Cadde Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

26.07.2023 - 00:13 | Son Güncellenme:

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda 94 yaşında hayatını kaybetti.

Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Özel Güngören Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Haberin Devamı

ACI HABERİ MENAJERİ TÜMAY ÖZOKUR DUYURDU

Tümay Özokur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şimdi kim bana akrabam diyecek... Sektörün tüm vefasızlıklarını da alıp götürseydin keşke... Seni çok sevdim ve iyi ki tanıdım nur içinde uyu akrabamm.." ifadelerini kullandı.

Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı 13 Temmuz'da 94. yaşını kutlamıştı

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hayatını kaybeden usta oyuncu Yılmaz Gruda için Twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı. Bakan Ersoy, paylaşımında, "Sinema, tiyatro ve ekranlarımızın sevilen oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Gruda’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti


YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Ahmet Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Bir dönem sahnelerden uzaklaşarak asıl mesleği olan memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.