Dünya Biden ile Trump artık resmen aday

Biden ile Trump artık resmen aday

14.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Başkan Joe Biden ile eski başkan Donald Trump, partilerinin bazı eyaletlerde yapılan ön seçimlerini kazanarak gerekli delege sayısına ulaştı.

Biden ile Trump artık resmen aday

Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için 1968 delegeye sahip olmak gerekirken, Biden, Georgia, Mississippi, Washington eyaletlerinin yanı sıra Kuzey Mariana Adaları’nda yapılan ön seçimlerle gerekli delege sayısını aştı ve Kasım’daki seçimde resmen partisinin başkan adayı oldu. Bundan birkaç saat sonra da, Trump’ın Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olduğu kesinleşti. Georgia da dahil Hawai, Mississippi ve Washington eyaletlerinde yapılan ön seçimlerle Trump. başkan adaylığı için gerekli 1215 delege sayısını aştı.

Haberin Devamı

Biden yaptığı açıklamada, “Seçmenlerin artık bu ülkenin geleceği için bir seçim yapması seçeneği var. Demokrasimizi koruyacak mıyız ya da başkalarının onu alaşağı etmesine izin mi vereceğiz? Özgürlüklerimizi yeniden canlandıracak mıyız ya da aşırıcıların onları ortadan kaldırmasına müsaade mi edeceğiz?” ifadelerini kullandı. Trump ise sosyal medyada yayınladığı video mesajında kutlayacak zaman olmadığını belirtti ve ABD tarihindeki en kötü başkan olarak niteleyerek, “Sınırlarımızı kapatacağız. Ve ekonomimizi dünyada gelmiş geçmiş en iyi ekonomi yapacağız” dedi.