Cumartesi Eğlenerek pedal çevirin

Eğlenerek pedal çevirin

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor salonlarından ayrı olarak şimdi de “kapalı alanda bisiklete binme”yi odağına alan spinning salonları yükselişte. İstanbul’un öne çıkan spinning salonlarından ikisine sorduk

Eğlenerek pedal çevirin

Urban RIders (Ahmet Berkman - Kurucu Eğitmen)

Haberin Devamı

Urban Riders Türkiye’de kurulan ilk spinning stüdyosu.Koreografiler eşliğinde müzikle beraber insanların pedallayarak kalp atışlarını 128 bpm’e getirmeye çalışıyoruz. Amacımız insanların rahatlamış, mutlu hissetmelerini sağlamak. Yaktığınız 600-700 kalori de bonus oluyor.

Spinning hayat kalitesini artırmak ve hızlıca forma girmek için çok faydalı. Derslerdeki dumbell egzersizleriyle birlikte üst vücut kaslarını da çalıştırarak tüm vücuda 45 dakikada verimli antrenman yaptırıyoruz.

İnsanlar eğlenmeye gider gibi gittiği için tercihleri spinning oluyor. Bağıra çağıra şarkı söyleyerek pedal çeviriyorsunuz.

Dersler 24 kişilik. Haftada

35 dersimiz var. 08.00 dersiyle başlayıp 20.10 dersiyle günü sonlandırıyoruz. Her kesimden müşterimiz var. Önceleri kadın ağırlıklı algılanan bir sporken şu an yüzde 40 erkek yüzde 60 kadın oranına geldi. Kitle genellikle 18-45 yaş bandında.

Haberin Devamı

Ders başı ödeme veya paket seçenekleri var. Sık gelen üyeler için bir aylık, senelik paketler de var. Tek ders ücreti 40 lira. Detaylı bilgi urbanriders.com adresinde var.

Eğlenerek pedal çevirin

“Birkaç seneye her semtte olacak”

RedBIke (Pelin Çini - Kurucu)

Bugüne kadar yaptığınız en eğlenceli ve yorucu antrenman olmaya aday. Bir saat 45 dakika arasında nabız hızınızı maksimumda tutarak hareketli müzikler eşliğinde terliyorsunuz. Minimum 500 kalori yakmak garanti. Şu an ülkemizde az biliniyor, iddia ediyorum birkaç sene içinde crossfit gibi her semtte bir spinning stüdyosu olacak.

Spora hep meraklıydım. Geçen ocakta tüp mide operasyonu geçirdim. Spinning’e başladım, Levin Tahmaz’la yolumuz kesişti. Hayalimizin aynı olduğunu fark edince ekimde RedBike’ı açtık.

Genelde Türkçe pop ağırlıklı listelerimiz. 90’ların pop şarkıları çok rağbet görüyor. Öğrencilerimiz de playlist’e istek parça yapabiliyor. Tarkan, Ajda ve Ayşe Hatun Önal en çok istenenler.

Hafta içi 12.15 dersleri var, öğle tatilinde kalori yakmak isteyenler için. İş stresine birebir diyen, toplantılardan önce gelen bol. Başak Dizer, Nevşin Mengü, Özge Uzun ziyaretimize gelen ünlü isimlerden. Genelde kitlemiz 15-50 yaş arası kadın ağırlıklı. Cumartesi pazar derslerimizin rezervasyonları bir hafta önceden kapanıyor.

Haberin Devamı

Ders başı ücret 40 lira. Beş derslik paket 180, 10 derslik ise 300 lira. Detaylı bilgi followtheredbike.com adresinde var. n