Cumartesi Markalar bu sezon ‘metalci’

Markalar bu sezon ‘metalci’

20.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

2010 bahar sezonunun en göze çarpıcı trendlerinden biri de metalik görünümler, yoğun taşlar ve parlak materyaller

Markalar bu sezon ‘metalci’

Bu sezon çok popüler olan metalik görüntünün gözünüzü almaması imkansız. Tasarımcılar, defilelerde ışıldayan detayların yanı sıra altın ve gümüş renkleriyle büyülü bir dünyaya çevirdikleri podyumlarla gözlerini metal çağına diktiler.
Metalik izlenim veren elbiselerin uzunu da kısası da kabul edilebilir. Sadece kıyafet ve aksesuarlarda kullanılan materyallerde değil, renk konusunda da bu trendin etkilerini görüyoruz. Genelde sonbahar ve kış aylarında görmeye alışık olduğumuz gri ve tonları da bu yılın en baskın renklerinden biri.

Gece de olur gündüz de
Pullar, payetler ve taşların özellikle geceye çok yakıştıkları doğru ama onları kullanmak için illa ki bir kırmızı halı davetine katılıyor olmanız gerekmiyor. Bu trendi gündüz vakti de sade bir stile uyarlayarak giyilebilir hale getirebilirsiniz. Bunun için abartısız desenlerden uzak kumaşlar üzerine işlenen metal iplere, toplara, ya da aksesuarlara yönelmek iyi bir seçenek olabilir. Üstelik gün ışığının altında bütün metalik görüntülerin, ışıltılı detayların daha iyi parlayacağı kesin.
Havaianas’ın Swarovski taşlı modelleri de hem bu trende ayak uydurmak isteyen hem de parmak arası terlikleri sadece plajda değil sokakta da giymeyi sevenler için lüks ve rahat “kod”lar taşıyor.

Ajda ve Gwyneth de giydi
Sezonun anahtar parçaları arasında yer alan metalik görünümlü, taşlı ve zincirli yelekleri, ceketleri ve boleroları skinny jean’lerle ya da yüksek belli ince pantolonlarla kombinleyerek ışıltılı ama sofistike bir stilin kontenjanında yer alabilirsiniz. Günlük kıyafetlerinde de özellikle gümüş rengini kullanarak gözalıcı olmaktan çekinmeyen ünlüler de var. Ajda Pekkan geçtiğimiz günlerde giydiği metalik gri montuyla her zamanki gibi dikkat çekiciydi. Gwyneth Paltrow da gümüş renkli pardösüsünü kafesli stilettolarıyla kombinleyerek bu trendi iddialı ama zarif stiline uygulamış oldu. Bu rengi kullanmayı çok seven bir isim de Rihanna. Hem gece hem de gündüz kıyafetlerinde metalik görüntüye sık sık rastlamak mümkün.


Sezonun en büyük gözdesi
Burberry Prorsum’un metalik ceketi ve elbiselerini ilk önce defilede görmüştük. Sonra markanın reklam kampanyalarının yüzü Emma Watson’ın üzerinde altın renkli elbisesini gördük. Daha sonra Taylor Swift’ten Kirsten Dunst’a, Jessica Stam’a kadar pek çok ismin üzerinde, dergi çekimlerinde kullanıldı. Bu ceket zarif bir şekilde cesaret sınırlarını zorluyor.

Gümüş geceler Oscar’la başladı
-Bu yılın galibi Sandra Bullock tercihini, siluetini Oscar heykelciği gibi gösteren Marchesa marka işlemeli bir elbiseden yana kullandı.
-Kate Winslet geceye zarafetini yansıtan gümüş rengi, straplez Yves Saint Laurent elbisesiyle katıldı. Winslet’ın ayakkabı ve aksesuar seçimini bile aynı renklerden yana kullanması, bu trendi stiline cesur bir şekilde uyarlamaktan çekinmediğini gösteriyordu.
-Cameron Diaz’ın kristalize taşlı straplez elbisesi Oscar De La Renta imzalıydı. Ve tıpkı Kate Winslet’ın elbisesi gibi o da straplezdi. Omuz dekoltesi, elbise kesimlerinde bu yılın favori modellerinden biri.
-Helen Mirren da Badgley Mischka marka gri, payetli elbisesi ve gösterişli Chopard mücevherleriyle ışıl ışıl görünüyordu.
- Sarah Jessica Parker da, Chanel Couture elbisesinin göğüs dekoltesindeki detaylar ve kolunda aksesuarlarla bu trende ayak uydurmaktan uzak kalmadı.


Bunlara dikkat edin!
- Ara parçalar ve detaylarda metalik materyaller kullandığınızda ana parçalarda yumuşak kumaşlar ve tarafsız renkleri tercih edin.
-Metalik parçalar kullanırken karmaşık bir görüntüye sebep olmamanın yolu, üzerinize başka materyaller kullanmamaktan geçiyor. Üzerinizde bronz bir parça varsa onu altın ya da gümüş renkli bir şeyle eşleştirmekten kaçının.
-Başka bir gezegenden gelmiş ya da kostümünü giymiş bir şövalye gibi görünmemek için baştan aşağı metalik, ya da taşlarla kaplı giyinmekten uzak durun.
-Bu sezon ayakkabı ve çantalarda bile metalik görünüm var. Hatta makyajda bile! Ama yine de bu tür kıyafetlerle gösterişten uzak saç modelleri tercih etmekte yarar var.
-Işıl ışık parlayan elbiselere biraz eğlence katmak için aksesuar tercihlerini rengarenk olanlardan yana kullanmakta bu sezon bir sakınca yok. Elbette dozunu iyi ayarlamak önemli.