Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllardır radyoların “Aşk Böcüğü” olarak tanınan ünlü ismi Ebru Sulukahya Parmakerli, yeni bir radyoda dinleyicilerine seslenmeye başladı. Uzun yıllar aynı frekanstan ses vererek dinleyicinin gönlünü kazanan Aşk Böcüğü Ebru, artık internet radyosu Radyo FD’den dinleyicilerine ulaşıyor. ‘Aşk Böcüğü’ formatıyla dinleyicilerini birbirleriyle tanıştırdığı programları büyük ilgi çeken Parmakerli, çok yakında bu formatı yeni radyosuna da taşımaya hazırlanıyor. Yeni radyosunda heyecanlı olduğunu söyleyen Parmakerli, “Radyoda ilk evlilik programını ben yaptım ve inanılmaz bir dinleyici kitlem oluştu. En çok dinlenen programlar arasındaydım. Şimdi Radyo FD’de yayın yapıyorum ama bu kez yaptığım program evlilik programı değil. Yakında ona başlayacağım” diyerek dinleyicilerine müjdeyi verdi. Kadrosunda Aşk Böcüğü Ebru’nun yanısıra Mine Ayman, Vj Bülent gibi isimleri de bir araya getiren radyoyu, www.radyofd.net adresinden dinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aşk Böcüğü Bir Tık Ötede...

Aşk Böcüğü Ebru

* Uzun yıllar aynı radyoda çalıştınız. Ardından ani bir kararla farklı bir radyoya geçtiniz ama o transfer çok uzun sürmedi. Şimdi ise bambaşka bir radyodasınız. Bu geçişe nasıl karar verdiniz?

Hayatım boyunca hep emin adımlarla ilerleyen ve alışkanlıklarından asla vazgeçmeyen biri olarak ani bir kararla 18 yıllık iş yerimden ayrılmış ve şartlarının uygun olduğunu düşünerek başka bir radyo ile anlaşmıştım. Fakat disiplinsiz ve sorumsuz yani kısacası kişinin kariyerini zedeleyecek bir yer olduğunu düşündüm ve yollarımız ayrıldı. 18 yıldan sonra yeni radyomla işbirliğim 1 ay bile sürmedi. Bu kararımdan zararlı çıktım. Şimdi ise kısa bir aradan sonra kadrodaki isimlerle iyi şeyler yapabileceğime inandığım için Türkiye’nin ilk interaktif radyosu Radyo FD ile anlaştım.
Radyo FD, hiç şüphesiz geleceğin radyosu... Bir radyo stüdyosunda olan tüm donanım, hatta fazlası mevcut diyebilirim. Dinleyicilerin “Frekans kaç?” sorusuna öyle alışmışız ki, ilk başlarda bir an duraksıyordum ama alıştım. Kısa zamanda mükemmel bir dinleyici kitlesine sahip olduk ve bu hız dur durak bilmiyor...

* Aşk Böcüğü olarak tanınıyorsunuz, programızda da dinleyicileri evlendiriyor musunuz?
Evet, diğer radyoda evlilik programı yapıyordum, inanılmaz bir dinleyicim vardı, en çok dinlenen programlar arasındaydım Radyo FD’de ise şu an için Aşk Böcüğü Ebru olarak yayın yapıyorum ama evlilik programı adı altında değil. Yine programımı kısa bir süre sonra gerçekleştireceğim. Müjdeyi şimdiden veriyorum.

*Şu andaki radyonuz internet radyosu... İlk kez böyle bir radyodan ses veriyorsunuz. Sizce internet radyolarının farkı ne?
İnternet radyosunun farklılığı radyonuzun her an elinizin altında olması, telefonunuzda, PC’nizde, her an sizinle, sadece bir tık ile... Bizim farklı olmamızın asıl sebeplerinden biri,hatta en önemlisi radyomuzun sahibi Fethi Demirkol’un bir dediğimizi iki etmeyip tüm imkânları radyomuzda bize sağlaması... Diğer radyolarda bir mikrofon bozulduğunda yenisini aldırmak haftalarımızı hatta aylarımızı alabiliyorken burada 1 saat içinde gerçekleşebildiğini gördüm.

* Uzun yıllar televizyon programı da yaptınız. Ufukta yeni program var mı?
Açıkçası hep bir televizyon projesi var ama hayatımda öncelik hep radyo oldu. Yine de olmaması için bir sebep yok, her an her şey olabilir, görüşmelerim devam ediyor.

* Eski dinleyicileriniz sizi yeni radyonuzda buldu mu, yorumlar nasıl?
Eski dinleyicilerimle yine yollarımız kesişti. Onlar yine eskisi gibi evlilik programı yapmamı istiyorlar. Ben de elimden geldiğince onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum.

* Radyo dünyasındaki gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?
Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Beni tek üzen şey yıllarımızı vermemize, bu yola gönül koymamıza rağmen hâlâ gerekli değeri göremememiz... Tüm radyocu arkadaşlarımın adına konuşuyorum, insanların radyocu adı altında genç arkadaşlarımıza en iyi saatlerde yayın verebilmesi maaşlı ya da maaşsız çalıştırması, bu mesleği ucuzlaştırması çok çok üzücü. Bugün bu işi başarabilen genç yetenekler de yok değil, fakat isimsiz staj amaçlı başlayıp parasız bu mesleği gerçekleştiren kardeşlerimiz öyle çok ki ve işlerine geldiği için onlara yayın veren patronlar... İşte bu gidişat çok üzücü.

Haberin Devamı

Aşk Böcüğü Bir Tık Ötede...

Haberin Devamı

Bir radyom olsa...

* Bir radyonun başına geçtiğinizi varsayalım. Nasıl bir yayın akışı olur, kimler program yapar?

Radyoma en iyi isimleri alırım. İnandığım ve arkasında durduğum, kendini yıllarca dinleyicisine sevdirebilmiş kalıcı isimlerle çalışırım.
Bu isimler dinleyicilerden 5 kişiye sorsam en az 3’ünün “Ben dinledim” dediği isimler olur.