Cumartesi Yaşasın makarna!

Yaşasın makarna!

25.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Makarna Günü şerefine size iki makarna tarifi sunuyorum bu hafta. Şimdiden afiyet olsun!

Yaşasın makarna

Makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu şeklinde yanlış bilgiler kulaktan kulağa dolaşıyor. Aksine makarna vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve çok yararlı bir besin kaynağıdır. Makarnada A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum bulunur. Yağ ve sodyum oranı çok düşüktür, kolesterol riski yoktur.

Dengeleyen tatlar
Roma’da toplanan makarna üreticileri toplumu makarna konusunda bilgilendirmek için Dünya Makarna Günü fikrini ortaya atmıştı. Bu fikir kabul gördü ve her yıl 25 Ekim, Dünya Makarna Günü olarak kutlanıyor.
Bir makarna tutkunu olarak bu özel günde size iki makarna tarifi hazırladım. İlki limon aromalı pesto soslu spagetti. Bu tarifte limonun ekşiliği ile pestonun kremamsı tadı birbirini harika dengeliyor. İkincisi pancar hamurlu, ton balıklı ve avokadolu ravioli. Bu ravioli pancarla renk buluyor, daha sonra içini ton balığı ve avokado ile dolduruyoruz.

Haberin Devamı

MALZEMELER (4 kişilik)
l 3 su bardağı un
l 2 yumurta
l 2 yemek kaşığı sıvı yağ
l 2 haşlanmış pancar
l 2 yemek kaşığı su (ihtiyaca göre 1 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
l 1 tutam tuz
Dolgu için
l 3 yemek kaşığı zeytinyağı
l 1 avokado (olgunlaşmış) l 200 gr ton balığı
Sunum için
l 2 yemek kaşığı tereyağı
l 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Limon aromalı pesto soslu spagetti

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 1 paket spagetti
l 2 su bardağı fesleğen yaprağı
l 1/4 su bardağı zeytinyağı
l 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
l 1/4 fincan çam fıstığı
l 1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
l Tuz

Hazırlanışı
Pesto sosu hazırlamak için fesleğeni, sarımsağı, çam fıstığını, limon suyunu ve zeytinyağını mutfak robotuna koyup iyice ezilene kadar çekin. Spagettiyi büyük bir tencerede kaynayan az tuzlu suda ortalama 8 dakika haşlayın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Süzmeden önce suyundan 2 yemek kaşığı alın ve sosa karıştırın. Makarnayı süzün, pesto sosla karıştırın. Üzerini rende limon kabuğu ile süsleyin. Sıcak servis edin.

Haberin Devamı

Pancar hamurlu, ton balıklı ve avokadolu ravioli

Hazırlanışı
l Ravioli’nin iç dolgusunu hazırlamak için ton balığı ve avokadoyu bir kasede zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
l Haşlanmış olan pancarları bir blendır yardımıyla ezin. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Ortasını çukur yapıp yumurtaları, yağı ve turpu ekleyin. Elinizle karıştırarak bütün malzemenin harmanlanmasını sağlayın. Hamur hâlâ ıslak ise kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini ıslak bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
l Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurun kurumaması için parçalardan birini alıp diğerini yine ıslak bezle örtün. Aldığınız hamuru unladığınız tezgah üzerinde bıçak sırtı kalınlığında açın. Diğer parçayı da üstüne eşit
halde kapanması için aynı şekilde açın.
l Bir kaşık yardımıyla, belirli ve eşit aralıklarla dolgu malzemelerini hamurun üstüne yerleştirin. Diğer parçayı üstüne kapayıp kareler elde edecek şekilde ravioli’leri kesin ve unlu tezgah üzerinde muhafaza edin. Pişirme süresinde yapışmaması için 1 saat buzdolabında bekletin.
l Ravioli’leri tuzla kaynattığınız suyun içinde 6-7 dakika kadar tutup suyunu süzün. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Ravioli’leri ekleyerek 2 dakika soteleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcakken servis yapın.

Haberin Devamı

Tiki böğürtlen limonata

Meyveli ve ilginç sunumlu kokteyllerden biri. Partilerde ilgi çekmek isteyenlerin tercih ettiği
çok lezzetli
bir içki

MALZEMELER
l 4 cl Absolut Raspberri votka
l 2 cl Absolut Vanilia votka
l 10 cl yaban mersini suyu

Hazırlanışı
Tüm malzeme şeykıra konulur ve buzla çalkalanır. Ardından buzla doldurulmuş bir tiki bardağa süzülür ve servis edilir.

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında benim yemek tercihim füme somon salatası.