Çocuk ve Kültür & Sanat Bir yazar: Ömer Seyfettin kimdir?

Bir yazar: Ömer Seyfettin kimdir?

13.10.2021 - 19:02 | Son Güncellenme:

Okumayı sevdiren yazarların başında gelen Ömer Seyfettin, tanıdık gelen hikayeleri ve sürükleyici konularıyla unutulmazlardan biri.

Bir yazar: Ömer Seyfettin kimdir

Gel, birlikte onun hayatına hızlıca bakalım. Sözlük anlamı “Gerçek ya da tasarlanmış olayları ilgiyi çekecek bir biçimde anlatan, genellikle beş on sayfadan oluşan düzyazı türü” olan öykü türünün Türk edebiyatındaki ilk temsilcisi olan Ömer Seyfettin, 11 Mart 1884 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde dünyaya gelmiş.

Haberin Devamı

Günümüz çağdaş öykücülüğünün ve Milli Edebiyat Akımı’nın kurucusu olan yazar, Gönen’de başlayan eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş. Son olarak Mekteb-i Harbiye adlı askeri okuldan mezun olmuş ve teğmen olarak orduya katılmış. Savaş ve esirlik tecrübeleri sonrası tekrar İstanbul’da yaşamaya devam etmiş ve dergilerde başyazarlık yapmış.

Aynı dönemde edebiyat öğretmenliği de yapan yazar, tüm bu zaman boyunca yazmaya devam etmiş. Çeşitli dergilerde öyküleri yayımlanmış. Öyküleri yalın ve anlaşılır bir dile yazılmış ve herkesin anlayacağı konulardan oluşurmuş. O yüzden kitaplarını okurken çok rahat anlayabilir ve kendini olayların içindeymiş gibi hissedebilirsin.

Yazar, 6 Mart 1920 yılında vefat etmiş.

Haberin Devamı

Ömer Seyfettin’in Önemli Eserleri

Yalnız Efe

Perili Köşk

Bahar ve Kelebekler

Yüksek Ökçeler

Kaşağı

Efruz Bey

İlk Namaz