Siyaset ‘Cemaat okulunda okudum ama aklımı kiraya vermedim’

‘Cemaat okulunda okudum ama aklımı kiraya vermedim’

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gülen cemaati okullarında burslu okuduğu iddialarını yanıtlarken, “Evet, cemaatin okulunda okudum ama burslu değil” dedi.

‘Cemaat okulunda okudum ama aklımı kiraya vermedim’

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmesinde muhalefetin Albayrak’a yönelik sözleri tartışmaya neden oldu. Albayrak, eleştiriler üzerine şunları kaydetti: “35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gençten bir tanesiyim. Ama öyle bir anne baba yetiştirdi ki beni hiçbir zaman ama hiçbir zaman aklımı bir beşere kiraya vermedim. Hiçbir zaman inandığımdan geri durmadım. Bu ülkede o okullarda okumuş, FETÖ’cü olmayan yüz binlerce gencimiz var, aklını kiraya vermemiş insanlarımız var... Bu ülke, bu iktidar, Allah’ın izniyle bu coğrafyadaki bütün bu kıyamet senaryolarına rağmen her zamankinden daha güçlü adımlarla yarına ilerleyecek. 15 Temmuz’da, en ön safta, bu darbenin birinci hedefi olan insanın yanından ki benim için bir altın madalyasıdır, bir saniye bile ayrılmadan bu mücadelede en önde yer almak için gayret ettim.”
CHP’li Özgür Özel de bu sözler üzerine Albayrak’a “Eğer şu an bakan olmasaydı, şu anda o geceyi birlikte geçirdiği ve ülkenin en kudretlisi olarak gördüğü kişinin yanında ve damadı olmasaydı, yüz binlerce o okulda okumuş ve tek suçu o okulda okumak görülen kişi gibi memuriyetten ihraç edilmiş, hapishaneye atılmış olacaktı” diye konuştu.