Dünya Akdeniz'e sürüklenen cesetler karaya vurdu! Libya'dan korkunç görüntüler geliyor

Akdeniz'e sürüklenen cesetler karaya vurdu! Libya'dan korkunç görüntüler geliyor

13.09.2023 - 16:46 | Son Güncellenme:

Libya'da binlerce kişinin ölümüne sebep olan Daniel Fırtınası'nda birçok kişinin cansız bedeni sel sularıyla Akdeniz'e doğru sürüklendi. Fırtınanın etkisini nispeten azalması sonrası dalgaların etkisiyle cesetler karaya vurdu.

Akdenize sürüklenen cesetler karaya vurdu Libyadan korkunç görüntüler geliyor

Yaz aylarında orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan, Eylül ayının hemen başında Daniel Fırtınası ile karşı karşıya kaldı. Türkiye sınırına yakın bir yerde patlak veren fırtına sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yunanistan'ı adeta perişan eden fırtına daha sonra rotasını Akdeniz'e kırdı. Burada ilk başta Türkiye'ye doğru ilerleyen bulutlar daha sonra yönünü Libya'ya kırdı.

Haberin Devamı

'CESET TORBASI BİLE GÖNDERECEĞİZ'

Kısa sürede Libya'nın kıyı bölgelerinde etkisini sürdüren Daniel Fırtınası'nda ölü sayısı 5000'i geçti. Türkiye ABD, Almanya, İran, İtalya, Katar'ın yardım gönderdiği Libya'ya daha sonra Almanya, Finlandiya ve Romanya'da katıldı. Norveç Mülteci Konseyi'nin Libya'daki müdahale ekibinin bir parçası olan Ahmed Bayram ise 'Şimdilik en önemli ihtiyaçlar yiyecek, su, hijyen olanakları, bebekler için süt, bir gecede sahip oldukları her şeyi kaybeden insanlar için ilaç' dedi ve ekledi:

'Ceset torbaları bile göndereceğiz. Sıfırdan başlamak zorundayız çünkü durum çok vahim ve bu insanların üzerlerinde hiçbir şey yok'

CANSIZ BEDENLER KARAYA VURDU

Pazar günü fırtınanın etkisiyle barajların patlamasının ardından tsunami benzeri bir akıntı altında kalan Derne'de bin 500 kişinin cesedine ulaştığını belirtiliyor. Bulunun cesetler torbalara ve battaniyelere sarılarak toplu halde gömüldü. Su mühendisliği uzmanları BBC'ye, ilk olarak Derne'den yaklaşık 12 km uzaklıktaki bir barajın çöktüğünü ve suyunun bir vadiye doğru aktığını bunun ardından şehre daha yakın olan ikinci bir barajın da aşıldığını anlattı.

Haberin Devamı

Çok sayıda kayıpla birlikte ölü sayısının artması bekleniyor. Derne gönüllüsü Muhammed Kamati, kurtarma ekiplerinin hala kurbanları aradığını söyledi. Amatör kameralara yansıyan görüntülerde akıntıya katılan ve Akdeniz'e doğru sürüklenen cesetlerin bazılarının karaya vurduğu görüldü.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

İKİ BARAJ BİRDEN YIKILDI

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildiriliyor. Ülkenin doğusundaki yönetiminden bakan Hisham Chkiouat, baraj bakımının bir süredir düzgün şekilde yapılmadığını kaydetti. Şu ana kadar cesedi bulunabilenlerin birkaç yüz civarında olduğu ifade ediliyor. Daniel fırtınası Doğu Akdeniz’deki Bingazi, El Merj ve Susa kentlerinde de etkili oldu. Yetkililer bu alanı afet bölgesi ilan etti.

SIRADAKİ DURAĞI MISIR

Uluslararası haber ajanslarına konuşan yerel bir yetkili, "Cesetler her yerde yatıyor" derken, Bingazi merkezli uluslararası tanınırlığı olmayan hükümetin havacılık bakanı Hişam Şekivat, Derne'yi tsunaminin vurduğu bir şehre benzetti, "Gördüklerim nedeniyle şoke oldum. Bir tsunami gibiydi" ifadesini kullandı. Daniel Fırtınası'nın Mısır’a doğru ilerlediği kaydediliyor. Mısırlı yetkililer, özellikle ülkenin batısı için uyarı üstüne uyarı veriyor.

 

Yazarlar