İzmir DÖKÜLEN BEYAZ SAÇLARA DOĞAL TEDAVİ

DÖKÜLEN BEYAZ SAÇLARA DOĞAL TEDAVİ

11.11.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

.

DÖKÜLEN BEYAZ SAÇLARA DOĞAL TEDAVİ

Tüm saç renklerinde olduğu gibi dökülen beyaz saçlar için de uygulanan PRP yöntemi, başarılı sonuç veriyor.
Gür olan ve hayatı boyunca dökülmeyen Eser Atakan Kızıldağ’ın saçları, geçirdiği bir hastalık sonrası hızla açılmaya başladı. Kafasının tepe kısmında kısa sürede büyük bir saç kaybı yaşayan Kızıldağ, bu açılmanın önüne geçebilmek için saç sorunları merkezine başvurmaya karar verdi. Çevresinin tavsiyesiyle İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör ile görüşen Kızıldağ, PRP (Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) yöntemiyle tanıştı.
İKi AYDA ESKİ HALİNE KAVUŞTU
Merkezde 5 seans tedavi gören Kızıldağ’ın kafatasındaki açılma kapanırken, saçları doğal bir görünüm kazandı. Uzmanların tavsiyesine uyduğu için saçlarını geri kazandığını ve bu durumdan mutlu olduğunu dile getiren Kızıldağ, “Saçlarım son derece doğal gözüküyor. Aynı eskisi gibi oldu. Öncesinde tepe kısmı oldukça açıktı. Saçlarım geçirdiğim rahatsızlığa bağlı olarak seyreldi. PRP’nin üçüncü seansından itibaren etkisini görmeye başladım” dedi.
İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları Merkezi’ndeki tedavi sayesinde yeni bir görünüme kavuşan Kızıldağ, “Yasemin Hanım ile konuştuğumuzda PRP yöntemini bilmiyordum. Saç ekimini biliyordum ama PRP’yi burada öğrendim. Anlattılar, güvendim ve tavsiye üzerine tereddüt etmeden tedaviye başladım. Ufak iğneyle yapılan hızlı bir işlem. Toplasanız 10 dakika sürüyor. Tedavime 15 günde bir gelip sadece 10 dakikamı ayırıyorum. Zaten merkez de bana bu konuda yardımcı oluyor. Ben işlerimi ayarlayıp istediğim saatte gelebiliyorum” şeklinde konuştu.
Saçlarındaki açılmanın psikolojisini etkilediğini dile getiren Kızıldağ, “Daha önce saçlarımı hiç açık görmemiştim. Aynada gördükçe, ’Acaba ileride nasıl olacak’ diye psikolojik olarak alttan alttan rahatsızlık duyuyordum. Şu an kendimi daha iyi hissediyorum” diye konuştu.
BEYAZ SAÇA DA UYGULANABİLİYOR
Saç ekimi ve PRP yönteminin saç kökü ile ilgili olduğunu ve beyaz saçlara da uygulandığını ifade eden Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, “PRP, pigmentlere etki etmiyor. Bu sebeple her renk saça hem saç ekimi hem de PRP yöntemi uygulanabilir. Hiçbir farkı yok. 18 yaşında da 65 yaşında da hastamız var. Yaş ile ilgili bir sınırlama yok. Önemli olan tek şey saçın köküdür” dedi.
PRP NEDİR?
Pıhtı hücrelerinden zengin kan demek olan PRP tedavisinde kişinin kendi kanından elde edilen, pıhtı hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plasma cildi yenilemekte kullanılıyor. PRP, işlemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımıyor. İyileşme süreci, içerik dolayısıyla çok kısa olurken, uygulama bölgesinde doku gelişimi başlıyor ve hasar görmüş zayıf saç folikülleri onarılıyor. Bu sayıda yeni güçlü saç kılları ürüyor.