Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Klasiktir, her yıl sonunda eski yılda yaşananlar düşünülür, iyiler kötüler bir kenara ayrılır. Televizyonlarda, gazetelerde ‘Yılın en’leri belirlenir, yani geride kalan yılın muhakemesi yapılır. Radyoda da gelenekselleşen ama çizginin biraz dışında bunu yapan bir isim var. Tüm eleştirilere rağmen herkes iyileri listelerken o kötüleri listeliyor. Radyoların eğlenceli ismi Yasemin Şefik, 2012 yılının en kötülerini Pal FM dinleyicisi ile belirledi. Şefik, yine her yıl olduğu gibi yılın en kötülerini büyük bir cesaretle açıkladı. Yasemin Şefik’le yılın en kötülerini konuştuk. Şefik ayrıca yeni sezonla birlikte sabah kuşağına geçti. Üstelik “Erkek egemen yayın saati” dediği 07.00 ile 10.00 arasında dinleyicileriyle buluşuyor. Konular ve olaylar üzerine interaktif bir programla yayın hayatına devam eden Şefik, radyo programını şöyle anlatıyor: “Radyo anlatıcısı olmak benim mesleğim. Sadece gülelim değil, aynı zamanda agresif tutumu
da düzgünce paylaşıyorum.” Sosyal medya platformu üzerinden ve radyo dinleyicisinin katılımıyla belirlenen
Yasemin Şefik’in listesinde kimler mi var, işte bu sorunun yanıtı:

Haberin Devamı


İşte 2012’nin En Kötüleri

YASEMİN ŞEFİK

Böyle bir proje nereden aklınıza geldi?
5 yıldır “Yılın en kötüleri”ni açıklıyorum. Daha öncesinde sadece klip ve şarkı seçiyordum. Sonrasında bunu tüm yılın medya, müzik, sinema, televizyon ve magazin içeriği ile yapılması gerektiğine karar verdim.
Nasıl tepkiler geliyor?
Her sene bir arıza çıkıyor. Pal FM yönetimi, yayın yönetmenim ve genel müdürüm Allah’tan arkamda... Ciddi boyutlara ulaşan sıkıntılar yaşadım. Kimseye hakaret anlamında yaptığım bir şey değil. Birisi de kalkıp beni en kötü radyocu seçerse elbet üzülürüm. Ancak nedenini de deli gibi bulup çözmeye çalışırım. Tepkiler değişiyor. Menajerler, basın danışmanları ya da sanatçının kendisi birebir arayıp “Neden?” sorusunu soruyor. Yayıncılık hayatım boyunca haksız bir liste ile hiç kimsenin karşısına çıkmadım.
Peki listeki isimlerin hayranları tepki gösteriyorlar mı?
Eyvah hayranlar... Onlar çok aşırı tepkili. Belden aşağıya vuruyorlar. “Sen de zaten güzel değilsin” diye girişiyorlar. Halbuki ben hiç “Güzelim” demedim ki! (Gülüyor) twitter, facebook, radyo mailime yazım hatalarıyla dolu küfürler alıyorum!
Listeler açıklanmadan ‘Lütfen benim adım olmasın’ diye özel istekler de geliyor mu?
Korku dolu bekleyiş... Hani sınava hiç çalışmazsın ama yine de o sınava girersin. Sonra da beklersin ki, iyi not alayım. Aynı bekleyiş... Bugüne kadar kimse “Beni seçme” demedi. Çünkü o kimse kötü olduğunu kendi ağzından söylemez. İlk yaptığım zamanlardı, en kötüleri açıklarken Hande Yener “Bana eğer bir gün böyle bir ödül verirsen ben hiç çekinmem o ödülü alırım” demişti.

Haberin Devamı

Radyocular kötü halde!
Sizce radyoda yılın en kötü olayları ne?
Anlatacak hiçbir konusu ve içeriği olmayan yayınlar... En kötü durum bu! Sanırsın bütün ülke müzik bilgisine aç. Dinleyici o şarkıyı kim okumuş, aranjesini kim yapmış, klibi kim çekmişi duymazsa çıldıracak. Madem birçok yerde format radyoculuğu yapılıyor, en azından o kısa süreli anonslarda bir şeyler anlatılsın.
Sosyal medyada açık açık ruh halleri, düşünceler akıp giderken bu kısırlık bir şey ifade etmiyor. Bu yüzden de radyoların durumundan ziyade radyocu en kötü hallerde...

Haberin Devamı

İşte 2012’nin En Kötüleri

En kötü dizi oyuncusu: Çağatay Ulusoy
En kötü şarkı : İsmail Yk - Ben Senin Ananın
En kötü uyarlama (cover) şarkı: Atilla Taş - Yam Yam Style
En kötü klip: Pelin Suade - Pişmanlar Cehennemi
En kötü magazin karakteri : Metin Yıldız
(Eşini dövme, aldatma haberleriyle)
En kötü çift : WIlma Elles - Kerem Göğüş
(yakışmayan sevgililer)
En kötü tv dizisi: Krem (atv)
En kötü sinema filmi: Çanakkale Çocukları (Sinan Çetin)
En kötü tv programı: Trophy Türk (Tv8)
En kötü tv sunucusu: Özlem Denizmen (Ahaber- Gelinlik ve davulla düğün bütçesi sunması)