Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Birkaç yıldır CVK Park Bosphorus Otel’e zaman zaman gidiyor ve pratik olsun, trafikte zaman kaybetmeyeyim diye de Izaka Terrace’da yemek yiyorum. İstanbul’da ambiyansı güzel olup, manzara satan ama yemeklerinin güzel olmadığı mekanlar hayal kırıklığı yaratabiliyor. Izaka Terrace bu algıyı bozan bir mekan. Üç yıl içindeki gelişmelere, kendilerini yenilemedeki çabalarına ben yetişemiyorum. Otelin Protokol Müdürü Coşkun Yıldız, Restoran Operasyon Müdürü Birol Arslan ve Mutfak Şefi Fırat Kılıç hepsi işini çok seven yaratıcı ve ekibin temel taşları... Fırat Şef dünya mutfağına hakim. Izaka’da servis edilen Japon mutfağının nadide ürünleri sushi, sashimi, tempura iyi bir Japon lokantasını aratmayacak nitelikte. Yemek kalitesi güzel olunca Boğaz’ı böyle güzel bir manzaradan izlemek mutluluk katsayınızı artırıyor.

Haberin Devamı

Ciğerin en iyisi

Benim için en büyük süpriz Türk mutfağının sevilen ürünlerini menüde görebilmek oldu. Bunlardan birisi yaprak ciğer tava diğeri ise kelle paça çorba. Yaprak ciğer Edirne’deki ünlü ciğercileri aratmayacak kadar lezzetli. Kelle paça ise menünün vazgeçilmezi olmuş. Ayrıca yaprak sarma da kışkırtıcı bir lezzet. Fırat Şef tabuları yıkmış, çok da iyi yapmış. Deniz ürünlerinde de oldukça başarılılar. Mevsim balıklarının tamamını bulabilirsiniz. Lakerdaları torikten yapılıyor, Kızkulesi’ni geçmeden yakalanan torikleri tercih ediyorlar eti sıkı ve yağlı. Taş barbun Ege bölgesinden tavasını tam kıvamında pişiriyorlar tam bir lezzet bombası.

Stella’nın cazibesi

CVK Park Bosphorus Otel’de kahvaltı edecekseniz açık büfenin verildiği Gümüşsuyu Restoran dört dörtlük. En kaliteli kahvelerden taze sıkılmış nar ve portakal sularına, egg benedicte kadar her şey var. Sorumlu Müdür Kemal İnce, uzun yıllardır işini severek yapan birisi. Stella Bar kahvaltı için seçeceğiniz manzarası müthiş ve çok özel bir salon. Club sandviçten sebzeli omlete kadar özenle hazırlanan yiyecekler var. En önemli cazibesi ise Barlar Müdürü Gürhan Ağkoç’un birbirinden güzel kokteylleri. Sunumundan etkilenip lezzetinden mutlu olacaksınız, hele bir de canlı müziğe rastladıysanız Kızkulesi’nin ışıklarına bakarak anıları tazelemenin keyfini çıkarırsınız.

Haberin Devamı

MANZARANIN LEZZETLE BÜTÜNLEŞTİĞİ MEKAN

LEVREKLİ CLUB SANDVİÇ

Malzemeler:

3 dilim kare tost ekmeği

2 yemek kaşığı krem peynir

300 gr. levrek

4 dilim kırmızı soğan

4 dilim domates

1 adet avokado

3 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet küçük boy taze patates

1 dal taze kekik

1 dal biberiye

Yapılışı:

Avokadonun kabuğunu soyup çatal yardımıyla püre haline getirin. Levreği küçük parçalara bölüp mısır ununa bulayın ve kızgın yağda iki dakika kızartın. Bir dilim ekmeğin üzerine sırasıyla avokado püresi, krem peynir, levrek, domates ve soğan yerleştirin. Diğer ekmek dilimlerini yerleştirirken de aynı işlemleri tekrarlayın. Patatesi küçük doğrayıp zeytinyağı, biberiye ve kekik ile harmanlayın, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Levrekli club sandviç ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.