Dünya 99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

15.08.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Hawaii'de devam eden orman yangınlarında ölü sayısı hızla artmaya devam ediyor. Yetkililer arama çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde her 24 saatte 10-20 arası ceset bulunacağını tahmin ediyor. Bölge dehşeti yaşarken tatilde olan Biden için ise yetkililerden yoğun eleştiri var.

99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

1 hafta önce patlak veren Hawaii'nin Maui adasında patlak veren orman yangıları bütün şiddetiyle devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinin devam ettiği belirtilirken, kadavra köpeklerinin de arama çalışmalarına katılmasıyla can kaybı sayısının yükseleceği söylendi. Yetkililer tarafından açıklanan son ölü sayısı ise şimdilik 99, 1300 kişiden ise haber alınamıyor.

Haberin Devamı

'HER GÜN 20 CESET BULUNACAK'

Afet bölgesi ilan edilen eyaletle ilgili BBC'ye konuşan yetkililer yangının şiddetinin azalmasıyla birlikte ceset sayısında patlama olabileceğini söyledi. Vali Josh Green kurtarma ekiplerinin yanmış ev ve arabaları aramaya başladıklarını bildirdi ve günde 10 ila 20 arası ceset bulunacağını kaydetti.

99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

DNA ÖRNEĞİ ÇAĞRISI

Maui Polis Şefi Jeff Pelletier ise arama çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada 20 kadavra köpeğinin daha çalışmalara katıldığını aktardı ve 'En az 10 kilometre karelik bir alanımız var ve burası sevdiklerimizle dolu' dedi. Pazartesi günü, Fema Yöneticisi Deanne Criswell, durumu "son derece tehlikeli" olarak nitelendirerek, arama ve kurtarma görevinin ne kadar süreceği konusunda kesin bir tahminde bulunmayı reddetti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta bölgede iletişim hatlarının da kesilmesiyle kayıp sayısı aslında 2000 civarındaydı ancak birbirleriyle görüşen kişiler sonrası bu sayı 1300'e düştü. Yetkililer kayıplar ve tanınmayacak cesetlerin tespiti için aileleri DNA örneği vermeye çağırdı.

BIDEN'A ELEŞTİRİ YAĞMURU

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden bir süredir devam ettirdiği tatilini felakete rağmen bozmadı. Plajdan servis edilen fotoğraflarında eşiyle güneşlenen Biden eleştiri oklarının hedefi oldu. Yanı sıra Biden dün düzenlediği basın toplantısında yangınlarla ilgili sorulan soruya 'Yanıt yok' dedi.

Biden'ın bu yanıtı eleştiren Cumhuriyetçilerden Wesley Hunt 'Hawaii ABD'nin bir parçası değil miydi? Nasıl olur da Başkan'ın söyleyecek bir şeyi olmaz. Milyonlarca Amerikalının karşı karşıya olduğu mücadeleden daha fazla zamanını güneş kremi sürmek için harcayan bir kumdan lider tarafından yönetilen, düşüşte olan bir Milletiz.' ifadelerini kullandı.

99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

UKRAYNA DETAYI

Kongre üyesi Bob Good, Biden'ın sahilde güneşlendiği anlara ait bir fotoğrafı paylaşarak 'Hawaii'deki Amerikalılar sevdiklerini ve evlerini kaybederken, Joe Biden sahilde tatil yapıyor' değerlendirmesinde bulundu. Temsilciler Meclisi Üyesi Marjorie Taylor Greene isimli politikacı ise ABD'nin Ukrayna politikalarını eleştirerek 'Joe Biden: Ukrayna'ya daha fazla milyarlar gönderin! Maui için yorum yok' sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

99 ölü sayısız kayıp, Biden tatilini bozmadı: Krem süren kumdan lider

Yazarlar