Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıl sonu olsa da radyolardaki değişiklikler son hızıyla devam ediyor.... Yıllardır çizgisinden ödün vermeden dinleyicilerinin beğenisini toplayan İstanbul FM, bu yıl 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk özel radyolarından biri olan İstanbul FM’i, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sabri Demirdöğen, Genel Müdürü Atilla Şen ve Genel Yayın Yönetmeni Gürdal Çakır’dan dinledik. Onlardan bir radyonun başarılı olması için gereken kriterleri öğrendik. İstanbul FM bu değişiklik döneminde ilk hedef olarak dinleyicilerine genç nüfusu eklemeyi planlıyor. Bu konuda konuşan Demirdöğen, İstanbul FM’in hedefini şu cümlelerle özetledi: “Gençliğin pozitif enerjisi, yenilikçi duruşu ve sınırsız hayal gücünü düşündük. Onlar gibi olup bizi kendileri gibi görmelerini sağladık.”
Yepyeni içeriği ve yeni programcılarıyla İstanbul FM’i www.istanbulfm.com.tr adresinden dinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı


‘HEDEFİMİZ GENÇLİK’

* 20 yılın özetini sizden dinleyebilir miyiz?

Dr. Sabri Demirdöğen: 1993’te İstanbul TV ve İstanbul FM’i kurdum. Radyo 20 yıldan bu yana yayıncılığımıza özgün bir şekilde Atatürk ilke ve inkilaplarından ödün vermeden, çizgimizi bozmadan, devletimize milletimize zarar vermeden, Türkçemizi düzgün kullanarak bugünlere kadar geldi. İnşallah daha nice 20 yıllarda doğru ve kaliteli yayıncılığımızı devam ettireceğiz.

* İstanbul FM’de ne gibi değişiklikler oldu?

Geçmişten bugüne yaptığımız hep aynı değişiklik aslında, yani hep daha iyiye gitmek. Bir önceki yıldan içinde bulunduğumuz yıla baktığımızda, kendimizle yarıştığımızı ve hep bir öncekinden bir adım daha ileride olduğunu düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirirken güncelliğimizi korumaktan ve yapılacak değişikliklere hazırlıklı olmaktan da asla vazgeçmiyoruz. İçinde bulunduğumuz sektörde zamana ayak uydurmayanlar kaybediyor maalesef... Radyo çok geniş bir kitle iletişim aracı; onu yeri geliyor bir ev gibi dekore ediyor, yeri geliyor bir gelin arabası gibi süslüyor, yeri geliyor bir dostunuz gibi dinliyorsunuz. Bu yüzden de tüm bunları yapabilmek için ufkunuzu sınırsız bir şekilde korumak, hayatı geniş bir yelpaze olarak ele almak zorundasınız.

* Bu yıl 20. yılınız. Sizce radyonuzun yıllardır çizgisini bozmadan devam etmesinin sırrı ne?

Müziğe aşığız her birimiz ve çoğunuz gibi insanın ruhunu beslediğine inanıyoruz. Biliyoruz ki; herkes farklı bir hayata sahip. Yaşayışın getirdiği tatlar da farklı olduğu gibi yine de bizi ortak bir noktada birleştiren en önemli etkenlerden biri müzik... Bu yüzden; en başından beri ilk olarak müziğin en iyisini sunmak, gününüzün her anını daha keyifli kılmak adına İstanbul FM ailesi olarak; 24 saat boyunca Türkçe popüler müziğin en güncel şarkılarına, bunun yanı sıra unutulmayanlarına ama en önemlisi de her zaman kaliteli olanlarına yer vermekle birlikte, günü saatlere bölen programlarla içinde bulunduğunuz anı en olumlu şekilde değerlendirmenizi sağlayan bir radyoyuz. Bu tam 20 yıldır böyle... Az önce de söylemiş olduğumuz gibi ilk günden bugüne dek ne istediğimizi biliyor ve hep onun peşinden gidiyoruz. Başarımızın en büyük sırrı ilkelerimizden taviz vermeden istikrarlı bir şekilde yolumuzda ilerlemeye devam etmektir.

* Peki 20. yılda programlarda değişiklikler olacak mı?

Sabahın erken saatlerinde başlayan program maratonumuz akşama kadar keyifli bir şekilde devam etmekte. Sabahtan radyomuzu açan dinleyenlerimiz akşama kadar sıkılmadan bizimle vakit geçirebilirler.
Ruh hallerine hitap eden şarkılarla birlikte, keyifli sunumlarıyla programcılarımız hem hayatın içinden haberlerle, hem de dinleyenlerimize kazandırdıkları hediyelerle İstanbul FM’i tercih edilesi bir radyo olarak tutmaya devam etmekteler.
Hafta içi her gün Ömer, Arzu ve Serdar’ın sunduğu 08:00-10:00 saatleri arasında gerçekleşen Türkiye’ nin ilk sosyal medya programı, Yeni Medya Sabahı isimli programımızda ; güncel haberleri dinleyip ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğinden haberdar olabilir, spor haberleri ile birlikte tuttuğunuz takım hakkındaki gelişmelere, ilgilendiğiniz spor dalındaki bilgilere sahip olabilir, Twitter, Facebook ve tüm sosyal medya ile ilgili size sunulan bilgilerle ufkunuzu genişletebilir, bunun yanı sıra da hava ve yol durumu sayesinde de gününüzü daha da kolaylaştıracak ipuçlarını yakalayabilirsiniz.
10:00-13:00 saatleri arasında dinleyebileceğiniz Yıldız Burcu’nda ise, hayata dair öğütler ve olaylarla birlikte, bahsedilen konulara dinleyenlerin getirdiği yorumlar sayesinde interaktif bir programı dinleme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Yıldız Burcu’nda dinleyenlere her gün birbirinden güzel hediyeler de kazandırılmaktadır.
Yıldız Burcu sonrasında 13:00-16:00 saatleri arasında Seda yayında... Twitter başta olmak üzere sosyal medyada belirlenen başlıklar üzerine dinleyenlerin fikirleriyle müziğin harmanlandığı bu program öğlen saatlerinden akşama geçişteki en iyi alternatif.
16:00-18:00’ de ise Gürdal mikrofon başında oluyor. Türk popüler müziğin en iyi örnekleriyle beraber, müzik dünyasındaki gelişmeler, Türkiye’ nin önde gelen yıldız isimleriyle yapılan canlı yayınlar ile birlikte müzik dolu bir program sunuluyor İstanbul FM dinleyenlerine.
Trafik saatinde, yani 18:00-21:00 saatleri arasında eve dönüşte ihtiyacınız olan herşey bu programda. Mehmet‘in sunumuyla akşam saatlerine yakışır şarkılar, yol durumu ve günün yoğunluğunu, stresini üzerinizden atmanıza sebep olacak hediyelerle birlikte İstanbul FM dinleyenlerinin çok sevdiği bir program.

Haberin Devamı



‘HEDEFİMİZ GENÇLİK’

Haberin Devamı

* İstanbul FM olarak iddianız nedir?

İddiamız her zaman istikrarlı olmamız ve kaliteden ödün vermememiz. Radyo dinleyenlerinin bir radyodan bekledikleri ne varsa, hepsini İstanbul FM’ de bulabilmeleri. Gençlerin ve genç kalmayı başarabilenlerin 88.6 frekansını ilk kanallarına kaydetmeleri ve kayıtlı olanların da o frekanstan hiçbir zaman ayrılmamalarını sağlayabilmek.

‘Alo yerine İstanbul FM’

* 20. yıla özel projeleriniz var mı?

Dinleyicilerimizi büyük fırsatlar bekliyor. Kuruluşumuzun ilk gününden bu yana devam eden, sektörün en büyük kampanyası ‘Alo Yerine İstanbul FM’ kampanyasıyla birlikte yüzlerce hediye dağıtacağız. Dinleyicilerimiz önce bize telefon numaralarını bırakacaklar, ardından biz onları arayacağız. Telefonlarını ‘Alo’ diyerek açmak yerine ‘İstanbul FM’ diyerek açtıkları taktirde bu hediyelerden kazanma şansına sahip olacaklar. 20. yılda Türkiye’nin yıldız isimleriyle gerçekleş-tireceğimiz birçok sürpriz projelerimiz olacak. Radyonun Oscarları olarak bilinen ‘İstanbul FM Altın Ödülleri’ de üzerinde titizlikle durduğumuz bir organizasyon olacak.