Cumartesi Burada her şey satılık

Burada her şey satılık

02.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arnavutköy’de açılan “mahalle kafe ve barı” Any İstanbul’da yemek yiyip bir şeyler içmek dışında mekanda beğendiğiniz masa, ahşap parke ya da çatal bıçakları satın alabilirsiniz

Burada her şey satılık

Yaklaşık iki ay önce açılan Any İstanbul İngilizcede “corner pub” (köşe bar) olarak nitelendirilen kafe ve bar konseptli bir mekan. Arnavutköy denince adı akla ilk gelenlerden biri olan Eftelya balık restoranının yakınında açılan mekana Arnavutköy İskelesi’nden kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca buraya gittiğinizde sadece yemeğinizi yemekle kalmayıp mekanın dekorasyonunda beğendiğiniz birçok şeyi sipariş edip satın alabilirsiniz.

Anne elinden reçel, Ege’den zeytin...
Arnavutköy’ün merkezindeki Any İstanbul, kafe ve bar olarak hizmet veriyor. Binanın giriş katının bir bölümü kütüphane dekorasyonu ve minderli oturma alanları ile okuma odası gibi tasarlanmış. Girişte solda kalan alana kahve ve kokteyllerin hazırlandığı, günlük kek çeşitlerinin sergilendiği bir bar bölümü ile sandalyeli oturma alanları yapılmış. Minderli ve sandalyeli oturma alanları diğer iki katta da aynen uygulanmış. İki kat arasındaki merdivenlere ise her gün yapılan DJ dinletileri için oluşturulmuş bir DJ kabini konmuş.
Mekan sahipleri müşterilerinin özellikle yaz aylarında daha rahat etmelerini sağlamak için üst kata bir de bahçe gibi döşenmiş minik bir teras hazırlatmış. Dilerseniz
bu terasta oturup hamur kızartması, anne reçeli ve menemen gibi çeşitlerden oluşan uzun bir pazar kahvaltısı yapabilir dilerseniz rakı grappa, yeşil sos ve Sprite’la hazırlanan mekana özel Arnavut kokteylini denize karşı yudumlayabilirsiniz.
Mekanın sahipleri ve aynı zamanda karı-koca olan Hülya-Oytun Yazdıç çifti, Any İstanbul’u diğer mekanlardan farklı kılmak amacıyla bir adım atmak istemiş. Bunun için No:3 Design’la birlikte hazırladıkları dekorasyondaki tüm ürünleri müşterilere satmaya karar vermişler. “Dekorasyondaki her şeyi Oytun’la birlikte tasarladık ve hazırlattık. Duvardaki raflara koyduğumuz minik biblolar haricindeki her şeyi müşteriler satın alabiliyor. Örneğin siz demir
ayaklı masayı beğendiniz ya da Anadolu’dan getirtilen ahşap parkelerimizi veya çatalı bıçağı istediniz; bize sipariş veriyorsunuz, sizin için hazırlatıp getirtiyoruz” diyen Hülya Yazdıç ekliyor: “Kahvaltı için annemle birlikte hazırladığımız ev yapımı reçellerimizi ve Ege’den getirttiğimiz zeytinleri de dilerseniz satın alabileceksiniz.”

“En iyi soslu kanadı biz yapıyoruz”
Any İstanbul denince aklınıza İngilizcede “hiç” anlamına gelen
“any” kelimesi ile İstanbul’un birleşimi geliyor olabilir. Ama mekanın ismi Oytun ve Hülya Yazdıç’ın babası
Ahmet Nedim Yazdıç’ın isminin başharflerinden geliyor. Hayal ettikleri bir yerde bu mekanı açan işletmeciler bu başarılarını babalarına ithaf etmek istemiş ve böyle bir isim ortaya çıkmış.
Yemekleri büyük porsiyonlar halinde tahta servislerle sunan Any İstanbul’un menüsünde başlangıç olarak bruschetta (20 lira), dört peynirli patlıcan (15 lira) ve Yazdıçların
“Soslu kanadı en iyi biz yapıyoruz.
Acı seviyorsanız Any’ye gelip mutlaka bundan sipariş edin” dediği buffalo wings (18 lira) gibi lezzetler var. Ana yemeklerde fesleğenli ıspanak püresi yatağında fıstıklı Any köfte (24 lira) ve kinoa salatalı ızgara somon (30 lira); fiyatları 20 ile 30 lira arasında değişen makarna ve pizza çeşitleri ile kahvaltılarda sipariş edebileceğiniz karışık peynirli biber kavurması (13 lira), hamur kızartması (12 lira), ekmek üstü çılbır (18 lira) var. Kuzu sırtı, el yapımı erişte ve yeşilliklerle hazırlanan salata ise müşterilerin en sık sipariş ettiklerinden. Geniş bir şarap listesi olan mekanın kendi tarifleriyle hazırladığı kokteyller içinde öne çıkan ise viski, tatlı ekşi sos, Sprite ve yaban mersini özüyle hazırlanan Cranberry Jack (30 lira).