Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Arzu Kaya, yıllarını radyoculuğa vermiş, özellikle yabancı müzik radyolarındaki enerji dolu, eğlenceli programlarıyla adından söz ettirmiş bir isim... Yalnız program yapmakla kalmayan, ulusal yabancı radyoların yöneticiliğini ve müzik direktörlüğünü de yapan Arzu Kaya, birçok radyocunun hayali olan kendi radyosunu kurma fikrini hayata taşıdı. Yıllardır biriktirdiği müzik bilgisini bu adreste paylaşacağını söyleyen Kaya, internet radyosu olan www.radyodanset.com’u DJ Güven Öz’le birlikte kurdu. Radyo, ulusal radyo profesyonelliğinde canlı yayınların olduğu, Türkiye’nin en iyi DJ’lerinin özel programlarıyla renklenen, herkesin dinlemekten keyif aldığı ve eşlik edebildiği şarkılardan oluşan bir içeriğe sahip. Arzu Kaya bu radyoyla ilgili iddiasını şöyle anlattı: “Bizi diğer rakiplerimizden ayırt edecek olan en önemli özellik radyonun herkese açık olması. Öyle bir radyo olacağız ki, bırakın internet radyolarını yabancı yayın yapan ulusal tüm radyolar da bizi takip edecek.”

Haberin Devamı

Bu şarkılar dansettirir

Yıllardır radyoculuk yapıyorsunuz, Radyo Danset'i kurma fikri nasıl ortaya çıktı, anlatır mısınız?


Uzun süredir bu fikir aklımdaydı, doğru zamanı bekledim. Artık tüm birikimleri paylaşma zamanı geldi.
Bu yolculukta yalnız değilim radyoyu Türkiye’nin en iyi DJ’lerinden Güven Öz ile birlikte kurduk. Ve inanıyoruz ki, çok büyüyeceğiz. Türkiye’nin en çok dinlenen internet radyosu olacak Radyo Danset... Ulusal radyolarda radyo müdürü ve programcısı olarak görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum.
Müzik direktörlüğünü yaptığım radyolar her zaman başarı kazandı ve dedim ki “Neden kendi radyom olmasın?” Bu birikimi kendi radyomda kullanmalıydım” İşte tam zamanı.


Nasıl bir radyo, içeriği nasıl?
Radyonun içeriği; bildiğimiz ulusal radyo profosyonelliğinde canlı yayınların olduğu, Türkiye’nin en iyi DJ’lerinin özel programları ve tabii ki Commercial müzik yayını yapan, herkesin dinlemekten keyif aldığı ve eşlik edebildiği şarkılardan oluşan bir içeriğe sahip.
Bizi diğer radyolardan ayırt edecek olan en önemli özellik ise radyonun herkese açık olması. Çok iddialı gelebilir ama bir gerçeği paylaşmalıyım sizinle, öyle bir radyo olacağız ki, bırakın internet radyolarını yabancı yayın yapan ulusal tüm radyolar bizi takip edecek. Hatta şimdiden Radyo Danset keşfi olan bir şarkıyı bildiğimiz radyolardan biri hemen listesine aldı bile... Geleceğin radyosu diyerek çıktık bu yola ve biliyoruz ki hayat internette... Bu bilinçle yapacaklarımıza inanamayacaksınız... Henüz çok yeniyiz, yayına geçeli on gün bile olmadı, buna rağmen etraftan aldığımız olumlu tepkiler inanılmaz.

Haberin Devamı

Anlattığınıza göre radyonuzun karasal radyolara eş bir yayın düzeni ve içeriği var. İnternet radyoları da çoğalırken sizin radyonuz aradan nasıl sıyrılacak?


İster internet, ister karasal hiç farketmez yayını nereden yapıyor olursanız olun aynı profosyonellikte içerik sağlar ve disiplinle yayını devam ettirirseniz dinleyici internet radyosu olduğunu hissetmez bile.
Diğer internet radyolarından sıyrılmak çok kolay her şeyden önce canlı yayınların olması ve dinleyici ile yayın esnasında irtibat zaten diğerlerinden ayırt edilmemize sebep olacak. Ayrıca Türkiye’nin en iyi DJ’leri ile çok iyi dans programlarıyla bizi zirveye taşıyacak. Mesela DJ Güven Öz’le “Clubber Zone” efsane bir programdır. Metro FM’de yıllarca birlikte yaptığımız bu program bundan böyle Radyo Danset’te. Bir çok DJ var onlardan biri de DJ Erkan Eroğlu “DanceClusive” programıyla radyomuzda yerini aldı ve dahası var.

Haberin Devamı


Birçok radyocu internet üzerinde hayallerindeki radyoyu kurmaya başladı, önümüzdeki dönemde radyoculuğun gidişatı internet radyoculuğu mu?


Kesinlikle öyle. Biliyorsunuz artık yeni nesil araçlarda da internet radyoları dinlenebiliyor. Çok önemli bir yola atıldık ve biliyoruz ki İnternet radyoculuğu önüne geçilmez bir başarı yakalayacak.
Reklam sektörü sosyal paylaşım sitelerinde, durum böyleyken bizim gibi bu işe hayatını vermiş kişiler kesinlikle birikimlerini internette paylaşmalı. Muhteşem projelerimiz var. Biz İnternet radyoculuğunda ilk olacağız ve emin olun ulusal radyolarla anılacak adımız.

Bu radyoyla birlikte iddianız nedir?


İlk önce Türkiye’nin en çok dinlenen internet radyosu olmak... Bunu sağlamaya tam başlarken Türkiye’nin en çok dinlenen yabancı müzik yayını yapan radyosu olmak. Burada çok önemli bir mesaj var aslında, ister internet, ister karasal biz öyle bir radyo olacağız ki kimse bizi diğer yabancı yayın yapan ulusal radyolardan ayırt edemeyecek.
Alt yapımız çok kuvvetli, Radyo Danset’i dinleyicilerimiz her yerden dinleyebilecek . Konser mi olacak, event mi? Hediye mi? Özel günleri beklemeden kazandıracağız aklınıza ne geliyorsa....


Dinleyiciler radyonuzu keşfetti mi, yorumlar nasıl?
Sanki böyle bir radyo açmamızı bekliyorlarmış. İnanılmaz tepkiler var, çok beğendiler. Öyle güzel destekliyorlar ki, diyecek söz bulamıyorum her birine çok teşekkür ediyorum. Daha da adımızı duyurmamız gerekiyor bu nedenle Mayıs sonu gibi tanıtım partisi yapacağız.
Gecede çok ünlü DJ’ler ve sanatçılar olacak. Ayrıca hit şarkılardan oluşan nefis bir albüm projemiz var, gözünüz kulağınız bizde olsun. Unutmadan eklemek istiyorum; Radyo Danset ünlü DJ’lerle Türkiye turuna çıkacak harika bir yaz bizleri bekliyor.


İlerleyen zamanlarda içeriği farklı bir kardeş radyo planınız var mı?
Evet kardeş radyo gelecek ama Türkçe içerikli bir radyo olacak. Çalışmalar başladı..


Kral Pop'taki programlarınız nasıl gidiyor?
Harika gidiyor, çok keyif alıyorum. Kral Pop benim için vargeçmeyeceğim bir radyo. “Yabancı müzik olmazsa olmaz” derdim meğer yanılmışım.
Türkiye de Türkçe pop müziği sevdiren tek radyo oldu Kral Pop. 12.00-14.00 arası hafta içi yayınlarım devam ediyor, ayrıca Cumartesi 11.00-13.00 arası da yayındayım.

Hevesli gençlere program yaptıracağız’

Radyoculuğa gönül vermiş program yapmayan gençler de kendi çabalarıyla kurdukları internet radyolarıyla sesini duyuruyor, radyonuzda böyle gençlere yer var mı?


Olmaz olur mu? Onlar için hafta sonları yeni bir proje hazırlığı içindeyiz yakında duyuracağız. Hevesli ve bu işi yapmak isteyen gençler Radyo Danset- te diledikleri gibi yayın yapabilecekler. Kapılarımızı herkese açıyoruz. Radyo TV bölümünde okuyan staj yapmak isteyen Üniversite öğrencileri de radyomuzda deneyim kazanabilecekler. İşte diğer internet radyolarından bizi ayırt eden bir özellik daha...