Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teknoloji hayatımızda hızla ilerlerken radyolar da bu hıza ayak uyduruyor. Birbiri ardına açılan internetten yayın yapan radyolar, dinleyicilerine bir tık mesafesinde. Çoğunluğunu radyocuların oluşturduğu yeni bir dijital radyo daha yayın hayatına başladı. RadiOnair, yayın akışında tüm dünya müziklerine ve hit parçalara yer veriyor. Yayınlarında ağırlıklı olarak Türkçe müziğe yer vermesine rağmen gün içinde yabancı parçaları da dinleyicilerle paylaşıyor. Radyonun kurucularından Mert Erdoğan ve Hale Kazak’la görüştük. Günümüzde interaktif ortamların ön planda olduğu bir dönemde “Biz de varız” diyen genç ve heyecanlı ekibin oluşturduğu radyo oldukça iddialı. Diğer internet radyoları arasında birinci olmayı hedefleyen ekip, iddialarını şöyle anlattı: “RadiOnAir kaliteli müzik, kaliteli yayıncılık vizyonu ile yola çıktı. Dinleyicilerin diğer radyolarda dinleme imkânı bulamadıkları programları, biz akıcı sohbetlerle süsleyerek kitlelere ulaşmayı hedefledik.” RadiOnair’i www.radionair.net adresinden dinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

‘İnteraktif dünyanın en iyisi olacağız’

Böyle bir radyo kurma fikri nasıl ortaya çıktı?
Mert Erdoğan: Geçmişimde radyoculuk vardı. Radyoculuk hayatım boyunca birçok deneyim edindim.
Uzun zamandır böyle bir fikir kafamda oluşmuştu, ama RadiOnAir’ın kuruluşu bir anda gelişti.
Test yayını amacıyla radyo hosting üzerinden yayın yapmaya başladık. Fark ettik ki oturdukları yerden arama motorlarını kullanarak şarkı dinlemesi değil de, aklına
gelen ilk şarkıyı radyomuza
istek olarak gönderip dinleyebiliyor olmak, insanların çok hoşuna gitti.

‘İlkler her zaman zordur’
Radyonuzun içeriği nasıl, dinleyicilere ne tarz müzikler hazırlıyorsunuz?
RadiOnAir ekibi olarak tüm dünya müziklerini ve hit müzik listelerini takip ediyoruz. Her yayıncı kendi ruh haline göre yayınlarında şarkılara yer veriyor.
Yayınımızda ağırlıklı olarak Türkçe müzik, belli sürelerde de yabancı müziklere yer veriyoruz.
Diğer internet radyoların-dan nasıl bir farkınız olacak?
İnternet radyoculuğu çok yaygınlaştı. Ancak ilkler her zaman zordur. Popüler olmak da zordur, ama burada yaptığımız yayınların ve müziğin kalitesi, yayınların içeriği ve bizim de teknolojiyi en iyi şekilde takip ediyor olmamızdan dolayı iyi yerlere geleceğiz.
Burada sadece müziği kitlelere aktarmak değil, keyifli sohbet ortamı içinde bilgiyi dinleyicilere ulaştırmak amacımız.
Ayrıca günümüzdeki stres ortamında insanların kendilerinin de değerli olduklarını hissetmelerini sağlamak, en büyük felsefelerimizden.
Karasal birçok radyo internetten dinleniyor, internet radyoları da artıyor. Sizce bu büyük pastadan dilim almak kolay olacak mı?
Duruşumuzla kendimizi göstermeyi hedefliyoruz. Pasta büyük, dilimler küçük olabilir. Ama vizyonumuz olan kaliteli müzik ve kaliteli yayıncılık anlayışımızın bizi daha iyi yerlere getireceğini umuyoruz.
Yeni bir radyosunuz, dinleyiciler sizi keşfetti mi?
Henüz reklam vermedik. Ancak tanımadığımız birçok insan bize rahatlıkla ulaşabiliyor. Yorumlar oldukça mutlu edici. Karasal yayın radyolarının verdiği ses kalitesinde yayın yapıyoruz.
Her yeni kurulan radyonun hedefleri vardır. Sizin radyo olarak iddianız nedir?
RadiOnAir kaliteli müzik, kaliteli yayıncılık vizyonu ile yola çıktı. Dinleyicilerin radyolarda dinleme imkânı bulamadıkları yayınları, biz RadiOnAir’da akıcı sohbetler yaparak kitlelere ulaşmayı hedefledik. En büyük iddiamız interaktif dünyanın en iyisi olmak.

Haberin Devamı

NELER VAR?
Mert Erdoğan, ‘Info Mert’te gereksiz bilgiler ansiklopedisi sahibi biri olarak dinleyicilere gerekli gereksiz, faydalı faydasız her türlü bilgiyi aktarıyor. Rana Seda Tunç gün ortasında sağlık, müzik, yaşam, dedikodu ve aklınıza gelebilicek birçok konuyu ele alarak 2 saat boyunca dinleyicilere ulaşıyor. Hale Kazak, dünya müziğini ele alarak geçmişten günümüze en hit kalan şarkıları dinleyiciyle paylaşıyor. Umut Park’ın ‘Parking Show’u keyifli konuşması ve gülmesiyle eve dönüş yolunda dinleyicilere sesleniyor. Uğur Aksu, twitter’da #benimsarkim hastag’i ile 2 saat boyunca şarkı seçimlerini dinleyiciye bırakıyor. Ozan Arslan günü noktalayabiliceğiniz ve gün içindeki bütün stresinizi üzerinizden atmanızı sağlayacak sohbetlere yer veriyor.
Hafta sonu Emre Kısa ve Gurur Öyküm Güven canlı yayında. Emre Kısa 2 saatlik programında, hem güncel haberlerden, müzik haberleri veriyor, bazen gitarıyla dinleyicinin isteklerini seslendiriyor. Gurur Öyküm Güven, ‘Limitsiz’ programıyla RadiOnAir’da hafta sonlarının rengi oluyor. Cumartesi günlerinin vazgeçilmezi ‘Weekend Party’de başarılı 3 DJ Emre Tonga, Halil İslam, Berkay Canseven saat 22.00 itibariyle eğlenceye başlıyor.