Dünya ABD tarihinin en büyük soygunu! Her şey 27 dakikada oldu

ABD tarihinin en büyük soygunu! Her şey 27 dakikada oldu

17.07.2023 - 12:39 | Son Güncellenme:

ABD tarihinin tek seferde yapılan en büyük hırsızlığı olarak kayıtlara geçen olayla ilgili yeni görüntüler yayınlandı.

ABD tarihinin en büyük soygunu Her şey 27 dakikada oldu

Amerika Birleşik Devletler tarihinin en büyük mücevher hırsızlığı olarak kayıtlara geçen olay dünya basınında ses getirdi. Üzerinden tam bir sene geçen olayla ilgili California polisi o anların görüntülerini yayınladı.

Haberin Devamı

'BİRİ BENİ GÖZETLİYOR'

Görüntülerde tır şoförünün 'Bir kişi beni gözetliyor, çok garip size ihtiyacımız var' diyerek polise ifade verdiği kayıtlara geçti. Bu sözlerden dakikalar sonra ise hırsızlar değerleri 10 ile 100 milyon dolar arasında değişen mücevherleri taşıyan kamyonu ele geçirdi. Olay sonrası 14 kuyumcu birbirine girerken yetkililer soygunun ABD tarihinde yaşanan en büyük hırsızlık olayı olarak kayıtlara geçirdi. Söz konusu soygun tam 27 dakika sürdü.

ABD tarihinin en büyük soygunu Her şey 27 dakikada oldu

'GERİ ÖDEYECEĞİZ'

Uluslararası Mücevher ve Mücevher Fuarı’nın direktörü Brandy Swanson, kamyondan 25 ila 30 çanta çalındığını ve soygunun ardından büyük kayıplar yaşadıklarını ifade etti. Brink, yaptığı açıklamada çalışan takıların değerinin söylenenden daha az olduğunu öne sürdü ve şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Aldığımız bilgilere ürünlerin toplam değeri 10 milyon doların altında. Kolluk kuvvetleriyle çalışıyoruz ve sözleşmemizin şartlarına uygun olarak müşterilerimize çalınan varlıklarının değerini tam olarak geri ödeyeceğiz'

ABD tarihinin en büyük soygunu Her şey 27 dakikada oldu

HALA YAKALANMADILAR

Öte yandan soygun sonrası hırsızlardan birçoğu hala yakalanamadı. Olayla ilgili soruşturma ise federal kapsamda devam ediyor. FBI ekipleri ABD genelinde milyon dolarlık vurgun yapan soyguncuları arıyor.