Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir ve çevresine yayın yapan popüler radyolardan Radyo 35, genç ve eğlenceli programcılarıyla iddiasını sürdürüyor. Türkçe pop müzikleriyle dikkat çeken radyo, 2013 yılında da ‘En iyi olma’ iddiasıyla yoluna devam ediyor. Radyo, düzenlediği etkinliklerle özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. “Radyo 35’te kendimi evimde gibi hissediyorum” diyen, yıllardır mikrofon arkasında ve önünde yer alan radyonun Reklam Müdürü Meral Ünür’den son gelişmeleri öğrendik. Radyo 35 ayrıca İstanbul merkezli İstanbul FM’in de kardeş radyosu... Bu kardeşliği şöyle anlatıyor Meral Ünür:
“Kardeş radyo olmamız kesinlikle bizim yarışa 1 - 0 önde başlamamızı sağlıyor. Çünkü her sabah 08.00 - 09.00 saatleri arasında İstanbul FM ile ortak yayına bağlanıyoruz. ‘Haber Aktüel’ programında başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye ve dünya gündeminden haberleri Radyo 35 dinleyicilerine iletmiş oluyoruz.” Radyo 35’i İzmir 89.0 frekansından ve www.radyo35.com.tr adresinden dinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hedefimiz her zaman en iyisi olmak

Eski radyonuz Radyo 35’tesiniz, buradaki göreviniz nedir?
Radyoculukla birlikte reklam müdürü olarak bir titriniz olduğunda, sektörde güvendiğiniz işlerin altına imza atmanız gerekiyor. Çünkü radyoda havayı satıyorsunuz. Sıfırdan bir radyonun reklam bölümünü kurarken yayın ekibinizin çok iyi olması gerekiyor. Sizin tek başına iyi olmanız bir süre sonra çıktığınız basamaklarda yerinizde saymanıza neden oluyor.
Uzun yıllardır çalıştığım radyo reklam sektöründe müşterilerime inanmadığım bir markayı satmaya devam edip onların güvenini kaybetmek yerine yuvaya geri dönmek istediğimi RADYO35’in Genel Müdürü Ayça Palaz ile paylaştım. O da yeni projeleri dahilinde benimle birlikte çalışmaktan keyif duyacağını belirtti.
Şu an RADYO 35’de 18.00 - 20.00 saatleri arasında yayın yapmanın yanı sıra, RADYO35 Reklam & PR Sorumlusu olarak çalışıyorum.

Kendinizi Radyo 35’te nasıl hissediyorsunuz?
Radyo 35’de kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok uzun yıllardır birlikte çalıştığım ve sevdiğim arkadaşlarımla, İzmir’in en iyisi Radyo 35’de çalışmak insana büyük bir mutluluk ve bir o kadar da sorumluluk veriyor.
Radyo 35’de kapıdan girdiğiniz andan itibaren herkesin kendi alanında uzman olması yaptığınız işi daha hızlı, kaliteli yapmanızı sağlıyor ve ardınıza bakmadan sürekli yeni projeler üretmenize imkân sağlıyor.

Sizinle birlikte ekipte kimler var ve nasıl programlar hazırlıyorlar?
09.00-12.00 Hatice ile Pamuk Helva sabahları güne neşe dolu başlamanızı, 12.00-15.00 saatleri arasında ‘Karnaval’ adlı programda Radyo 35 Yayın Yönetmeni Ahmet Erdoğdu ile İzmir’deki konser etkinlikleri ve albüm tanıtımlarından haberdar olabilirsiniz. Gün ortasında 15.00-18.00 saatleri arasında Bücür Cadı Figen ile müzik haberleri ve eğlence dolu dakikalar Sizleri bekliyor. Bendeniz ‘Uç Uç Böceği Meral’ 18.00-20.00 saatleri arasında eve dönüş yolculuğunuzda eşlik edebilecek eski yeni en iyi şarkılarla, en yeni sinema ve magazin haberlerini daldan dala uçarak sizlerle buluşturuyorum.

İzmir’deki iddianız nedir?
Bir radyonun zirveye çıkması çok zor olsa da, zirvedeki bir yeri korumak kesinlikle çok daha zor.
İzmir’de zirvede yer alan Radyo 35 için, tek bir cümle yeterli olacaktır sanırım. “Her zaman en iyisi olmak...”

İzmir dışında nerelerde dinleniyorsunuz?
İzmir merkez başta olmak üzere, Çeşme, Urla, Kuşadası, Aliağa, Menemen ve Foça’da 89.0 frekansından, www.radyo35.com.tr adresinde ise tüm dünyada 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz yayındayız.

Yeni yıla tüm radyolar hummalı bir şekilde hazırlandı, siz neler yaptınız?
2013 yılı için hazırladığımız etkinlik planlarımızı, ocak ayı itibariyle uygulamaya başladığımızı söyleyebilirim. Alışveriş merkezlerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarla birlikte, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde dünya genelinde 1 milyar kadının dans ederek kadına karşı şiddete dikkat çekeceği One Billion Rising Kampanyası’na Radyo 35 olarak biz de destek veriyoruz.
One Billion Rising jingle’ını 14 Şubat’ta saat tam 13.00’de 89.0 frekansından duyabilir ve yine aynı saatte Radyo 35 yayın ekibini İzmir Saat Kulesi önünde pembe aksesuarları ile birlikte eylemde en önde görebilirsiniz...

Peki programınızda dinleyicilere neler hazırlıyorsunuz?
Programın adı gibi bir içeriği olduğunu söyleyebilirim. Başta müzik ve sinema olmak üzere zaman zaman magazin haberlerine doğru daldan dala uçuyoruz. Geceye enerji dolu başlamak isteyenlerin tercih ettiği bir program.Hatta zaman zaman stüdyo dışına da uçtuğumuzu söyleyebilirim.
Haftada bir gün gerçekleştirdiğimiz canlı yayın ile interaktif bir yönü de var. Her cuma 18.00-19.00 saatleri arasında Optimum Outlet müşterileri ile şarkıları birlikte anonsluyoruz.

Kardeş radyonuz İstanbul FM’le iletişiminiz nasıl, ortak yayınlarınız oluyor mu?
Marmara Bölgesi’nin en güçlü radyosu İstanbul FM’in kardeş radyomuz olması kesinlikle bizim yarışa 1-0 önde başlamamızı sağlıyor.
Çünkü her sabah 08.00-09.00 saatleri arasında İstanbul FM ile ortak yayına bağlanıyoruz. Haber Aktüel programında başta İstanbul & İzmir olmak üzere Türkiye ve dünya gündeminden haberleri Radyo 35 dinleyicilerine iletmiş oluyoruz.