Dünya Bıraktığı miras en büyük hayali! 'Hayattaki son günlerim' diyerek anlattı

Bıraktığı miras en büyük hayali! 'Hayattaki son günlerim' diyerek anlattı

23.10.2022 - 06:55 | Son Güncellenme:

Tüm çocukluğunu hastane ile ev arasında geçiren genç kadın, 17 yaşına geldiğinde yaşayacağı birkaç ayı olduğunu öğrendi. Hayata veda etmeden önce yapmak istediklerini listeledi ve bırakacağı mirası herkese duyurmanın farklı bir yolunu buldu.

Bıraktığı miras en büyük hayali Hayattaki son günlerim diyerek anlattı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - ABD'nin Nevada eyaletinde yaşayan Samantha Ann Clark'a 'ependimom' adı verilen nadir bir beyin kanseri türü teşhisi kondu. İyileşmek için sayısız kemoterapi kürü alan ve onlarca ameliyat geçiren 17 yaşındaki genç kadının hastalığı artık tüm vücuduna yayılmış durumda. Ancak yaşadığı nefes darlığı, mide bulantısı ve vücut ağrılarına rağmen Clark, TikTok hesabından yaptığı paylaşımlarla neler yaşadığını 100 binden fazla takipçisine aktarma yolunu seçti. Bu paylaşımlarda acı veren semptomlardan tedavilere, yapılacaklar listesinden bırakacağı mirasın ne olacağına kadar her şeyi anlattı.

Haberin Devamı

HER ŞEY 2 YAŞINDA BAŞLADI

Her şeyin 2 yaşındayken başladığını anlatan genç kadın, geçirdiği bir nöbet sonucunda gittiği hastaneden çıktığında hayatının tümüyle değiştiğini dile getirdi. Yaşananları, "Doktorlar kontrol amaçlı muayene ettiği sırada beynimde tümör olduğunu fark etmişler ve hemen ameliyat kararı almışlar. İlk ameliyat 9 saat sürmüş ve başarılı geçmiş ama 2 sene sonra tümör tekrar ortaya çıkmış" şeklinde özetledi. Kanserin tekrar nüks etmesinin ardından doktorların kemoterapiye başladığını söyleyen Clark, uzun süre boyunca kemoterapi gördüğünü ve bunun vücudunda pek çok farklı probleme neden olduğunu da dile getirdi.  

Bıraktığı miras en büyük hayali Hayattaki son günlerim diyerek anlattı

Samantha Ann Clark, ağrılarının arttığı zamanlarda gününün çoğunu uyuyarak geçirmek zorunda olduğunu söylüyor. 'Kanserin son evresinde olan birinin hayattaki bir günü' başlıklı videoda yaşadıklarını anlatan genç kadın, "Gün güzel başladı. Oksijen tedavisinden sonra ilaçlarımı aldım, yemek yedim ve sonra biraz uyudum. Öğleden sonra yine bir sürü ilaç aldım. Sonra tekrar oksijen tedavisi görmem gerekti. Akşam yemeğinin ardından biraz rahatsızlandım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

LİSTE HAZIRLADI

"Doktorlarla konuştuğumda bana çok fazla ömrümün kalmadığını söylediler. Tümörün olduğu taraftaki elim, bacağım ve sinirlerim ağrıyor. Birçok şeyi hatırlamakta zorlanıyorum. Kafam çok çabuk karışıyor" diyen genç kadın duyduğu tüm ağrı ve acıya rağmen son aylarının tadını çıkarmaya çalışıyor. Kafatası, çene, boyun, koltuk altı ve sırtında bulunan tümörler akciğerlerine baskı yapan ve ciğerlerinde biriken sıvı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken genç kadın, ömrünün son günlerini kendini neşelendirecek şeylere adamaya karar verdi. Hatta bunun için bir liste bile hazırladı. 

Bıraktığı miras en büyük hayali Hayattaki son günlerim diyerek anlattı

'SENSİZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMEZDİM' 

Ömrünün sonuna gelmeden hazırladığı listeyi tamamlamaya çalışan Samantha Ann Clark, 'hayatımın aşkı' dediği Brayden Gottfried ile evlendi. İkili, kısa süre önce aile ve arkadaşlarının katıldığı sade bir düğünle hayatlarını birleştirdi. Clark, geçen ocak ayında Instagram hesabından yaptığı paylaşımda evlilik yıldönümünü kutladı ve kocası için, "Son iki yıl zor geçti ama her zaman güvenebileceğim tek şey sensin" yorumunda bulundu. Clark, eşinin kendisini ayakta tutan bir güç olduğunu anlattığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Hastanede benimle kaldın, ayakta duramayacak kadar yorgun olduğumda beni taşıdın, beni koşulsuz olarak gerçekten sevdin ve ne olursa olsun buradaydın. Sen benim en iyi arkadaşımsın, şu an fiziksel olarak yan yana olamasak bile varlığını bilmek bana iyi hissettiriyor. Bana tamamen sevilmenin nasıl bir his olduğunu gösterdin, sensiz bir hayat düşünemezdim."

Bıraktığı miras en büyük hayali Hayattaki son günlerim diyerek anlattı

Genç kadın takipçileriyle paylaştığı videoların kendini daha iyi hissettirdiğini de dile getiriyor. "Olumlu yorumları görmek bana çok yardımcı oldu" diyen Clark'ın amacı ise hikayesini paylaşarak dünyada bir iz bırakmak. Clark, "Her birinize çok teşekkür etmek istiyorum. Bırakabileceğim en büyük miras bu. Her zaman eşsiz hikayemi dinleyen insanların hayalini kurdum" diyerek duygularını paylaştı.