Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her yıl gelenekseldir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda resmi kurumların başındakiler koltuklarını miniklere devreder ve minikler hayallerini büyüklerle paylaşır. Televizyonlarda çocuklarla ilgili çeşit çeşit programlara yer verilir, çocuklara armağan edilen bu güzel bayramda neşelerine neşe katılır. Radyolar da bu özel güne hazırlanır, çocuklara özel programlarla onların gönlünü alır. Bazı radyolar ise tüm gününü onlara ayırır ve mikrofondan çocuk sesleri şarkılara karışır. Show Radyo da 23 Nisan günü tüm gün mikrofonu çocuklara bırakıyor. Yarının büyükleri, bugünün çocuklarına unutamayacakları eğlenceli bir gün hazırlıyor. Radyo ayrıca bu özel güne denk gelen güzel bir tesadüfle, Erkan Özerman ve ekibinin organize ettiği "Best Model Çocuk Türkiye" yarışmasının medya sponsoru oldu ve çocuklarla birlikte tüm Türkiye’yi dolaştı. Bu yılki 23 Nisan özel programlarında "Best Model Çocuk Türkiye" finalistlerinden seçilen birçok yarışmacı da Show Radyo programcılarına eşlik etti. Biz de bu özel günün hazırlıklarını, mikrofon arkasında yaşananları ve yarışmayı Program Direktörü Ömer Erişmen’den öğrendik. Show Radyo’yu İstanbul 89.8’den dinleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

MİKROFON 23 NİSANDA ÇOCUKLARA EMANET

23 Nisan için farklı bir proje geliştirdiniz, radyoda 23 Nisan Çocuk Şenliği yapma fikri nasıl ortaya çıktı?
Show Radyo’da yıllardır her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu bayramın hakkını vermeye çalışıyoruz. Yarının büyükleri, bugünün çocuklarına unutamayacakları çok keyifli bir gün hazırlıyoruz. Bizim için geleneksel bir şenlik haline geldi. Artık en önemli görevlerimizden biri bugünü çocuklarla kutlamak... Ayrıca bu yıl çok güzel bir tesadüf oldu, SHOW RADYO olarak, Erkan Özerman ve ekibinin organize ettiği "Best Model Çocuk Türkiye" yarışmasının medya sponsoru olduk ve onlarla birlikte tüm Türkiye’yi dolaştık. Bu yılki 23 Nisan özel programımızda "Best Model Çocuk Türkiye" finalistlerinden seçilen birçok yarışmacı da bizlere katıldı.
Show Radyo 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin içinde neler var?
Neler yok ki, çocukların en çok sevdiği şarkılar, eğlenceler, hediyeler ve tabii ki, sürpriz bir konuk. Yayınımıza katılacak çocuklar arasında daha önce bir araştırma yaptık, en çok sevdikleri şarkıcıyı belirledik ve kayıtlar sırasında büyük bir sürpriz yaparak şarkıcıyı stüdyomuza davet ettik. O da bizi ve çocukları kırmadı ve burada bizlerle oldu. Neler yaşandığını 23 Nisan günü yayınlarımızda dinleyebilirsiniz.
Peki 23 Nisan günü radyoda bütün yayınları çocuklara mı ayıracaksınız?
Çok eğlenceli kayıtlar yaptık, inanılmaz zeki ve eğlenceli yeni DJ adaylarımız oldu. Bunun ne demek olduğunu o gün dinlerseniz anlayacaksınız. Aslında çocuklar ev sahibi biz misafir olacağız. Kısaca Show Radyo yayını 23 Nisan’da tamamen çocuklara emanet...
Çocuklar şirindir, eğlencelidir ama onlarla stüdyo ortamında kayıt yapmak sizleri zorladı mı?
Hepsi enerji patlaması yaşıyordu ama biz ailecek çocukları çok seviyor ve onların dilinden çok iyi anlıyoruz. Tanıştıktan birkaç dakika sonra çok yakın arkadaş olduk bile... Aslında asıl eğlenceli olan bölüm o hazırlık aşamaları ve biz o bölümleri yayınlayamasak da ham kayıtları güzel bir anı olması için çocuklara yolladık. Tüm bu anları sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube sayfamızdan yayınlayacağız.
23 Nisan’da başka sürprizleriniz de olacak mı?
Kayıtlar sırasında bizimle olan çocuklara hediyeler verdik, sürprizleri birebir yaşadılar.
O gün bizimle olamayan dinleyici kardeşlerimiz 23 Nisan’da yayınımızı tüm gün takip ederlerse birbirinden güzel hediyeler kazanabilecekler.
Ayrıca aynı gün "Best Model Çocuk Türkiye" yarışmasının finali İstanbul-İçerenköy Carrefoursa’da yapılacak. Biz de Show Radyo ailesi olarak canlı yayında bu heyecanı çocuklar ile birlikte yaşayacağız. Heyecanlı ve çok keyifli bir gün onları bekliyor.
Konu sürprizlerden açılmışken yenilikleri seven bir radyo olarak önümüzdeki günlerde dinleyicilerinize yeni sürprizleriniz var mı?
Sürprizleri seviyoruz. Hem gelen sanatçı konuklarımıza, hem de özel günlerde yaptığımız sürprizler artık geleneksel hale geldi.
Mesela geçen yıl yaptığımız Türkiye turnesine kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Bu yaz yine hediyelerimiz ve canlı yayın aracımızla şehir şehir dolaşıp dinleyicilerimiz ile buluşacağız.
Hem de bu sefer sadece Burcu Mızrak ve ben değil, tüm Show Radyo DJ’leri 1 Haziran’dan itibaren yollarda olacak.