Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

1996 yılında Malezya’da restoran faaliyetleri yürüttüğüm dönemde zaman zaman Singapur’a da uğrardım. Bazen karayolu ile tropikal ormanların yanından geçerek çok keyifli yolculuklar yapardım. En sevdiğim caddesi Orchard Road’da dolaşır, deniz kenarındaki sokak lezzetlerinden tadardım. Ama mutluluk katsayımı arttıran İskenderunlu dostum Ali Zorlu’nun İstanbul Corner isimli lokantasında yediğim döner olurdu. Her öğün Uzak Doğu yemekleri yiyerek geçirdiğim uzun seyahatlerde lavaş içine sarılan dönere kavuşunca kıymetli maden bulmuş gibi sevinirdim!

Haberin Devamı

Koyu Fenerbahçe taraftarı olan merhum Ali Bey hafta sonları İstanbul’a maç izlemeye giderdi. Ali Bey’in çocukları Sezai Cakarta’da, Mehmet Almanya’da, Özgür ise Singapur Endonezya Malezya üçgeninde çok başarılı işler yaptı. Şu anda da başarılarına başarı katarak çalışmalarına devam ediyorlar.

Hindistan’da kına fabrikası

Özgür Zorlu tanıdığım en vizyoner iş insanlarından biri. Tırnaklarıyla kazıyarak nasıl bugünlere geldiğinin en iyi tanıklarından ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç ile sohbetlerimizde bu başarıya şapka çıkartıyoruz. Kendi kendini yetiştiren bu denli çalışkan, donanımlı bir iş insanı olan Özgür Zorlu birkaç lisanı anadili gibi konuşabiliyor. Hümanist bir yapısı var ve ticarette çok başarılı. “İyiler daima kazanır” felsefesiyle işlerini yürüten Zorlu, dürüstlüğün kısa ve uzun vadede hep prim yaptığını söylüyor. Uzak Doğu’nun ünlü yerlerine zeytinyağı başta olmak üzere pek çok Türk malını pazarlayan Özgür Bey, bölgenin tanınmış isimlerinden büyük itibar görüyor. Hindistan’da kurduğu kına fabrikasıyla dünyanın her yerine ihracat yapıyor. Geleneksel kına gecelerimizin renklenmesinde Özgür Bey’in büyük payı var.

İstanbul corner

Singapur’da iyi bir isim yapan İstanbul Corner’ı geçtiğimiz günlerde Bali’ye de açan Özgür Bey, ziyaretimiz sırasında bize duygusal anlar yaşattı. Uzak Doğu’da tanıtım elçiliğimizi yapan Zorlu, Singapur sokak lezzetlerini de aynı çatı altında toplayıp ünlü Gourmet Market’in yanıbaşında Maraş dondurmasıyla şov yapıyor. Bali’ye yepyeni bir konsept getiren Özgür Zorlu’nun en büyük yardımcısı avukat eşi Tamara. Küçük kızı Nada ise babasının yarattığı konseptin yemeklerinden uzak duruyor, manken olmak istediğini söylüyor!

Haberin Devamı

Lahmacundan Adana kebaba, kuzu pirzoladan dürüm dönere kadar birçok çeşidin olduğu İstanbul Corner’da en büyük sürprizlerden biri de baklava. Türk Hava Yolları İstanbul’dan Bali’ye direkt seferleri yeniden başlattı. Yolunuz düşerse İstanbul Corner’a uğrayın, ta uzaklarda mutlu olacaksınız.

TÜRKLERİN BALİ ÇIKARMASI

TÜRKLERİN BALİ ÇIKARMASI

SOYA SOSLU BALIK MANTI

Malzemeler:

300 gr. levrek balığı kıyması

1 yemek kaşığı kişniş

1 yemek kaşığı soya sos

1 tatlı kaşığı balzamik sirke

1 tatlı kaşığı istiridye sos

2 yemek kaşığı karamelize soğan

3 adet yuvarlak kesilmiş pirinç yufkası

1 yemek kaşığı panko

2 çay kaşığı sarımsak sos

Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı:

Derin bir kabın içinde balık kıyması ile tüm malzemeleri iyice karıştırın. Pirinç yufkasının içine harcı yerleştirin. Kaynar suda üç dakika pişirin. Afiyet olsun.