Dünya Beynindeki tümör cinsel gücünü artırdı! Görme ve koku alma duyusunu kaybetti

Beynindeki tümör cinsel gücünü artırdı! Görme ve koku alma duyusunu kaybetti

04.07.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

İngiltere'de son 9 yılda 2 kez kansere yakalanan adamın ifadeleri dünyada ses getirdi. O dönem yaşadıklarını anlatan İngiliz, yaşadığı zorlu süreçler sonrası karakterinin değiştiğini bildirdi.

Beynindeki tümör cinsel gücünü artırdı Görme ve koku alma duyusunu kaybetti

İngiltere'ye bağlı Wight Adası'nda yaşayan 38 yaşındaki Shaun Turner görme bozukluğu ve koku duygusunu kaybettiği için doktora gitti. Doktorlar Turner'ın gözünde herhangi bir problem olmadığını belirledi. Turner'ın görememesinin sebebi gözüne gelen sinirlerin beyne ulaşırken yaşadığı sorundu.

Haberin Devamı

ONLARCA DİKİŞ ATILDI

Bu Turner için kötü haberin başlangıcı oldu. Doktorlar genç adama beyin tümörü teşhisi koydu. Apar topar ameliyata alınan Turner'ın kafatası yarıldı ve kanser kitlesi içinden çıkartıldı. Tedavi sonunca Turner'ın kafasına 62 zımbayla dikiş atıldı.

6 yıl sonra iki çocuk babası daha sonra, kalan kanserin 'çok küçük izlerini' ortadan kaldırmak için Aralık 2020'de radyoterapiye girdi. Kendinde yaşadığı değişiklikleri yıllar sonra basınla paylaşan Turner 'Çok soğukkanlı, enerjik ve neşeli biriydim' dedi ve ekledi:

'Tümör beni daha agresif ve cinsel gücü yüksek birine dönüştürdü. Kendimi tanıyamıyordum. Olumlu düşünüyordum ancak içten içe korkuyordum'

Beynindeki tümör cinsel gücünü artırdı Görme ve koku alma duyusunu kaybetti

KANSER AİLESİNDE GENETİK

Turner'ın erkek kardeşi Daniel, 'Hastalığın ailemizi iki kez vurması şok ediciydi ve doktorlara hastalığı çocuklarımıza geçirme olasılığını sorduk, ancak bunun tamamen şanssızlık olduğunu söylediler' dedi. Turner ise bu durumun genetik olduğunu hatırlattı. Annesinin de kanserden öldüğünü belirten Turner kendi çocuklarının sağlığından endişeli olduğunu bildirdi. belirten Turner kendi çocuklarının sağlığından endişeli olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Brain Tumor Research'te araştırma, politika ve yenilik direktörü Dr. Karen Noble konuyla ilgili şunları söyledi: "Daniel'in ailesinde bunun olduğunu duyduğumuz için üzgünüz'

Beynindeki tümör cinsel gücünü artırdı Görme ve koku alma duyusunu kaybetti

BAĞIŞ KAMPANYASINA KATILDI

Öte yandan Turner geçtiğimiz günlerde küçük bir ekiple farkındalık çalışması için bisiklet turuna katıldı. Toplamda 10 bin sterlinden fazla bağış toplanan etkinlik İngiliz medyasında ses getirdi.