Dünya AB ile İngiltere anlaştı

AB ile İngiltere anlaştı

08.12.2017 - 11:45 | Son Güncellenme:

Tıkanan Brexit müzakerelerinde taraflar bu sabah ilk bölümün tamamlandığını duyurdu.

AB ile İngiltere anlaştı

Avrupa Birliği ile İngiltere'nin tam üyelikten çıkışıyla ilgili müzakerelerde ortaya çıkan pürüzlerin giderilmesi konusunda yeterli ilerleme sağlandı.

Haberin Devamı

AB Komisyonu Başkanı Jean Claud Juncker ile İngiltere Başbakanı Thereza May arasında Brüksel'de bu sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleşti.

Bu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Juncker, "Üyelikten çıkış müzakerelerinde gerekli ilerlemeyi sağladık'' dedi.

İngiltere Başbakanı Thereza May de bu zorlu geçen müzakerelerin ilk bölümünde tarafların karşılıklı uzlaşma gayretiyle ilerleme sağlandığını ifade etti.

AB liderler zirvesinde, müzakerelerin ikinci aşamasına geçilmesi için onay verilecek.

Bu yılın haziran ayında başlayan müzakerelerde, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne ödemesi gereken para, vatandaşlık hakları ve İrlanda sınırı konuları öne çıkmıştı.

Müzakereler için AB Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve İngiltere'nin Brexit Bakanı David Davis başkanlığındaki teknik ekipler görevlendirilmişti.

Haberin Devamı

İngiltere, geçen yıl haziran ayında yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almış, 29 Mart'ta da Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı.

Kaynak: Euronews