

Konser öncesi konuya açıklık getiren Gökhan Türkmen, "Bizim nasıl insanlar olduğumuzu herkes biliyor aslında. 'Elif' diye bir şarkı yaptık. Bu şarkının geri dönüşü bize hissetiğimiz gibi olmadı. Biz anlam veremiyoruz açıkçası. Avukatım ilgileniyor konuyla. Herhangi bir görüntü paylaşmadık konserde ne Elif'le ilgili, ne depremle ilgili. Zaten bir kanıtları da yok. Üzülüyor insan tabii ki. Biz başka şeyler düşünürken onlar ne düşündüler? Üzülüyoruz böyle şeyler olunca. Ben de iki kız babasıyım yani" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması

Haberin Devamı

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Suç duyurusu iddialarının gündem olmasının ardından Gökhan Türkmen’in avukatından açıklama gelmişti.

Hayatla bağlarını koparmayan, doğayla bir arada yaşamaya özen gösteren, insanın verdiği zorlu mücadeleleri şarkıları aracılığı ile aktaran müvekkil Gökhan Türkmen, bir baba olarak bu kez de Elif’te derinlerde yaşadıklarını melodiler vasıtasıyla aktarmış; 2023 Nisan ayında, bestesi kendisine ait, enstrümantal bir eser yayınlamıştır. Müvekkil eserini yayınlarken, 65. saatte İzmir depremi sonrası kurtarılarak hayata tutunan Elif’in hikayesinden ‘ilham aldığını’ belirtmiştir. Söz konusu bestenin basın bülteninde, esin kaynağının belirtilmesi dışında Elif’in görseli, soyadı, şahsi hiçbir bilgisi paylaşılmamış; klipte, konserde veya başkaca hiçbir mecrada, müvekkil tarafından Elif’e dair hiçbir kişisel veri ya da fotoğraf servis edilmemiştir. Bununlar beraber, müvekkil tarafından bu bestenin tüm gelirinin, müvekkilin diğer sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi Ege Orman Vakfı ile yürütülen orman projelerine aktarılacağı belirtilmiştir (Eserin klibine link üzerinden ulaşmak mümkündür) Bestenin yayını sonrasında müvekkile ulaşarak, söz konusu çocuğun ailesi tarafından kurulan vakfa nakdi yardım yapmak, konser gelirini vakfa bağışlamak ve çocukla basın önüne çıkmak şeklindeki talepler, müvekkilin planlanmış sosyal sorumluluk süreç ve anlayışına uygun olmadığından kabul edilmemiştir. Bahsi geçen ısrarlı taleplerin reddi sonrasında, bugün, müvekkilin, Elif’in izinsiz fotoğraflarını kullandığı yönünde asılsız suçlamalar içeren haberler yapıldığı görülmüş; fotoğraf kullanımından dolayı ailenin üzüntü içinde olduğu bilgisine yer verilen bu haberlerde Elif’in adına ve görsellerine yer verilmiş olması hayretle karşılanmıştır. Belirtmek isteriz ki, söz konusu iddialarla ilgili başlatılmış yasal bir sürece dair müvekkile yapılmış herhangi bir tebligat bulunmamakla beraber, söz konusu çocuğun ismine, fotoğrafına veya herhangi bir kişisel verisine hiçbir mecrada yer vermeyen müvekkil aleyhinde ASILSIZ haber yapan her türlü kişi ve mecraya karşı müvekkilin yasal hakları saklıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması

"BEN DE ÇOK YAKIŞTIRIYORUM BİZİ"

Konseri izlemeye gelenler arasında İrem Derici de vardı. Görüntü yönetmeni olan sevgilisi Gökhan Fırat'ın da konserde olmasını fırsat bilen Derici, aşk iddiaları ile ilgili, "Konuşmak değil biraz yaşamak istiyorum. Bana minik bir alan verin. Ben bazı şeylere biraz alışayım şu kalbimdeki kelebekler biraz dursun orda. Ben de çok yakıştırıyorum bizi. Konuşup büyük laflar etmek istemiyorum. Güzel güzel yaşamak istiyorum" diyerek sevgilisi Gökhan Fırat ile ilişkisini de onaylamış oldu.

Suç duyurusu gündem olmuştu Gökhan Türkmenden Elif Perinçek açıklaması