Cumartesi Sahur sofrası

Sahur sofrası

27.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta yumurtasız olmaz diyenler için patatesli omlet ve çorbadan asla vazgeçmem diyenler için tavuk suyu çorba tarifini veriyorum

Sahur sofrası

Bu sene ramazan ayı hazirana denk gelince oruçlu kalma süremizde 17 saati buldu. Bu kadar süre aç ve susuz kalınan bu günlerde oruç tutmak için sahura kalkmak daha da önem kazandı. Oruç tutmaya dayanma gücü olarak görülen sahur, iftar vaktine kadar kendimizi dinç hissetmemiz için mutlaka gerekiyor.

Haberin Devamı

Doyuruculuğuyla tam sahurluk

Sizlerle sahur sofralarınızı lezzetlendirecek iki tarif paylaşacağım. Yumurtanın lezzeti ve doyuruculuğuyla tam sahurluk patatesli omlet ve çorbadan asla vazgeçmem diyenler için tavuk suyu çorba tarifini veriyorum. Afiyetle, sağlıklı sahurlar...

Terbiyeli tavuk suyu çorba

MALZEMELER (4 kişilik)

-3 su bardağı tavuk suyu

-2 su bardağı su

-1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti (didiklenmiş)

-1/2 su bardağı tel şehriye

-1 adet havuç (soyulmuş, rendelenmiş)

-1 adet ufak soğan (ince kıyılmış)

-1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Terbiyesi için

-1 adet yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı limon suyu

-1 yemek kaşığı un

- 4-5 dal maydanoz

-Çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

Haberin Devamı

- Zeytinyağını tencerede kızdırın. İçine soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Tel şehriyeleri ekleyin, şehriyeler altın sarısı bir renk alınca havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve suyu karıştırarak tuzla birlikte tencereye ekleyip kaynatın. Tel şehriyeler pişince çorbanın altını kısın ve haşlanmış tavukları ekleyin.

- Ayrı bir yerde yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın. İçerisine bir miktar çorbadan ekleyerek ısısını dengeleyin. Yavaşça ve bir yandan da çorbayı karıştırarak unlu karışımı çorbaya ekleyip yedirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis edin.

Patatesli omlet

MALZEMELER (4 kişilik)

-4 adet patates

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)

-4 adet yumurta

-5-6 yaprak Akdeniz yeşillikleri

-12 adet cherry domates

-1 adet salatalık

-Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı

- Patatesleri yıkayıp, kurulayıp soyun, ince halkalar halinde doğrayın. Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin. Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateşte 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Bu işlemi yaparken devamlı karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin, ateşten alın.

Haberin Devamı

- Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın, kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın. Yumurtalı ve patatesli karışımı tavaya dökün. Omletin iki yüzünü de 2-3 dakika kadar pişirin. Ateşten alın, omlet ılındıktan sonra dilimleyip Akdeniz yeşillikleri, dilimlenmiş salatalık ve cherry domateslerle servis edin.

BİR BARDAK

Gül şerbeti

Oldukça lezzetli olan gül şerbetinin hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır

MALZEMELER

-7 adet kırmızı gül

-1/2 lt gül suyu (içilebilir)

-1 tatlı kaşığı kakule

-2 adet karanfil

-1 limonun kabuğu

-1/2 kg toz şeker

-1/2 litre su

Hazırlanışı

Gül yaprakları dalından ayrılır ve tüm malzemelerle birlikte kaynatılması için tencereye konur. 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca süzülüp buzlu bardaklarla servis edebilirsiniz.