Cadde Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti!

Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti!

24.08.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’da hayat verdiği 'kötü adam' karakterleri ile nam salan Ali Güney, uzun süredir KOAH hastalığı ile mücadele ediyordu. Durumu ağırlaşınca solunum cihazına bağlanan oyuncudan acı haber geldi. Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeniyle magazin camiasında ‘Felaket Tellalı’ lakabı ile tanınan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Ali Güney’in vefat ettiğini açıkladı.

Yeşilçamın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti

Türk sinemasının emektar oyuncularından Ali Güney, 66 yaşında hayata gölerini yumdu. Yeşilçam'da kötü adam rolleriyle tanıdığımız, son olarak Mahsun Kırmızıgül'ün 2017'de yılında vizyona giren 'Vezir Parmağı' filminde kamera karşısına geçen Ali Güney, üç gün önce nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Yeşilçamın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti

Haberin Devamı

Kendi internet sitesinde bir yazı kaleme alan Onur Akay, "Yeşilçam filmlerinde hep kötü rollerde görmeye alışık olduğumuz emektar oyunculardan Ali Güney, uzun süredir KOAH hastasıydı ve üç gün önce nefes darlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ancak durumu ağırlaşan ve solunum cihazına bağlanan usta oyuncumuzun tedavisine, uyutularak devam ediliyordu. Dün yoğun bakıma kaldırıldığını duyurduğum değerli oyuncumuzu, maalesef bugün sabaha karşı kaybettik. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Yeşilçamın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti

ALİ GÜNEY KİMDİR?

1 Ocak 1956 tarihinde Şanlıurfa Siverek’te dünyaya gelen Ali Güney, dokuz yaşında İzmir'e gitti ve bu yolculuk onun hayata karşı en önemli yolculuğu oldu. İzmir’de simit satan, fabrikalarda çalışan ve nakliyat işi yapan Güney, Yılmaz Güney’in bakışları ve ses tonundan çok etkilenerek sinemaya âşık oldu. 1972 yılında fotoroman senaristliği yapan Güney, 1973'te sinemaya adım attı. 1977'de ise yapımcılığa soyunan Güney, kısa sürede İstanbul Yeşilçam’da ün yaptı.

Haberin Devamı

Yönetmen Remzi Aydın Jöntürk tarafından sinemaya kazandırılan Ali Güney, daha sonra yönetmen Natuk Baytan ile tanıştı ve 20 filmde rol aldı. Yaklaşık 40 filmde de prodüksiyon amirliği ve yönetmen asistanlığı yapan usta oyuncu, kötü rollerle Türkiye genelinde ün yaptı.

Yeşilçamın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti

1990'lı yıllarda ‘Hayırsız Evlat’, ‘İstanbul-Paris’ gibi tiyatro oyunlarında da rol alan ve daha sonra İstanbul Yeşilçam Tiyatrosu’nu kuran Güney, okullarda gezici tiyatro yaparak minik yüreklere tiyatro aşkını vermek için çabaladı. Münir Özkul başta olmak üzere çok sayıda efsane oyuncu ile kamera karşısına geçen Ali Güney, sayısız sinema filminde rol alırken, dizi ve televizyon filmlerinin de aranan isimleri arasına girdi.

Yeşilçamın emektar oyuncusu Ali Güney hayatını kaybetti