Cumartesi “Dolabım tıpkı bir müze gibi”

“Dolabım tıpkı bir müze gibi”

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Arka Sokaklar”ın komiser Ece’si olarak seyredeceğimiz Müge Boz çekimlerden arta kalan zamanda yoga yapıyor, ilginç aksesuarlar almaya bayılıyor: “Çılgın şeyleri çok seviyorum. Dolabım bir müze gibi”

“Dolabım tıpkı  bir müze gibi”

Müge Boz’u bugüne kadar canlandırdığı farklı karakterlerle dizi, film ve reklamlarda izledik. Şimdi ise Kanal D’de yayınlanan “Arka Sokaklar” dizisinin komiser Ece’si olarak izleyeceğiz onu. Boz’la Trump AVM’de buluşup önce “Her şeyi çok lezzetli,
tam bana göre” dediği Plus Kitchen’dan bir şeyler aldık. Sonra da spor salonuna gidip yıllardan beri yapmayı çok sevdiği yogayla stresimizi attık.

“Arka Sokaklar”da oynadığınız nasıl bir karakter?

Çocuk suçlularla ilgilenen, kurallara aşırı bağlı bir komiser. Bir dönem Amerika’da yaşayıp eğitimler almış. Buradaki bazı şeyler ona çok tuhaf geliyor.

Haberin Devamı

Bu rol için özel bir eğitim alıyor musunuz?

Oyuncu koçumla sık sık çalışıyoruz. Epey yabancı polisiye izledim. Silah nasıl tutulur, nasıl kullanılır onların eğitimini aldım. Sürekli spor yapmaya çalışan biriyim, rolüm için sporun dozunu iyice artırdım.

“Her renk spor ayakkabım vardır”

Diziden dolayı çok yoğun çalışıyorsunuz. Spora nasıl vakit ayırabiliyorsunuz?

İşten kalan zamanlarımı yogaya ayırıyorum. 10 yıldır yapıyorum zaten. Bazen Trump’taki Jatomi’ye gidip nefes egzersizleri çalışıyorum.

Alışverişe çıktığınızda spor mağazaları ilginizi ilk çeken yer mi oluyor?

Spora ve spor malzemelerine karşı inanılmaz bir ilgim var. Yurt dışına her gittiğimde spor ayakkabı alıyorum. Harika tasarımlar buluyorum. İhtiyacım olmasa bile alıyorum. Her çeşit, her renk spor ayakkabım vardır dolabımda.

Haberin Devamı

Kıyafet olarak da spor tarzı seviyorsunuz o zaman.

Çok severim. Yoga yaparken giydiğim taytı dışarıda da giyebilirim. Sokak modasını seviyorum. Bu aralar ilk kez Dolce&Gabbana ile Prada’nın topuklularına merak saldım. Ama yeri gelir fosforlu, parıl parıl spor ayakkabılar da alırım.

Aksesuarda da var mı böyle ilginç meraklarınız?

Çok var hem de. Üzeri galaksi desenli ve bandocuların giydiği ceketlerim, yıldızlarla süslü parlak taçlarım, Fransız yargıçlarının giydiği ve balık görünümlü ayakkabılarım var. Londra’ya en son gittiğimde dönem filmlerinde giyilenlere benzeyen yeşil bir pelerin aldım. Kendime vakit yaratınca da arayıp ilginç şeyler bulurum. Sorsan nerede giyeceğimi bilmem ama mutlaka alırım. Çılgın şeyleri çok seviyorum. Dolabım tıpkı
bir müze gibi!

Yurt dışından spor ayakkabı aldığınıza göre sık sık seyahat de ediyorsunuzdur.

Evet. Kardeşim Stockholm’de, sık sık yanına gidiyorum. İskandinav ülkelerini ve Londra’yı çok seviyorum. Bu yaz ise Ibiza’yı, Barselona’yı gezdim.

“Cildimi zeytinyağıyla nemlendiriyorum”

Cilt bakımı yaptırır mısınız?

Ben onlarca krem kullanmaya, kozmetik ürünlere inanmıyorum ve bir yıldan fazladır uzağım hepsine. Vücudumuza ne sürdüğümüzü bilemiyoruz. O yüzden kendi kremimi kendim yapıyorum.

Haberin Devamı

Nasıl yani?

Hangi yağın ve bitkinin ne işe yaradığını bilen arkadaşlarıma danışıp evde uyguluyorum. Kuru
bir cildim var. Nemlendirmek için zeytinyağı sürüyorum. Bir de kitapları okuyup ne, neye iyi gelir araştırıyorum.

Siz sağlıklı beslenmeye de epey önem veriyorsunuz.

Evet. Vücuduma bir yararı olması gerekiyor yiyeceğim şeylerin. Salatalar, yeşil içecekler, doğal ürünler hep benim ilgi alanım.
O konuda Plus Kitchen’ı seviyorum.

Kendiniz evde sağlıklı öğünler hazırlar mısınız?

Hazırlarım. Yeri gelir kinoalı mercimekli salata yaparım yeri gelir börek yaparım. Ve genelde o an uydurma tariflerle yaptığım için bir yaptığımı bir daha yapamam.