Siyaset Çavuşoğlu ile Tillerson telefonla görüştü

Çavuşoğlu ile Tillerson telefonla görüştü

25.04.2017 - 22:09 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüştü.

Çavuşoğlu ile Tillerson telefonla görüştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın Sincar ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgesinde düzenlediği kapsamlı hava harekatının ardından Türkiye ile ABD arasında bu gece Dışişleri bakanları seviyesinde telefon görüşmesi yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu gece önemli bir telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Pars kodlu 171. filo ile Korsan kodlu 181. filoya ait Fantom ile F-16 jetleri, gece yarısı saat 02.00'de, Sincar Dağı ile Karaçok Dağı bölgelerinde PKK ile PKK'nın uzantısı PYD hedeflerine etkili bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının ardından ABD'nin bölgedeki askeri danışmanları Karaçok Dağı'nhda bombalanan PYD hedeflerinde incelemede bulundu. Türkiye, hava harekatı öncesinde ABD'yi bilgilendirdi.

ABD Dışişleri sözcüsü Mark Toner, bugün "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyi ve Kuzey Irak'ta ne ABD'yle ne de IŞİD karşıtı koalisyonla uygun bir koordinasyon oluşturmadan saldırılar düzenlemesinden çok endişeliyiz. Endişemizi Türk hükümetine ilettik" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ardından Türkiye ile ABD arasında telefon diplomasisi hızlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar temaslarının ardından Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e geçmişti. Taşkent'te bulunan Çavuşoğlu ile Tillerson bu gece telefonla görüştü.