Dünya 16 yıl arayla aynı kaderi paylaştılar!

16 yıl arayla aynı kaderi paylaştılar!

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nepal’de meydana gelen uçak kazasında, uçakta bulunan 72 kişiden 70’inin cesedine ulaşıldığı açıklanırken, olayla ilgili trajik bir ayrıntı da ortaya çıktı.

16 yıl arayla aynı kaderi paylaştılar

Nitekim, düşen uçağın yardımcı pilotu Anju Khatiwada’nın, 16 yıl önce eşi Dipak Pokhrel’i yine uçak kazasında kaybettiği, pilotluk kariyerine de bu nedenle adım atmaya karar verdiği bildirildi. Çiftin aile dostu Santosh Sharma, Khatiwada’nın hem eşinin hayalini yerine getirdiğini hem de kendi hayalinin peşinden gittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pokhrel’in yardımcı pilotluğunu yaptığı uçak, ülkenin batısındaki Jumla’ya gıda taşırken, Haziran 2006’da düştü ve içindeki 9 kişi de hayatını kaybetti. Eşi, olaydan 4 yıl sonra onun izinden gitti, ABD’de eğitim aldı ve pilot olduğunda da Yeti Havayolları’na katıldı. Anju, havayolu şirketindeki 6 kadın pilottan biriydi ve 6 bin 400 saate yakın uçmuştu.
Öte yandan uçağın kara kutusuna ulaşıldığı kaydediliyor. Uzmanlar, uçağın inişe geçtiği sırada neden düştüğünü kara kutu verileriyle anlamayı umuyor. Avrupa Birliği ülkeleri havacılık güvenliği gerekçesiyle Nepal’dan AB ülkelerine uçuşları 2013 yılında yasaklamıştı.