Dünya ABD’nin doğusunu vuran şiddetli fırtınalar can aldı

ABD’nin doğusunu vuran şiddetli fırtınalar can aldı

08.08.2023 - 10:17 | Son Güncellenme:

ABD’nin doğu şehirleri dün şiddetli fırtınalarla sarsıldı. Fırtınalarda en az iki kişi öldü.

ABD’nin doğusunu vuran şiddetli fırtınalar can aldı

Yüz binlerce kişi fırtınaların sonucunda elektriksiz kalırken, binlerce uçuş iptal edildi veya ertelendi. Alabama eyaletinden New York’a uzanan ABD’nin doğu kıyısı boyunca milyonlarca insan, yağmur, kuvvetli rüzgar, dolu ve kasırga gibi hava durumları nedeniyle uyarıldı.
Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) saatte 130 kilometreye varan şiddetli fırtınalar nedeniyle "orta düzeyde bir risk" öngörmüştü. Baltimore ve Washington'daki NWS, günün erken saatlerinde sosyal medyada "Hava durumundan haberdar olun ve uyarıları birden fazla kanaldan alabildiğinizden emin olun" dedi.

Haberin Devamı

Şiddetli hava tehlikesi akşam geç saatlere doğru yatıştı. Ancak bazı bölgelerde yağmur devam etti, şehirler sel tehdidiyle karşı karşıya kaldı. NWS, Virginia'da çapı 11,5 santimetre uzunluğunda bir dolu görüldüğünü söyledi.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

 Alabama'da ABC’nin haberine göre, 28 yaşında bir adam bir sanayi bölgesinin otoparkında yıldırım çarpması sonucu öldü.
CBS’te yer alan bir habere göre, South Carolina'da 15 yaşındaki bir çocuk, büyükanne ve büyükbabasının evinin önünde düşen bir ağacın çarpmasıyla öldü.

Poweroutage.us websitesine göre, dün geç saatlerde ABD’nin Doğu Kıyısı boyunca 700 binden fazla kullanıcı elektriksiz kaldı.
FlightAware websitesi, dün bin 700'den fazla ABD uçuşunun iptal edildiğini ve 8 binden fazla uçuşun ertelendiğini söyledi. Washington'da federal kurumlar, hava durumu nedeniyle çalışanları erken saat 15:00'te evlerine gönderdi.

Haberin Devamı

Fırtınalar, Texas, Louisiana ve Florida gibi eyaletlerde, ABD’nin büyük bir kısmının aşırı sıcaklık uyarıları aldığı bir döneme geldi. Sıcaklıkların Salı bugün 42 santigrat dereceye çıkacağı tahmin ediliyor. Bilim adamları, iklim değişikliğinin dünyadaki aşırı hava olaylarının yoğunluğunu ve sıklığını arttırdığını söylüyor.

Yazarlar