Cadde YEŞİLKÖY’DE GİZLİ LEZZET DURAĞI

YEŞİLKÖY’DE GİZLİ LEZZET DURAĞI

22.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Aynı yerde aynı yemekleri yemekten sıkıldınız mı? Farklı tatlar mı arıyorsunuz? O zaman Yeşilköy’ün en güzel mekanına buyurun: Eski Ev Balık Lokantası

YEŞİLKÖY’DE GİZLİ LEZZET DURAĞI

Lokanta, Yeşilköy Sahili’nde; çok sayıda restoranın sıralandığı Çamözü Sokak’ta. Peki bu lokantayı diğerlerinden özel kılan ne? İşin sırrı samimiyette desek... Dükkanın işletmecileri Cemal Şeker, Selami Akkuzu ve Fahri Sözen Beyler çıraklıktan yetişme. En ufak ayrıntıyla igileniyor; sizi rahat ettirmeye uğraşıyorlar. Servisi de kimseye bırakmıyorlar. Bir giden bir daha kolay kolay ayrılamıyor Eski Ev’den.

Haberin Devamı

İşin sırrı samimiyette
Lokanta, Yeşilçam filmlerinde gördüğümüz meyhaneleri anımsatıyor. Onlardaki dostluk havasını görmek mümkün. Burada mönü yok, çünkü dükkanın işletmecileri kimin ne yediğini; ne içtiğini biliyor. Sizin söylemenize gerek kalmadan masanız donatılıyor. Kışın şöminenin karşısına; yazın keten örtülü masalarda sokakta, günün yorgunluğunu enfes mezeler ve içkinizle atıyorsunuz. Mutfak ekibi iddialı. Şefleri İsmail Cihan yönetiminde harikalar yaratıyorlar.

Neler yok ki!
Torik lakerdasından levrek sarmaya; levrek marine’den balık pastırmasına; somon sarmadan karides salatasına; pazı sarmadan közlenmiş patlıcana; çirozdan deniz börülcesine çeşit çeşit meze masanıza getiriliyor. Lakerdayı kendileri yapıyorlar, tuzu ayarında, diri, ağızda eriyor. Zeytinyağı Edremit’ten, peynir Ezine’den geliyor. Mısır ekmeğini de kendileri yapıyorlar. Ara sıcaklarda da yok yok: Balık köftesi, balık kokoreç, balık içli köfte, ahtapot tava, ahtapot ızgara, karidesin her çeşidi ve çıtır çıtır kalamar tava... Ama biz özellikle soya soslu kalamar ızgarayı tavsiye ediyoruz. Ayrıca, gününe göre mutfaktan çıkan lezzetler tadımlık ikram ediliyor müşteriye. Paella, deniz ürünleri risotto bu lezzetlerden birkaçı... Mezelerden uzak durmak kolay değil ama balık lokantasına gelip de balığı es geçmek olmaz. Eski Ev’in balıkları Selami Bey tarafından özenle seçiliyor. Deniz levreği, çupra, akya, kılıç, lagos ve diğerleri... Kışın lüfer, çinekop, sarıkanat, palamut, eşkina, dülger, tekir, barbun, hamsi, kalkan... Ve, tatlılar... Çikolatalı; dondurmalı sufle, tahinli profiterol, ağızda eriyen sıcak peynirli helva... Son olarak da okkalı bir Türk kahvesi ya da çayın ardından acıbadem likörüyle geceyi sonlandırıyorsunuz. Burada her türlü rakı markasını bulabilirsiniz. Rakı tercih etmeyenler için Türk şaraplarından oluşan zengin kavını da unutmayalım.
Adres: Çamözü Sokak No: 13 Yeşilköy
Telefon: 0212 663 55 31