Dünya 'Başarabilecek miyiz' diye yola çıkıp milyoner oldular! Hayatları bir günde değişti

'Başarabilecek miyiz' diye yola çıkıp milyoner oldular! Hayatları bir günde değişti

27.03.2022 - 06:48 | Son Güncellenme:

'Hayalimdeki Ev (Fixer Upper)' yıldızları Chip ve Joanna Gaines, birlikte çalışmaya başladıkları ilk yıllarda başarılı olabileceklerinden emin değillerdi. Bir gün hayatları tamamen değişti ve şimdi dünyaca ünlü bir çift haline geldiler.

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr- Chip ve Joanna Gaines, ev tasarımı ve renovasyon dünyasında çok ünlü iki isim. Yabancı bir televizyon kanalı yapımlarından olan 'Hayalimdeki Ev'in (Fixer Upper) başarısı sayesinde, Gaines çifti geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Teksas'ta bulunan inanılmaz Magnolia imparatorluğunu kurdu. Ancak çift her zaman böyle bir finansal başarıya sahip değildi. Elbette onlar da çok zorlu süreçlerden geçtiler.

Haberin Devamı

Başarabilecek miyiz diye yola çıkıp milyoner oldular Hayatları bir günde değişti

'BAŞARABİLECEK MİYİZ?'

2003 yılında evlenen Chip ve Joanna Gaines çifti evleri dönüştürmeye ilk olarak kendi evlerinden başladı. O yıllarda Joanna sürekli rüyasında bir iş kurması gerektiğini görüyordu ve bir gün rüyalarını gerçekleştirmeye karar verdi. Çift birbirlerine sürekli, "Başarabilecek miyiz?" sorusunu sorarken işler yolunda gitti ve Joanna Gaines, Magnolia Market'i kurdu.

2008 KRİZİ ONLARI DA ETKİLEDİ

Evlendikten sonra birlikte iş kuran çiftin hayatları çok yolundaydı. Joanna perakende mağazasını tasarlamaya ve işletmeye odaklanırken, dünyayı etkileyen 2008 mali krizi Chip ve Joanna'yı da etkiledi. 2008 krizi konut piyasasını tamamen çökertince, işi eskimiş evleri onarmak olan Gaines çifti de bu durumdan darbe aldı.

Haberin Devamı

Chip ve Joanna ekonomik krizden sonra pes etmeden başarılı olmak için uğraştı. Tüm bu uğraşlar devam ederken, 2000'li yıllarda kurdukları Magnolia Market'i Magnolia Homes'un iş merkezi haline getirdiler. Evliliklerinin 10'uncu yılına geldiklerinde de dört çocuklu bir aile oldular.

Başarabilecek miyiz diye yola çıkıp milyoner oldular Hayatları bir günde değişti

HER ŞEY 2013 YILINDA BAŞLADI

Herkesin hayatında olduğu gibi Chip ve Joanna'nın hayatında da büyük bir dönüm noktası oldu. Bir gün ne yaşayacaklarından habersiz Gaines çiftinin eski bölümleri bugün bile hâlâ ilgiyle izlenen 'Hayalimdeki Ev' (Fixer Upper) programı televizyonda yayınladı. Programı izleyenler Gaines çiftine resmen âşık oldular. Yayınlanan ilk bölümle rekor kıran Gaines çiftinin hayatı işte o gün değişti.

'Hayalimdeki Ev' ilk yayınlandığı andan beri bir hit haline geldi ve her bölümde yaklaşık 2 milyon izleyici ekran başına kilitledi. Şovun başarısı Chip ve Joanna'yı bir gecede yıldız yaptı ve belirtilene göre bölüm başına on binlerce dolar kazandılar. Çift ayrıca kendi mobilya, boya renkleri ve duvar kağıtlarını da piyasaya sürdü. 'The Magnolia House' pansiyonunu açtılar, 'The Magnolia Journal' dergisini yayınladılar ve 'The Magnolia Story' adlı bir kitap yazdılar.

Başarabilecek miyiz diye yola çıkıp milyoner oldular Hayatları bir günde değişti

Joanna Gaines eşi Chip Gaines'le ilgili verdiği bir röportajda, “Öğrendiğimiz bir şey varsa o da birlikte ne kadar çok zaman geçirirsek, ilişkimizin o kadar iyi olduğuydu. Birbirimize enerji veriyoruz ve eminim birlikteyken ayrı çalıştığımızdan çok daha iyiyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Hayalimdeki Ev' 2017 yılında sona erdi. Hayranları bu duruma oldukça üzülse de çift, o yıl 5'inci çocukları doğduğu için artık planlarını kendi markaları olan Magnolia üzerinden yürütmeye karar verdi. Artık 7 kişilik tam bir aile olduklarında ve TV şovu için sözleşmeleri bittiğinde bir restoran açma ve 'Silos Baking Company' ile 'Magnolia Press Coffee Company'yi genişletme fırsatını yakaladılar.

Tüm bu gelişen işletmelerle birlikte Chip ve Joanna, 2019'da Magnolia Network'ün duyurulmasıyla imparatorluklarını tamamladılar. 'Hayalimdeki Ev' programı 2017 yılında bitmiş olsa da Türkiye'de de programın eski bölümleri hâlâ yayınlanıyor. Artık televizyonda program yapmayan Gaines ailesi, 'Hayalimdeki Ev'e de yeni bir boyut kazandırdı. 'Hayalimdek Ev: Eve Hoş Geldiniz Bölümleri' artık Magnolia Network'te ve birçok dijital platformda yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Hayalimdek Ev (Fixer Upper) , Chip ve Joanna Gaines'i ev tasarımı ve yenileme dünyasında yıldız yaptı. Birlikte beş sezon yürüttükleri program sırasında Teksas'ta çok sayıda evi yeniden canlandırdılar ve çiftlik evi şıklığını popüler hale getirdiler. Samimiyetleri ve zevkleriyle izleyenleri kendilerine hayran bırakan Gaines çifti, artık başardıklarından emin bir şekilde yollarına devam ediyor.

Başarabilecek miyiz diye yola çıkıp milyoner oldular Hayatları bir günde değişti

'RÜYA GİBİ EVLER' FİNAL YAPTI!

Öte yandan evlilikleri sonlandırdıktan sonra da birlikte çalışmaya devam eden Tarek El Moussa ve Christina Haack, dünyaca ünlü TV programı 'Rüya Gibi Evler'i (Flip or Flop) bir neden sunmadan bitirdi. Programın her bölümünü ilgiyle takip eden izleyiciler, 10 yıllık serüvende yolun sonuna nasıl gelindi sorusuna cevap arıyor.

İkilinin 10 yıldır birlikte yaptıkları televizyon serisi son bulurken, 3 sezondur Christina Haack'in tek başına yürüttüğü 'Rüya Gibi Evler Sahilde (Christina on the Coast) ile bir yandan devam edecek.