Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ankara’nın yeni radyolarından biri olan Yıldız FM, dinleyicilerine ‘merhaba’ dedi. İstanbul’da başlayan ‘oyun havası’ temalı radyo furyası Ankara’da da devam ediyor. İstanbul’daki birçok radyo Ankara havalarıyla coşarken Ankaralılar da kendi oyun havalarının yoğunlukta olduğu radyolarla dinleyicilerin karşısına çıkmaya başladı. Yıldız FM de arabesk ve oyun havası ağırlıklı karışık tarza sahip bir radyo... 91.6 frekansından Ankara ve çevre illere yayın yapıyor. Klasik yerel radyo anlayışını değiştirmeyi planlayan Yıldız FM, daha önce Ankara’da yayın yapmış deneyimli bir ekibe sahip. Ağırlıklı olarak şov programlarına yer veren Yıldız FM‘in programcılarından Kemal Yıldız’dan radyo hakkında bilgiler aldık. Yıldız yeni heyecanları hakkında şöyle konuştu:
“Yayın anlayışımız samimi ve ruha dokunabilen programlar yapabilmek. Gerek ulusal radyolarda, gerekse yerel radyolarda dinleyiciyle içten bir iletişim kurmak, onları anlamlı kılmak çok önemli.... Dinleyici de tıpkı programcı gibi kendini özel hissetmek istiyor.”

Haberin Devamı

Ankara’nın yıldızı parlıyor

Dinleyicilerine yeni ‘merhaba’ diyen bir radyo Yıldız FM... Kuruluş sürecini anlatır mısınız?
Yıldız FM 11 Şubat 2013 tarihinde 91.6 frekansından ve www.yildizfm.com.tr internet adresi üzerinden yayın hayatına başladı. 2 aylık test yayınımızdan sonra 1 Nisan itibariyle programcılarımızla birlikte canlı yayına başladık. Yıldız FM, Asiltürk Medya Grup kuruluşudur.
Radyonun içeriğinden bahseder misiniz, nasıl yayınlar yapıyor?
Radyomuz fantezi arabesk ve oyun havası müzikleri üzerinden yayın yapmakta olup programcılarımızla birlikte interaktif bir yayın içeriği oluşturduk. Yayın anlayışımız samimi şov ve ruha dokunabilen programlar yapabilmek... Gerek ulusal radyolarda, gerekse yerel radyolarda dinleyiciyle içten bir iletişim kurmak, onları anlamlı kılmak dinleyicilerin radyodan bekledikleri önemli bir özellik haline geldi. Dinleyici de tıpkı programcı gibi kendini özel hissetmek istiyor.
İstanbul merkezli bazı radyolar sadece oyun havası çalan frekanslar haline geldiler. Sizce bunun sebebi nedir?
Tamamiyle hedef kitle! Bizler radyoda içtenlik arayan dinleyicilere program yapıyoruz. Oyun havası eğlencenin olduğu her yerde artık!
Oyun havalarını dinleyiciler mi tercih ediyor?
Elbette... Oyun havası dinleyicilerimizi iş stresinden ve borç derdinden uzak tutuyor. Düğünlerde de bu yüzden oyun havasına oynanmıyor mu?
Ekibiniz kimlerden oluşuyor, kimler ne tarz program yapıyor?
Ekibimizde Ankara’nın sevilen sabah programcıları, İstanbul’dan bir programcı, iki tiyatro sanatçısı mevcut... Akşam 21.00’a kadar programcılarımız enerji yayan ve stresi azaltan programlar yapmakta... Genel itibariyle şov programları ağırlıklı bir yayın anlayışına sahibiz. Yıldız FM’de Ankara’nın yıllardır beğenerek dinlediği isimler yer alıyor.
Sabah yayınımızdan başlamak gerekirse sıralama şöyle, hafta içi her sabah 08.00 - 10.00 saatleri arası “Yüz Numaralı Adam”la Aydın Koç, 10.00-13.00 saatlerinde Anfaranın Bebesi Mert, 13.00-16.00 arası Çiğdem’le Keyf-i Muhabbet, 16.00-19.00 arası Kemal’le Express Show, 19.00-21.00 arası Ankara’da ilk defa iki kadın programcı tek bir program adı altında buluştu ve Şehrin yeni Yıldızı Yıldız FM’de Ankara “Rh Pozitif” program ismiyle Eylül ve Burcu yayın yapmaya başladı. Bu programın ardından artık günü sakin noktalamak adına 21.00’dan 23.00’a kadar Mete “Candan Cana” isimli programında arabesk ağırlıklı müzik çalıp daha duygusal bir programla dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. Haftasonu programcılarımızda tüm enerjileriyle dinleyenlerine keyifli bir haftasonu yayını sunuyor.
Şov ağırlıklı programlarınız var, radyonun müzik ağırlığı nasıl?
Sabahtan akşama kadar ağırlıklı oyun havası akşam saatlerinden sabaha kadar arabesk ve fantezi ağırlıklı müzik tarzımız var.
Enerji içeren ve tarza uygun şarkılar eşliğinde, dinleyenlerin motivasyonunu en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan DJ’ler de çalınan şarkıların süsü püsü...
Programınızın içeriğinden bahseder misiniz?
Programım tamamen bir şov programı... İçinde türküler, bozlaklar ve oyun havalarını dinleyebileceğiniz bir program.
Aynı zamanda dinleyenlerin, sponsorlarımın verdiği hediyeleri kazanarak extra mutlu olduğu ve dinlerken keyif aldıkları, stresten uzaklaştıkları bir program. Canlı bağlantılar da cabası...
Diğer illerdeki birçok radyocunun hayali İstanbul'da ulusal bir radyoda program yapmak, sesini daha büyük kitlelere duyurmak... Peki sizin öyle bir hedefiniz var mı?
Bu soruya sloganımızla yanıtlamak isterim! “Bize her yerAngara!