Dünya Aşağılık 10'lu: İşte Buça kasapları!

Aşağılık 10'lu: İşte Buça kasapları!

29.04.2022 - 11:51 | Son Güncellenme:

Ukraynalı yetkililer, Buça'da katliam yapan Rus askerlerinin kimliklerini bir bir belirliyor. Aralarında profesyonel bir dansçının ve doğum gününü katliam yaparak kutlayan bir adamın da bulunduğu 10 Rus askerinin "Buça Kasapları" olduğunu belirledi.

Aşağılık 10lu: İşte Buça kasapları

Kiev tarafından "savaş suçluları" olarak tanımlanan grubun 64. Motorlu Tüfek Tugayından olduklarına inanılıyor. Söz konusu vahşet gerçekleştirilirken Buça'da konuşlandırıldılar. 'Aşağılık Onlu' olarak adlandırılan ekibin yüzleri ve isimleri Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandı. Tespit edilen 10 asker arasında savaştan önce itfaiyeci olan Başçavuş Viacheslav Lavrentiev, dövüş sanatları ustası Er Grigoriy Naryshkin ve profesyonel dansçı Onbaşı Semen Maltsev yer alıyor.

Haberin Devamı

KATLİAM YAPTIKTAN SONRA FACEBOOK'TA PAYLAŞTILAR

64. Tugayın Ukrayna'da konuşlandığı yerin ayrıntılarını paylaştığı söylenen 24 yaşındaki Er Vasiliy Kniazev de dahil olmak üzere, grubun bir kısmının savaşın patlak vermesinden bu yana Facebook'ta paylaşım yapmaya devam ettiği aktarıldı.

DOĞUM GÜNÜNÜ SİVİLLERİ ÖLDÜREREK KUTLADI

24 yaşındaki Er Sergey Peskariov, Ukrayna ile savaş çıkabileceğini düşünerek Kasım ayında süpermarketteki işinden ayrıldı. Evli Onbaşı Mikhail Kashin'in ise, doğum gününü Buça'daki sivilleri katlederek kutladığı söyleniyor.

Aşağılık 10lu: İşte Buça kasapları

İŞKENCE YAPTI, ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Tüm bunlar olurken Buça'da sivilleri bizzat kaçırdığı ve acımadan işkence yaptığı söylenen Çavuş Nikita Akimov, küçük çocuklarının fotoğraflarını Facebook'ta paylaşmaya devam etti.

Haberin Devamı

VAHŞİ CİNAYETLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "64. Tugay'dan on Rus kasabın kimliği belirlendi" ifadelerini kullandı ve bu isimler Buça katliamından sorumlu şüpheliler olarak adlandırıldı. Açıklamada ayrıca, "Bu birlik işledikleri vahşi cinayetlerden dolayı ödüllendirildi ve hepsi savaş alanına geri döndü. Ancak savaş suçluları için adalet kaçınılmazdır." ifadeleri kullanıldı.

KOMUTANLARI TERFİ ETTİ

Sadece 10 gün önce Vladimir Putin, Buça katliamından sorumlu tutulan grubu onurlandırmayı seçti ve 64. Tugayı "kahramanlıkları ve cesaretleri" için ödüllendirdi. Ve "Buça kasaplarının" komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov ise geçen hafta Albay rütbesine terfi etti. Omurbekov'un komuta ettiği birliklerin yüzlerce Ukraynalı sivili katlettiği ve işkence yaptığı iddia ediliyor.

Aşağılık 10lu: İşte Buça kasapları

Askerlerin kimlikleri, Ukrayna Başsavcılığının ve Slidstvo haber ajansının ortak soruşturması sonrasında bulundu.

BUÇA KASAPLARI KİM?


Çavuş Viacheslav Lavrentiev: 29 yaşındaki adam, savaştan önce Rusya'nın doğusundaki Transbaikal'de itfaiyeciydi. Facebook'ta yayınlandığı bir gönderide, "Bir hayat yaşa, binlerce hayat kurtar" diye yazmıştı.

Er Grigoriy Naryshkin: Ukrayna Başsavcısı tarafından savaş suçları işlemekle suçlanan 30 yaşındaki adam, aslında bir sporcu ve dövüş sanatları ustası.

Haberin Devamı

Er Vasiliy Kniazev: Rusya'nın batısındaki Yoshkar-Ola'da yoksulluk içinde büyüyen 24 yaşındaki Kniazev, okulu bitirdikten sonra doğruca orduya katıldı. Ukrayna işgalinden sonra 64. Tugay'ın konuşlandığı yerin fotoğrafları Facebook'ta yayınlandı.

Onbaşı Semen Maltsev: 26 yaşındaki Maltsev, savaştan önce profesyonel bir dansçıydı. Şubat ayında Ukrayna'daki işgale katılmak için dans şirketinden ayrıldı.

Er Sergey Peskariov: 24 yaşındaki Peskariov, Ukrayna ile savaş çıkması beklentisiyle, geçen yıl kasım ayında süpermarketteki işinden ayrıldı.

Er Albert Radnaev: 24 yaşındaki Albert, okuldan sonra hemen orduya katıldı. Babasının da Rus Ordusu'nda olduğu bildiriliyor.

Onbaşı Mihail Kashin: 24 yaşındaki adam evli. Onu bekleyen bir karısı ve birkaç kız kardeşi var. Rusya'nın Votinsk kentinden olan Kashin'in, Buça'da doğum gününde savaş suçu işlediği iddia ediliyor.

Onbaşı Andrey Biziaev: 33 yaşında, 10 yıldan fazla bir süredir Rus Ordusunda görev yapıyor. Aslen Rusya'nın doğusundaki Habarovsk'tan.

Haberin Devamı

Onbaşı Dmitriy Sergienko: 27 yaşındaki Sergienko, Rusya'nın güneybatısındaki Voronezh'den. Evli ve bir kız çocuk babası.

Çavuş Nikita Akimov: 25 yaşındaki Nikita, Rusya'nın uzak doğusundaki Komsomolsk'tan. Buça'daki masum sivilleri kaçırmak ve işkence yapmakla suçlandı. Evli ve çocuklu. Rus işgali boyunca Facebook'ta paylaşım yapmayı sürdürdü.