Cadde Yılların sanatçısına alkışlarla veda

Yılların sanatçısına alkışlarla veda

07.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

86 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’nin en değerli sanatçılarından, oyuncu - şarkıcı ve tiyatro hocası Ayla Algan dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yılların sanatçısına alkışlarla veda

SEÇKİN ŞENVARDAR - Türk bayrağına sarılı tabutu Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne getirilen Algan’a dostları veda etti. Sanatçının kızı Sevi Algan, oyuncular Aliye Uzunatağan ve Orhan Alkan birer konuşma yaptı. Annesinin yaşam enerjisi ve öğretme isteğiyle dolu olduğunu anlatan Sevi Algan, “Annemi ikinci kitabını çıkarmaya hazırlanırken bir anda kaybettik. Bir yandan çorbasını pişiriyor bir yandan öğrencileriyle şiirler okuyordu. Keşke bir 10 yıl daha bizimle olabilseydi” dedi. 

Haberin Devamı

Tören sonrası tabutu omuzlarda ve alkışlar eşliğinde tiyatrodan uğurlanan Ayla Algan’ın Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine sanat dünyasından birçok isim katıldı. Törende Erdal Özyağcılar, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Orhan Gencebay, Kerem Alışık, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar, Alper Kul da vardı. Yılların sanatçısı cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ayla Algan’ın eşi, oyuncu, yazar ve yönetmen Beklan Algan da 2010’da hayatını kaybetmişti. 

Yılların sanatçısına alkışlarla veda

‘Damarlarında sanat aşkı dolaşıyordu’

Orhan Gencebay: Ayla Algan, harika bir sanatçıydı. Tiyatromuza çok önemli hizmetlerde bulundu. Bu dünyadaki görevini çok iyi yapanlardan biriydi. Çok eski bir aile dostumuzdu, oğlumun tiyatro öğretmeniydi. 

Haberin Devamı

Zafer Algöz: Sadece ülkemizde değil, dünyada da şöhreti olan çok kıymetli bir sanatçımızdı. Üç dilde seslendirdiği Yunus Emre şiirlerinin dünyaya tanıtılmasında önemli rolü olmuştu. Hayatının 70 yılını tiyatroya ve sanata adamış önemli bir değerimizdi. Birçok oyuncusunun yetişmesine vesile oldu. 

Meltem Cumbul: Ayla Algan, Türk tiyatrosuna çok emek vermişti. “Biz Size Aşık Olduk” dizisinde annemi oynamıştı, çok gülüp eğlenerek çalışmıştık. 

Erdal Özyağcılar: Ben eski talebesiydim. Ayla, ablamızdı, hocamızdı, annemizdi. Biz onların çocuklarıydık. Sadece bir öğretmen, öğrenci ilişkisinin dışında her şeyimizle ilgilenirdi. Bilgimizle, kültürlü olmamızla, kitap okumamızla… Çağdaş bir Cumhuriyet kadınıydı, damarlarındaki tiyatro aşkını daima bize aşılamak istedi. 

Kerem Alışık: Ayla abla, ‘Ah Güzel İstanbul’dur! Binlerce öğrenci yetiştirmiştir, bir Cumhuriyet anıtı ustadır.