Dünya 51. Bölge'de 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu!

51. Bölge'de 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu!

03.07.2023 - 11:11 | Son Güncellenme:

Son yıllarda sıklıkla dünya dışı varlıkların özel olarak incelendiği alan olduğu dillendirilen ABD'deki 51. Bölge, gizemli olaylarla gündeme geliyor. Bu olaylardan biri de bölgenin yakınlarındaki gizli mağaraya giren Youtuber'la ilgili. Takipçilerinin uyarısına rağmen M şeklindeki mağaraya giren kâşifin başına gelenler günümüzde bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

51. Bölgede 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - ABD yönetiminde bulunan ve Las Vegas kentinin 153 kilometre kuzeyinde yer alan 51. Bölge, birçok kişi tarafından 'dünyanın en gizemli yeri' olarak adlandırılıyor. Bugüne kadar hakkında sayısız iddianın ortaya atıldığı 51. Bölge'de alınan üst düzey güvenlik önlemleri de yıllardır süregelen ve herkesten gizlenen çalışmaların detayını daha da meraklandırıyor. Dünyadan adeta bir sır gibi saklanan bu bölgeye neredeyse hiçbir kimse sokulmuyor, tesisin içinde tam olarak ne olduğuna dair hiçbir kimse sağlıklı bir bilgiye sahip değil. Son yıllarda özellikle dünya dışı varlıkların inceleme alanı olduğu iddiasıyla sık sık popüler kültürde kendine yer bulan 51. Bölge'de özel deneyler yapıldığına inanılıyor. Dışarıdan bakıldığında bir üs gibi görünen bu özel bölgenin yer altında daha da büyük bir gizeme sahip olduğu ve asıl üssün aslında yerin altında olduğu iddiası da birçok kişi tarafından sıklıkla dillendiriliyor. Bölgenin yakınlarına gidenlerin başlarına gelen garip ve ürpertici olaylar da 51. Bölge'yi daha da büyük bir fenomene dönüştürmüş durumda. 

Haberin Devamı

51. Bölgede 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu

İddialara göre 1947 senesinde ABD'nin New Mexico eyaletindeki Roswell kasabasına düştüğü iddia edilen UFO'dan elde edilen teknolojiler özel olarak 51. Bölge'de inceleme altına alındı ve geliştirildi. Elde edilen bu verilerle lazer güdümlü füze, kızılötesi ışın gibi teknolojilerin üretildiği de iddia edildi. 51. Bölge'nin UFO'lara ve uzaylı varlıklara ev sahipliği yaptığı yönündeki söylentiler henüz kanıtlanamamış olmasına karşın, ABD yönetiminin bu üste yıllardır gizli çalışmalar sürdürdüğü ve ortaya atılan spekülasyonların birçoğunun gerçek olduğu sıklıkla dile getiriliyor. Gözlerden uzak gizli yeraltı tünelleri, saklı düşman uçakları, çok gizli UFO dosyaları gibi iddia ve söylentiler bugüne kadar daima 51. Bölge ile ilişkilendirilse de hiçbir zaman resmi kaynaklarca doğrulanabilmiş değil.

Haberin Devamı

ABD hükümeti uzun yıllar boyunca üssün varlığını kabul etmemişti. Ancak takvimler 2013 yılını gösterdiğinde o ana kadar iddiaları sürekli reddeden yönetim tam 66 yıl aradan sonra bölgenin varlığını kabul etmişti. Tam 66 yıl sonra yaşanan bu olay tam 10 yıldır birçok kişide kafa karışıklığına sebep oluyor. Bugüne kadar 'Independence Day' filminden 'The X-Files' dizisine kadar sayısız bilim kurgu yapımına konu olan 51. Bölge son yıllarda sıklıkla 'Dünya'ya gelen uzaylıların özel olarak tutulduğu yer' olarak kabul edilse de ABD yönetimi bu iddiaları reddetmeye devam ediyor.

51. Bölgede 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu

'TÜM VÜCUDUM TİTREMEYE BAŞLADI'

Dünyanın en çok bilinen askeri üslerinden biri olmasına karşın yetkililer tarafından varlığı kabul edilmeyen 51. Bölge'de özellikle Soğuk Savaş yıllarında gizli operasyonların yürütüldüğüne inanıldı. Soğuk Savaş döneminden bugüne kadar komplo teorisyenlerinin ilgi odağına dönüşen 51. Bölge, etrafına yaklaşılması halinde vurulabileceklerine dair uyarı tabelaları yüzünden birçok kişinin özel ilgi alanlarından birine dönüştü. Bu isimlerden biri Youtuber olarak ABD'de tanınan 47 yaşındaki Kenny Veach'ti.

51. Bölge'nin yakınında gizli bir mağara keşfettiğini takipçileriyle paylaşan Kenny Veach'in başına gelenler, komplo teorisyenlerinin tutunduğu en büyük silahlardan birine dönüştü. Yaşadığı deneyimi 2014 yılında Youtube'da paylaşan ve üçüncü ziyareti sonrasında kayıplara karışan Veach'in yaşadıkları geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Kendisinden bir daha haber alınamayan Veach'in gizemli bir mağara bulduğu esnada yaptığı yorumlar şöyleydi:

"Nellis Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki yürüyüşlerimden birinde gizli bir mağara buldum. Mağaranın girişi adeta büyük harfle yazılmış 'm' harfi şeklindeydi. Karşılaştığım mağaralara mutlaka girerim, dolayısıyla buraya da girdim. Fakat bu özel ve gizemli mağaraya adımımı attığım andan itibaren bir anda tüm vücudum titremeye başladı. İlerlemeye devam ettikçe titremem daha da kötüleşti. Birdenbire çok korktum ve hemen mağaradan çıktım."

51. Bölgede 3 kez denedi, M şekilli mağarada toz oldu

'BURAYA GİRME, ÇIKAMAYACAKSIN!'

Youtuber Veach, büyük bir korku duyduğu bu gizemli mağara deneyiminden sonra apar topar evine döndü. Ancak içindeki merak duygusu ağır bastığı için 10 Kasım 2014'te bir kez daha bu mağarayı ziyaret etti. Daha önce iki kez bu mağarayı ziyaret eden ve duygularını takipçileriyle paylaşan Veach'in yaptığı bu üçüncü yolculuk aynı zamanda onun son hayat tecrübesi olacaktı. Üçüncü kez mağarayı ziyaret edeceğini internette duyurduğunda ise aldığı yorumlar adeta sonun habercisi gibiydi. Bir takipçisinin ona Youtube yorumlarında yazdığı "Hayır! Buraya geri dönme! O mağara girişini bulursan sakın girme, çıkamayacaksın" cümlesi her şeyin özeti gibiydi. Veach, tam da kendisini uyaran takipçisinin söylediği gibi üçüncü kez gittiği mağaradan bir daha asla sağ olarak çıkamadı. Kendisinden bir daha haber alınamayan Veach, kısa zamanda dönemin en çok konuşulan isimlerinden birine dönüştü.

Haberin Devamı

Veach'in kayıplara karışmasından sonra 51. Bölge'ye dair komplo teorileri giderek daha da alevlendi. Popüler bir Youtuber olan Veach'in ABD hükümeti tarafından özellikle ortadan kaldırıldığına ve yaşamına son verildiğine dair iddialar sıklıkla dile getirildi. Komplo teorisyenleri, Youtuber'ın girdiği gizli mağaranın 51. Bölge'ye olan yakınlığının asla tesadüfi olmadığını sıklıkla vurguladı.

'VİDEO KAMERASINI YANINA ALMADI ÇÜNKÜ...'

Veach'in kız arkadaşı olduğunu iddia eden Sheryon Pilgrim adındaki bir internet kullanıcısı, kayıplara karışan 47 yaşındaki Youtuber'ın aslında yıllarca depresyonla mücadele ettiğini belirterek üçüncü mağara ziyareti esnasında hiçbir paylaşımda bulunmamasının altında farklı bir sebep yattığını söyledi. Youtuber'ın yaşamına son vermek için son kez bu mağaraya ziyaret etmeye karar verdiğini iddia eden bu kullanıcı, "Tek başına yaptığı yürüyüşte video kamerasını yanına almadı. Kamerası evinde kaldı. Aslında üçüncü ziyaretinde en baştan beri zaten hiçbir şeyi görüntülemeye niyeti yoktu" dedi.

Haberin Devamı

Youtuber'ın kız arkadaşı olduğunu iddia eden Pilgrim, Veach'in kendi canına kıymış olabileceğini söylese de tam 10 yıldır bu iddia da doğruluk kazanmadı. Cep telefonu terk edilmiş bir maden kuyusunun girişine yakın bir yerde bulunan Veach'in şu anda nerede olduğu konusunda hâlâ hiçbir kimsenin bilgisi yok.