Dünya Ölüm anında ne yaşadılar? Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı!

Ölüm anında ne yaşadılar? Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı!

03.07.2023 - 10:45 | Son Güncellenme:

Titanik enkazını görmek için okyanusun dibine dalan Titan ekibinin son anlarında ne yaptıkları ortaya çıktı. Söz konusu gelişmeyi içeride ölen kişilerden birinin eşi ABD basınına anlattı.

Ölüm anında ne yaşadılar Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı

18 Haziran tarihinde içerisinde milyarder iş insanı Hamish Harding, Pakistan'ın en zengin insanlarından Şehzade Davut ve oğlu, Fransız eski denizci PH Nargeolet ve şirketin yöneticisi Stockton Rush'ı taşıyan Titan denizaltısı kayboldu. Kısa süre sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları ise güçlükle devam etti.

Haberin Devamı

Okyanusun derinliği ve tuzlu suyun sinyalleri iletirken sorun çıkarması nedeniyle umutlar tükeniyordu. İçerideki havanın da bitmek üzere olması çalışanları daha da stres yaptırıyordu.

PARÇALARI TESPİT EDİLDİ

Tam umutlar kesilmek üzereyken ise Kanada'ya ait bir uçak Titan'dan geldiği düşünülen bir sinyal yakaladı. Bunun üzerine Fransa'dan getirilen Victor 6000 isimli arama kurtarma robotu suya indirildi. Yapılan çalışmalarda ise Titan'ın batmadığı basınç nedeniyle patladığı bildirildi. Yani havasızlıktan ölmeyen ekip basınç nedeniyle hiçbir şey anlamadan hayatını kaybetti. İngiliz basınına yansıyan haberlerde ise Titan için karbon fiber bir kaplama kullanıldığı yazıldı.

Karbon fiberin basınç için oldukça dayanıklı olduğu biliniyor ancak asıl sorun bu maddenin basınca maruz kaldıkça zayıflaması. Yani Titan'ın gerekli bakımları yapılmadığı için patladığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Enkazın bulunmasıyla birlikte çalışmalar noktalanmadı. Birkaç gün sonra Titan'ın enkaz parçaları sudan çıkartıldı. Yolculara dair net bir iz bulunmadı ancak yapılan incelemelerde kalan parçalarda insan kalıntıları tespit edildi.

Ölüm anında ne yaşadılar Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Pazar günü açıklamalarda bulunan Şehzade Davut'un eşi, kocasıyla son anlarında yaptığı konuşmayı paylaştı. Oğlunun yerine aslında kendisinin gideceğini belirten genç kadın, İnişe hazırlananlara, derinlerde havanın soğuyabileceği için kalın çoraplar, bere giymeleri gerektiğini belirtti. Şirketten yapılan ayrı bir açıklamada ise dalıştan önceki gün sabah kahve içmeden 'düşük kalıntılı bir diyet' yapmaları söylendi.

Enerji tasarrufu sağlanması için 4 saat sürmesi beklenen yolculuk sırasında denizaltının ışıkları kapalı olacaktı. Yolcular bu sayede biyolüminesan (ışık saçan) deniz canlılarını izleyebilecek ve daha önceden belirledikleri şarkıları dinleyeceklerdi.

Ölüm anında ne yaşadılar Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı

'ÇOCUK GİBİYDİ'

Kaptan Rush, yolculara en sevdikleri müzikleri telefonlarına yükleyebileceklerini belirtti. Ayrıca, deniz yatağına indiklerinde pil gücünden tasarruf etmek için farlar kapatıldığı için inişin zifiri karanlıkta olacağı konusunda onları uyardı.

Christina isimli kadın, kocasının inişten önce çok heyecanlı olduğunu hatırlatarak 'Yürümeye başlayan bir çocuk gibiydi' dedi. 2012'de Singapur'da Titanik'in enkazını gördüğünü ve kocasının ona hayran kaldığını belirten kadın, Oceangate firmasını uzun yıllardır araştırdıklarını aktardı.

Haberin Devamı

Titan'ın suya indirildiği anlarda her şeyin normal olduğunu belirten Christina iletişim koptuğu sırada ise yetkililerin kendisine sakin olması gerektiğini bunun sık sık yaşandığını belirttiğini söyledi. Kısa bir süre sonra ise olayın ciddiyetinin farkına varıldığını belirten Christina, 'Hayatımın en acılı günlerini yaşıyorum' dedi.

Ölüm anında ne yaşadılar Kalın çorap, bere ve müzik: Bu çok havalı